Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Koτόπουλο με καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα!

By on June 25, 2018

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1/2 φλ. μέλι
1/4 φλ. χυμό ανανά
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο (κρατάμε την 1 κ.σ. για το σοτάρισμα κοτόπουλου)
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
αλάτι -πιπέρι
ρίζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Για τα καραμελωμένα φρούτα
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ψιλοκομμένο ανανά (κονσέρβα)
1 φλ. ψιλοκομμένο μάνγκο
2-3 καλοκαιρινά φρούτα, φρέσκο βερίκοκο, δαμάσκηνο, βανίλια ροδάκινο (ότι έχετε)
2-3 πρέζες μαύρη ζάχαρη
Για το μίγμα μπαχαρικών
(2-3 πρέζες από κάθε ένα)
κρεμμύδι αποξηραμένο
σκόρδο αποξηραμένο
μαϊντανό αποξηραμένο
πάπρικα
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες. Σε μπολ βάζουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό ανανά και λεμόνι το βαλσαμικό 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και το μίγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 15′.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα για 3-4
από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την μαρινάδα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
για 10′ να γλασάρει η σάλτσα.

Όσο μαγειρεύουμε το κοτόπουλο καραμελώνουμε τα φρούτα.

Για τα καραμελωμένα καλοκαιρινά φρούτα :

Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα φρούτα σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε μαύρη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 8-10′ αναποδογυρίζοντας τα τακτικά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρίζι μπασμάτι και από πάνω γαρνίρουμε με τα
καραμελωμένα φρούτα. Περιχύνουμε με όση γλασαρισμένη σάλτσα έχει μείνει.

Πηγή: argiro.gr

You must be logged in to post a comment Login