Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΝΤΡΑΣ

15 Ερωτήσεις για να μάθεις τον σύντροφο σου καλύτερα!

Τα πρώτα ραντεβού είναι πάντα εύκολα, μιας και είναι τα στάδια που γνωρίζεις τον άλλον και υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις. Τι δουλειά κάνει, αν μένει μόνος, αν έχει αδέρφια. Καθώς περνάει ο καιρός και έχετε ξεκινήσει μια σχέση,  είναι καιρός να μάθεις και άλλα πράγματα.

Υπάρχουν 15 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου, αν θες να τον μάθεις πραγματικά.

Πέρα από το γεγονός ότι θα καταφέρεις να τον μάθεις καλύτερα, θα είναι και ιδανική λύση όταν κάποια στιγμή ξεμείνετε από θέματα συζήτησης.

Συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια κάποια στιγμή και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορείς ακόμα να δεις τι φτιάχνει ή τι χαλάσει μια σχέση, τελικά;

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον σύντροφο σου, αν θες να τον μάθεις πραγματικά!

Πριν ξεκινήσω με τις ερωτήσεις, θα ήθελα να σου πω δυο- τρία βασικά πραγματάκια για το ύφος των ερωτήσεων. Αρχικά, δεν χρειάζεται να είσαι επιθετική ή να πιέζεις για απαντήσεις. Κράτα το ύφος των ερωτήσεων casual- σαν να συζητάτε κάτι απλό. Δεν είναι όλοι άνθρωποι ίδιοι και μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω να σου ανοιχτεί. Δώσε χώρο και χρόνο. Μπορείς πάντα να επανέλθεις σε κάποια ερώτηση ανά πάσα στιγμή. Πάμε να δούμε τις ερωτήσεις:

Πως ήταν η πρώην σου;

Δεν χρειάζεται ανάκριση. Απλά και μόνο μια βασική περιγραφή και ανάλυση θα σε κάνει να καταλάβεις. Δε μιλώ για την εξωτερική εμφάνιση. Μιλώ για τα λόγια που χρησιμοποιεί καθώς θα την περιγράφει σαν άνθρωπο. Αν το μόνο που βρίσκει είναι αρνητικά σχόλια, τότε ίσως να μην την έχει ξεπεράσει.

Τι σχέση έχεις με την οικογένεια σου;

Η οικογένεια είναι αυτή που μας διαμορφώνει. Είτε γιατί έχουμε καλές σχέσεις και συμμεριζόμαστε τις ίδιες πεποιθήσεις, είτε γιατί είναι εκείνοι που μέσα από εντάσεις βοήθησαν στο να χτιστεί ο χαρακτήρας μας. Κάνε τον να σου μιλήσει για την οικογένεια του και τη σχέση του μαζί τους, θα μάθεις πολλά.

Ποιες είναι οι πολιτικές σου πεποιθήσεις;

Ευαίσθητο θέμα, παρόλα αυτά θα ήταν καλό να ξέρεις τις πολιτικές πεποιθήσεις του συντρόφου σου. Μπορεί να μην συμφωνείτε, αλλά δεν γίνεται να είστε και τελείως διαφορετικοί. Ίσως να υπάρξουν συγκρούσεις για αυτό. Εκτός αν το τεθεί τελείως εκτός ενδιαφέροντος και συζήτησης.

Πιστεύεις στη μονογαμία;

Θέλει να τις έχεις πολλές ταυτόχρονα ή θέλει μια και μοναδική; Τα πράγματα είναι απλά και ανάλογα την απάντηση που θα πάρεις, πρέπει να δεις αν ταιριάζει με τα δικά σου πιστεύω.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα;

Σε όλους τους άντρες αρέσει να παινεύουν λίγο τον εαυτό τους για πράγματα που έχουν κάνει. Δώσε του την ευκαιρία να σου μιλήσει για αυτά και παράλληλα δες τι κρίνει σαν το μεγαλύτερο του κατόρθωμα. Αν σου απαντήσει κάτι τελείως επιφανειακό, μήπως να σκεφτείς τι κάνεις σε αυτή τη σχέση;

Πως θα σε περιέγραφες με μια λέξη;

Η λέξη που θα επιλέξει ένας άντρας να περιγράψει τον εαυτό του, είναι και η λέξη που πραγματικά πιστεύει ότι είναι. Όχι κάτι που θα ήθελε. Ακριβώς αυτό που αισθάνεται ότι είναι. Δώσε βάση!

Ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου;

Ανακάλυψε τις πιο βαθιές του ανησυχίες και πόθους ρωτώντας τον ποια θα ηταν η δουλειά που θα ήθελα να κάνει, δεδομένου ότι τα χρήματα δε θα ήταν θέμα. Τι μπορεί να έχει στο νου του;

Ποιο είναι το πιο χαζό πράγμα που έχεις κάνει;

Κάτι πολύ απλό και χαλαρό έτσι για να υπάρχει και λίγο εύθυμο κλίμα και να γελάσετε. Ταυτόχρονα όμως θα δεις και την ικανότητα του να αυτοσαρκάζεται- πολύ θετικό στοιχείο!

Έχεις πληγώσει πολλές;

Περνάει και ραγίζει καρδιές ή δίνει βάση και νοιάζεται για τα συναισθήματα των άλλων; Πως χειρίζεται τέτοιες λεπτές καταστάσεις όπου η απόρριψη ή ο χωρισμός είναι αναπόφευκτα; Θα πάρεις πολλές πληροφορίες για το ποιον έχεις απέναντι σου.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που σου έχει συμβεί;

Μάθε τι είναι αυτό που του χάρισε αυτό το υπέροχο χαμόγελο και τη  λάμψη στα μάτια του ενώ στο περιγράφει. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο τα απλά πράγματα κάνουν τους άντρες τόσο χαρούμενους. Μην ξαφνιαστείς αν ακούσεις κάτι εντελώς παιδικό ή κάτι σε στυλ “όταν πήρα τον πρώτο μου δίσκο βινυλίου”.

Έχει ερωτευτεί πολλές φορές;

Καθένας στη ζωή του θα ερωτευτεί 2, το πολύ 3 φορές. Αν σου πει ότι έχει ερωτευτεί κάθε γυναίκα που ήταν μαζί της, ίσως να μην ξέρει τι πάει να πει έρωτας και να ενθουσιάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Πρόσεξε το!

Βλέπεις ταινίες κατάλληλες μόνο για ενηλίκους;

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου πω, πως αν απαντήσει θετικά, δεν πρέπει να το πάρεις κατάκαρδα. Είναι φυσιολογικό και πολλές φορές οι άντρες παίρνουν ιδέες. Οπότε αν δεν έχεις πρόβλημα, πρότεινε του να δείτε και μαζί. Θα κάνει καλό στο κρεβάτι σας, εμπιστέψου με.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα πάνω σου, ποιο θα ήταν αυτό;

Αν πει τίποτα, τότε δίπλα σου έχεις έναν άντρα με αυτοπεποίθηση- ίσως υπερβολική. Όλοι έχουμε ψεγάδια και δεν είναι κακό να τα παραδεχόμαστε. Αν σου πει τα δικά του, τότε σίγουρα έχεις ένα σύντροφο ειλικρινή και ακομπλεξάριστο!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Ίσως είναι από τις ερωτήσεις που δε θα απαντήσει αμέσως ή που δε θα παραδεχτεί ότι είναι ξεκάθαρα φόβος του. Όσο να πεις, όταν εκμυστηρεύεσαι στον άλλο αυτό που φοβάσαι, γίνεσαι ευάλωτος. Δείξε καλή θέληση και ξεκίνα λέγοντας του πρώτη εσύ τον δικό σου.

Ποιο λάθος σου θα ήθελες να επανορθώσεις;

Είναι γεγονός ότι όλοι κάνουμε λάθη και σίγουρα υπάρχει ένα λάθος που θα θέλαμε αν μπορούσαμε να το διορθώσουμε. Ρωτώντας τον θα μάθεις πράγματα για τις ηθικές του αξίες.

ediva.gr

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply