Connect with us

Δύο ώρες μετά τη διακοπή ο διαιτητής Κομίνης άλλαξε την απόφασή του να ακυρώσει ως οφσάιντ γκολ του Βαρέλα στο 90′ – Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται το όπλο του Σαββίδη και οι απειλές Μίχελς

Φουσκωτοί, πιστόλια, απειλές, εκβιασμοί και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που έχει τραβήξει τα πάνδεινα, να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, την χρονιά μάλιστα της… εξυγίανσης!

Ένα ντέρμπι που εν πολλοίς θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, ναι μεν ξεκίνησε, όμως δεν έμελε να τελειώσει ποτέ, τουλάχιστον στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διεκδικήσουν την πρώτη θέση που κατά πάσα πιθανότητα θα καθόριζε και το ποιος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα μετά τις μεταμεσονύκτιες δικαστικές αποφάσεις που αθώωναν τον ΠΑΟΚ για όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό, αλλά παράλληλα τον αθώωναν!

Το γκολ με κεφαλιά του Βαρέλα στο 90′ ήταν η αφορμή για να γίνει ο αγωνιστικός χώρος Άγρια Δύση. Η ακύρωση του γκολ εξαιτίας του Μαουρίτσιο που ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής Κομίνης έκρινε ότι επηρέαζε τη φάση, προκάλεσε την έκρηξη του Ιβάν Σαββίδη που μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί και οι παίκτες της ΑΕΚ να φύγουν για τα αποδυτήρια, όπως έκαναν και οι διαιτητές. Οι εικόνες του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να μπαίνει στο γήπεδο με το όπλο έκαναν, μάλιστα, τον γύρο του κόσμου.

Το στοπ-καρέ της επίμαχης φάσης με το γκολ του Βαρέλα

Το βίντεο από το γκολ του ΠΑΟΚ που αρχικά ακυρώθηκε και μετά κατακυρώθηκε

Στα αποδυτήρια παίχτηκε το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ να καταγγέλει πιέσεις προς τον Κομίνη από ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κατακυρώσει το γκολ, κάτι που τελικά πέτυχαν!

Ο Γιώργος Κομίνης διέκοψε οριστικά το παιχνίδι, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ προηγείτο κατά τη διακοπή με 1-0!

Στη συνέχεια αναφέρει ότι προχώρησε στη διακοπή του αγώνα λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Δύο ώρες αργότερα ζήτησε από τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι, όμως από την Ένωση τόνιζαν πως δεν ήταν δυνατό να παίξουν ποδόσφαιρο με τις συνθήκες που επικρατούσαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μπάλα με όπλα δεν παίζουμε».

Ο Κομίνης, ύστερα από μία ώρα κατάθεσης στην Αθλητική Βία αποχώρησε μαζί με τους βοηθούς του συνοδεία αστυνομίας από την Τούμπα μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ περίμεναν, ώστε να ενημερωθούν τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, στο οποία σύμφωνα με τη «Νοva» αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: “Έχεις τελειώσει”.

“Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα”.

4) “Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ”.

Η εισβολή του «οπλοφόρου» Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο σε συνδυασμό με τις καταγγελίες της ΑΕΚ περί απειλών τόσο προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη, όσο και προς τον τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη προκάλεσαν την αντίδραση της Αστυνομίας.

Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα άνδρες του τμήματος καταπολέμησης Αθλητικής Βίας βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να πάρουν καταθέσεις τόσο από τον Κομίνη, όσο κι από τον Δημητριάδη.

Οι φωτογραφίες του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο

Η ΑΕΚ στέλνει τον φάκελο στην UEFA και τη FIFA

Η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ετοιμάζει φάκελο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στην Τούμπα, για τα όπλα και τους μπράβους του Σαββίδη, όπως και για τις επιθέσεις του σε ανθρώπους της ΑΕΚ (Δημητριάδης), και θα τον στείλει όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά και σε UEFA και FIFA, όπως και στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Γενικά στην Ενωση είναι αποφασισμένοι, επαναλαμβάνουμε, να το πάνε μέχρι τέλους το θέμα γιατί εδώ φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε εισβολές με όπλα στον αγωνιστικό χώρο!

Ο κανονισμός προβλέπει μέχρι και υποβιβασμό για απειλές και εκφοβισμό μέσα στο γήπεδο
Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας”.

Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει «απειλές προς τα στελέχη του»
Αρκετή ώρα μετά την οριστική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις της προαναγγέλοντας κινήσεις για την προστασία της ομάδας, καθώς γίνεται καταγγελία για απειλές προς τα στελέχη της!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου του Βορρά:
“Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την διακοπή της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών”.

Πιθανή η διακοπή του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Βασιλειάδη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με γραπτή του δήλωση πήρε θέση για τα απαράδεκτα γεγονότα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρεται με δηκτικό τρόπο στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη έχοντας σε περίοπτη θέση το όπλο του και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις”, ενώ σήμερα Δευτέρα θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο αλλά και με τα στελέχη της UEFA που έχουν την εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη:

“Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”.

Η σημερινή ημέρα πάντως αναμένεται να αποκαλύψει το τι ακριβώς σκέφτεται να πράξει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η αναβολή της επόμενης αγωνιστικής, απόφαση που επί της ουσίας θα σημάνει ότι δεν θα έχουμε πρωτάθλημα για 20 ημέρες καθώς ακολουθεί η διακοπή για τα φιλικά της Εθνικής ομάδας (κι ενώ πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της επ αόριστον αναβολής του πρωταθλήματος).

Σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό
Νεύρα, ένταση και φουλ πάθος και από τις δύο πλευρές είχε το ματς από το πρώτο δευτερόλεπτο στην Τούμπα. Σε κάθε μονομαχία η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και αυτό δεν βοήθησε στον ρυθμό. Πάντως, η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ψυχραιμία στο παιχνίδι της και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό όταν ο Αραούχο έστειλε την μπάλα άουτ με γυριστό κάνοντας… τον Λυμπερόπουλο και τους ανθρώπους της Ένωσης στον πάγκο να τραβάνε τα μαλλιά τους. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε αρκετά ζόρικα στις πρώτες πάσες, αφού το πρέσινγκ των κιτρινόμαυρων έφθειρε τους χαφ του Λουτσέσκου που γύριζαν αρκετά πίσω για να φτιάξουν παιχνίδι.

Μετά την συμπλήρωση μισής ώρας, ο «δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε να πατήσει γκάζι και μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή της ΑΕΚ. Η Ένωση, παρά την πίεση της Τούμπας, συμπεριφέρθηκε σωστά στα μετόπισθεν, έκλεισε άψογα τους διαδρόμους που έψαχναν οι Τζάλμα και Λημνιός και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάνιας που κόντραρε (32’) δεν έδωσε δικαιώματα ούτε στις στημένες φάσεις.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανάπτυξης, αφού οι κιτρινόμαυροι πίεσαν ψηλά, όμως δεν κατάφεραν να κλέψουν κάποια μπαλιά και να φτιάξουν κατάσταση αιφνιδιασμού. Μοιραία το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με πολύ… ξύλο και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να διατηρείται.

Με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί να μπει δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» με τον Τζάλμα να εκμεταλλεύεται ένα μπέρδεμα ανάμεσα σε Βράνιες-Μπακάκη έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52’, όμως ο Λαμπρόπουλος με εξαιρετική προβολή έστειλε την μπάλα κόρνερ. Με τους παίκτες να χάνουν με το πέρασμα των λεπτών δυνάμεις από τις συνεχείς μονομαχίες το παιχνίδι είχε περισσότερους ελεύθερους χώρους.

Στο ίδιο λεπτό (63’) με εξαιρετική αλλαγή στο transition απείλησαν και οι δύο ομάδες. Πρώτα η ΑΕΚ, με τον Γκάλο να σερβίρει στον Μπακασέτα που με σουτ-βολέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση και στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ έβγαλε με τον Μακ τον Πρίγιοβιτς σε θέση βολής αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα απ’ την εστία του Μπάρκα.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον ΠΑΟΚ εγκλωβισμένο στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Μακ δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες από τα άκρα. Οι κιτρινόμαυροι βλέποντας την κούραση στα μετόπισθεν των γηπεδούχων έψαξαν τις αντεπιθέσεις και έχασαν μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Μπακασέτα στο 73’ όταν ο Λάζαρος του έσπασε την μπάλα αλλά με σουτ από πλάγια θέση την έστειλε δίπλα απ’ την εστία. Με τον Μπίσεσβαρ να προστίθεται στον άξονα για να «φρεσκάρει» την κατάσταση, οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους όμως «θόλωναν» κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Μπάρκα. Το ματς έγινε ροντέο στο 90’! Ο Βαρέλα πήρε κεφαλιά ύστερα από στημένη φάση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν πάνω στον βοηθό Ποντίκη που έπειτα από συνεννόηση με τον Κομίνη δεν μέτρησαν το τέρμα για οφσάιντ του εκτεθειμένου Μαουρίσιο, που έκριναν πως έκανε συμμετοχή στη φάση.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έγιναν έξαλλοι, ο Ιβάν Σαββίδης-που οπλοφορούσε- μπούκαρε μαζί με τους άνδρες ασφαλείας του στον αγωνιστικό χώρο και ο ρέφερι πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια.

protothema.gr

Continue Reading
Advertisement

Uncategorized

Συμπληρώθηκε το παζλ των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας

Published

on

Με τα ματς της Πέμπτης, για τον 7ο και 8ο όμιλο, ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας και συμπληρώθηκε το παζλ των «16».

Τα νοκ άουτ ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) με το παιχνίδι της Γαλλίας με την Αργεντινή.

Αναλυτικά τα ζευγάρια και το πρόγραμμα:

Σάββατο 30 Ιουνίου
17:00 Γαλλία – Αργεντινή (Καζάν)

21:00 Ουρουγουάη – Πορτογαλία (Σότσι)

Κυριακή 1 Ιουλίου
17:00 Ισπανία – Ρωσία (Μόσχα)
21:00 Κροατία – Δανία (Νίζνι)

Δευτέρα 2 Ιουλίου

17:00 Βραζιλία – Μεξικό (Σαμάρα)
21:00 Βέλγιο – Ιαπωνία (Ροστόφ)

Τρίτη 3 Ιουλίου
17:00 Σουηδία – Ελβετία (Αγία Πετρούπολη)
21:00 Κολομβία – Αγγλία (Μόσχα)

.in.gr

Continue Reading

Uncategorized

Αργεντίνικη τραγωδία

Published

on

Η Κροατία θριάμβευσε με 3-0 απέναντι στην Αργεντινή και με δύο νίκες πέρασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου την ώρα που η παρέα του Λιονέλ Μέσι βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ πιθανό αποκλεισμό! Τα γκολ για την «χρβάτσκα» σημείωσαν οι Ρέμπιτς (53’) και Μόντριτς (80’) και Ράκιτιτς (90’+1’).

Η Αργεντινή μετά την… «γκέλα» της πρεμιέρας ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στην Κροατία
για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Από την άλλη η «χρβάτσκα» με τους τρεις βαθμούς περνούσε
στην επόμενη φάση.

Η Αργεντινή μπήκε πολύ πιο επιθετικά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της. Παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσε να προσπελάσει την συμπαγή άμυνα της Κροατίας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 30′ με τον Πέρες σε κενή εστία να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος και ενώ η Αργεντινή είχε τον έλεγχο του αγώνα ένα τραγικό λάθος του Καμπαγέρο στοίχισε! Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής στο 53′ αντί για να διώξει έστρωσε στον Ρέμπιτς, ο οποίος με απευθείας σουτ έκανε το 1-0.

Η… ταφόπλακα για τους Αργεντίνους ήρθε στο 80′ όταν ο Λούκα Μόντριτς με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράκιτιτς σε κενό τέρμα σφράγισε τον θρίαμβο της Κροατίας κάνοντας το 3-0.

Έτσι, η Κροατία προκρίθηκε στους «16» και η Αργεντινή έμπλεξε σε… σενάρια πρόκρισης που δεν εξαρτώνται από την ίδια. Θα πρέπει μάλιστα η Ισλανδία να μην κερδίσει τη Νιγηρία, η Αργεντινή να κερδίσει τους Αφρικανούς και ταυτόχρονα η Κροατία να μην χάσει από την Ισλανδία!

zougla.gr

Continue Reading

Uncategorized

Μουντιάλ 2018: Αμφίρροπα τα σημερινά παιχνίδια – Με νίκες ξεκίνησαν Βέλγιο και Αγγλία

Published

on

Κολομβία – Ιαπωνία και Πολωνία – Σενεγάλη υπόσχονται δυνατά παιχνίδια στον 8ο
όμιλο – Επιστρέφει ο Σαλάχ με τη φανέλα της Αιγύπτου για να βοηθήσει την ομάδα του
απέναντι στην οικοδέσποινα Ρωσία – Το σημερινό πρόγραμμα αναλυτικά

Με τα παιχνίδια του 8ου και τελευταίου ομίλου ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά, τα αστέρια που θα περάσουν από τις οθόνες μας είναι πολλά,
παρά το γεγονός ότι τα ονόματα των ομάδων δεν συγκαταλέγονται στις κλασικές υπερδυνάμεις.

Η Κολομβία αναμετράται με την Ιαπωνία στο Σαράνσκ και ευελπιστεί ότι οι Χάμες Ροντρίγκες και Φαλκάο θα καταφέρουν με την ποιότητά τους να χαρίσουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στους «καφετέρος».

Στη Μόσχα θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Πολωνίας με τη Σενεγάλη, με το παιχνίδι να θεωρείται αμφίρροπο και τις δύο ομάδες να ελπίζουν ότι Λεβαντόφσκι και Σαντιό Μανέ θα
κάνουν τη… δουλειά τους.

Παράλληλα, ξεκινά και η δεύτερη αγωνιστική με την οικοδέσποινα Ρωσία να θέλει να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά της, όμως αυτή τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του
Σαλάχ, που θα κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ και των υπόλοιπων Αιγύπτιων.

15:00 Κολομβία – Ιαπωνία (ΕΡΤ1) Mordovia Arena (Σαράνσκ)

H Κολομβία θα βρεθεί για 5η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 1962 και η τελευταία πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου μάλιστα είχε πραγματοποιήσει και την καλύτερη της εμφάνιση φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά.

Η Κολομβία πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται στην 26η θέση του FIFA Ranking. Είναι μια ομάδα που συναντά κανείς δυο ποδοσφαιριστές ανάλογης αξίας και αίγλης.
Ο λόγος για τους Χάμες Ροντρίγκες της Μπάγερν και Ρανταμέλ Φαλκάο της Μονακό.

Και οι δυο προέρχονται από εξαιρετική σεζόν και πάνε στα γήπεδα της Ρωσίας θέλοντας να βοηθήσουν την ομάδα να τα πάει ακόμα ψηλότερα απ’ ότι το 2014. Ο Ροντρίγκες μάλιστα ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Αρνητικό για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν το γεγονός ότι ο βασικός γκολκίπερ, Νταβίντ Οσπίνα, στην Άρσεναλ ήταν στη σκιά του Τσεχ και δεν προέρχεται από γεμάτη χρονιά και ίσως αυτό παίξει το ρόλο του. Επίσης λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο Κύπελλο ο Φαμπρά έπαθε ρήξη χιαστών και αποκλείστηκε της αποστολής.

H Ιαπωνία θα βρεθεί και αυτή για 5η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 1998 και η τελευταία πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η Ιαπωνία πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται στην 60η θέση του FIFA Ranking.

Η πρώτη απόφαση που πήρε ο Ακίρα Νισίνο ήταν να επαναφέρει στην ομάδα τους Κεϊσούκε Χόντα, Σίνζι Καγκάβα και Σίνζι Οκαζάκι οι οποίοι είχαν μείνει στο περιθώριο από τον Χαλίλχοζιτς.

Τρεις παίκτες έμπειροι και κυρίως με δυνατή προσωπικότητα που μπορούν να προσφέρουν αλλά και να κάνουν μπάχαλο την ομάδας της Ιαπωνίας. Στην 23άδα της Ιαπωνίας βρίσκονται 14 παίκτες που παίζουν σε ομάδες της Ευρώπης και αυτό ίσως παίξει ρόλο για τον τρόπο παιχνιδιού της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ όλοι περιμένουν πολλά από το αστέρι της ομάδας Μάγια Γιοσίντα που θα ηγηθεί της
αμυντικής γραμμής της ομάδας.

18:00 Πολωνία – Σενεγάλη (ΕΡΤ1) Otkrytiye Arena (Μόσχα)

H Πολωνία αγωνίζεται για 7η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και
είναι η πιο έμπειρη εκ των τεσσάρων του ομίλου. Η πρώτη ήταν το 1938 και η τελευταία το 2006.

Δεν έχει μπορέσει να φτάσει ακόμα στην κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Τίτλου και δυο φορές έχει κατακτήσει την τρίτη θέση, το 1974 και το 1982. Βρίσκεται στην 10η θέση του FIFA Ranking.

Φυσικά το μεγάλο αστέρι της Πολωνίας είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τον επιθετικό της
Μπάγερν να είναι από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης. Με 16 γκολ σε 10 εμφανίσεις
εξάλλου ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αν πάρει βοήθειες και από τον Αρκάντιους Μίλικ που επιστρέφει από δυο σοβαρούς τραυματισμούς τότε οι δυο τους θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Θετικό για τους Πολωνούς πως ο Γκλικ παρά τον τραυματισμό του που σε πρώτη φάση θα του στοίχιζε και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο τελικά θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας και θα προσπαθήσει να δέσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του Ναβάλκα.

H Σενεγάλη θα βρεθεί για 2η φορά στην ιστορίας της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς είχε δώσει και πάλι το παρόν το 2002 όπου μάλιστα είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία. Η ομάδα του Μανέ βρίσκεται στην 28η θέση του FIFA Ranking.

Η Σενεγάλη διαθέτει έναν ισχυρό άξονα ο οποίος αποτελείται από τον Καλιντού Κουλιμπαλί στην άμυνα τους Παπά Αλιούν Εντιαγιέ και Ιντρισά Γκουεγιέ στη μεσαία γραμμή και φυσικά στον Σαντιό Μανέ στην επίθεση. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ εξάλλου είναι και ο σταρ αυτής της ομάδας.

Ο Μανέ άλλωστε έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Αφρικανός ποδοσφαιριστής όταν το
2016 οι «κόκκινοι» έδωσαν 34 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Η αδυναμία της Σενεγάλης είναι πως ο Σισέ δεν μπορεί να πάρει το καλύτερο από το ταλέντο των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών του κάτι που φάνηκε και στα φιλικά κόντρα στο Ουζμπεκιστάν και Βοσνία Ερζεγοβίνη τον Μάρτιο.

21:00 Ρωσία – Αίγυπτος (ΕΡΤ1) Saint-Petersburg Stadium (Αγία Πετρούπολη)

Η Ρωσία σκόρπισε την απογοητευτική Σαουδική Αραβία με 5-0 στην πρεμιέρα του Mundial στη Μόσχα και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Ρωσία ξεκίνησε το Mundial προερχόμενη από σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη, σερί που αποτελεί το χειρότερο για οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία της.

Ο Τσερτσέσοβ, όμως, έκανε τις κατάλληλες αλλαγές στην άμυνα, είδε την ομάδα του να μπαίνει δυνατά και απέναντι στην άκρως απογοητευτική Σαουδική Αραβία δεν αντιμετώπισε κανένα μα κανένα πρόβλημα για να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη σε πρεμιέρα μετά το 7-1 της Ιταλίας επί των ΗΠΑ το 1934!

Τα πάντα τελείωσαν από νωρίς. Όχι μόνο επειδή ο Γκαζίνσκι με το πρώτο του γκολ με την εθνική
έκανε το 1-0 στο 13’, αλλά κυρίως επειδή η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν πολλά
επίπεδα πιο κάτω. Ειδικά, αμυντικά πιθανότατα να μιλάμε για την πιο αργή ομάδα του τουρνουά.

Ο Σουάρες έχασε τα… άχαστα, ο Καβάνι σημάδεψε το δοκάρι και τελικά η Ουρουγουάη βρήκε το γκολ της νίκης το 89′ από τον κεντρικό αμυντικό Χιμένεθ – Εξαιρετική αμυντικά η Αίγυπτος,
αλλά με τον Σαλάχ στον πάγκο δε φάνηκε στην επίθεση – Πολύ καλός ο Ουάρντα.

Το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά στο δεύτερο ματς του Α’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου
με την Ουρουγουάη να παίρνει τη νίκη λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Εκατερίνεμπουργκ.

Βάσει απόδοσης η αλήθεια είναι ότι η Ουρουγουάη ίσως και να μην άξιζε τη νίκη, καθώς η Αίγυπτος με τρομερή αυταπάρνηση και αμυντική προσήλωση είχε εγκλωβίσει Καβάνι, Σουάρες, αλλά βάσει ευκαιριών το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς ο Σουάρες είχε τρεις τρομερές χαμένες ευκαιρίες κι ο Καβάνι δοκάρι, την ίδια ώρα που η ομάδα του Κούπερ χωρίς τον Σαλάχ ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Ο Κούπερ αντιλαμβανόμενος ότι ο σούπερ σταρ της ομάδας του δεν ήταν έτοιμος να παίξει
επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο, βάζοντας στη θέση τον Αμρ Ουάρντα και παρατάσσοντας
την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Με νίκες ξεκίνησαν Βέλγιο και Αγγλία

Τρία παιχνίδια περιλάμβανε το… μενού της Δευτέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018
που διεξάγεται στην Ρωσία. Η αυλαία της ημέρας άνοιξε στις 15:00 όπου η Σουηδία αντιμετώπισε
την Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Μουντιάλ.

Η Σουηδία πανηγύρισε τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Γκράνκιβστ στο 65΄, για τον
καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, το Βέλγιο συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στην πρεμιέρα των μουντιάλ, αφού επικράτησε 3-0 του Παναμά στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου που έγινε στο Σότσι (Fisht Stadium) για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα,
σκόραραν στο 47΄ με τον Μέρτενς και στο 69΄, 75΄ με τον Λουκάκου.

Με την… υπογραφή του Χάρι Κέιν η Αγγλία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Τυνησίας
για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» σκόραρε στο 11′ και 91′ κι έδωσε στις καθυστερήσεις τους τρεις βαθμούς. Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Τυνησία με πέναλτι του Σασί (35′), σε ένα ματς που η Αγγλία ήταν καλύτερη και είχε και δύο δοκάρια.

protothema.gr

Continue Reading

Uncategorized

Θλίψη στο αμερικάνικο μπάσκετ, «έφυγε» η Αν Ντόνοβαν

Published

on

Θλίψη για το αμερικανικό μπάσκετ. Η Αν Ντόνοβαν, που ήταν θρύλος του γυναικείου μπάσκετ
στις ΗΠΑ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια.

Είχε στο παλμαρέ της δύο ολυμπιακά χρυσά μετάλλια στη δεκαετία του ’80 ως παίκτρια και το χρυσό μετάλλιο των γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του 2008 ως προπονήτρια.

Πηγή: gazzetta.gr

Continue Reading

Uncategorized

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Πύρρου Δήμα

Published

on

Έφυγε από τη ζωή η σύζυγος του Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, Αναστασία Σδούμπου. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».

Ο Πύρρος Δήμας, το 2016 είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε η σύζυγός του, Αναστασία, με τον καρκίνο.

Όταν ρωτήθηκε γιατί εγκατέλειψε την πολιτική, ο Πύρρος Δήμας απάντησε: «Δεν εγκατέλειψα. Απλώς δεν ψηφίστηκα.

Έπεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της συζύγου του).

Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε.

Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα.

Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά».

newsbeast.gr

Continue Reading

Uncategorized

Απίστευτες χειρονομίες του Σπανούλη την ώρα των επεισοδίων (video+photos)

Published

on

Με χειρονομίες και διαμαρτυρίες, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έλεγε στους διαιτητής πως
θα μπουν στο παρκέ οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ!

Μοιάζει απίστευτο, ένας αθλητής με την εμπειρία και με τη θέση που έχει στον Ολυμπιακό
ο Βασίλης Σπανούλης, να κάνει κάτι τέτοιο κι όμως το έκανε.

Έδειχνε με τα χέρια του στους διαιτητές πως θα μπει ο κόσμος μέσα, πως θα γίνουν
επεισόδια και τους έλεγε πως αυτοί… φταίνε.

Τα ίδια έκανε κι ο Παπανικολάου βέβαια, που έχει πάρει φαίνεται τα… μαθήματα από τον
αρχηγό της ομάδας του.

Άραγε, ο αθλητικός εισαγγελέας όλα αυτά τα βλέπει ή απλά περιμένει πότε θα του δοθεί κάποια αστεία αφορμή για να τιμωρήσει εκ νέου τον Παναθηναϊκό;

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τιμωρία, που δεδομένα πρέπει να επιβληθεί, για τον Βασίλη Σπανούλη…

.leoforos.gr

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ