Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheesecake x10: Το απόλυτο γλυκό στα καλύτερά του

Published

on

Με τραγανή βουτυρένια βάση από μπισκότο, αφράτη κρέμα, υπέροχοι γευστικοί συνδυασμοί με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας, το cheesecake είναι το απόλυτο γλυκό για κάθε περίσταση.

Ετοιμάσαμε λοιπόν 10 προτάσεις που θα γλυκάνουν με τον καλύτερο τρόπο μικρούς και μεγάλους και ταιριάζουν ακόμα και στα πιο «γκράντε» τραπεζώματα.

Cheesecake φούρνου
Η αμερικάνικη παραλλαγή του πασίγνωστου γλυκού που ψήνεται στο φούρνο. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, με γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας.

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Cheesecake λεµόνι
Το cheesecake με τα αρώματα του λεμονιού είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές του! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Cheesecake με ρύζι basmati και καραμελωμένο γάλα
Το cheesecake έγινε ρυζόγαλο… ή το ρυζόγαλο cheesecake! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τούρτα cheesecake καραμέλα
Το κλασικό κι αγαπημένο cheesecake συναντά την καραμέλα, δίνοντας μια τούρτα απίστευτα λαχταριστή! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Cheesecake με Baileys
Ένα γλυκό με μπισκοτένια βάση, καρδιά από τυρί, μεθυσμένο με λικέρ καφέ και επικάλυψη καραμέλα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τα σοκολατένια

Cheesecake σοκολάτας µε αμύγδαλα
Το απόλυτο cheesecake! Με ωραία τριφτή βάση, βελούδινη κρέμα και επίσης σοκολατένια επικάλυψη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Τσίζκεικ δίχρωμο με φράουλες
Η διχρωμία στην κρέμα με την προσθήκη της σοκολάτας δίνει σε αυτό το τσιζκέικ πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Πού να δείτε γεύση…

Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια
Το πιο λαχταριστό cheesecake που έχετε δοκιμάσει, με πραλίνα και φιστίκι αράπικο που του χαρίζει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση.

Cheesecake σοκολάτας με φράουλες
Το δίδυμο σοκολάτα-φράουλες δίνει ρεσιτάλ γεύσης σε ένα cheesecake που θα αγαπήσετε πολύ!

Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο

Published

on

Υλικά

    • 2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
    • 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
    • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
    • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
    • 6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταμπουλέ: Η δροσερή σαλάτα από την Μέση Ανατολή! Αξίζει μία δοκιμή

Published

on

Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη να φτιαχτεί, αλλά είναι και γεμάτη
με γεύσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, και
να προσθέσετε ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και μέντα!

Μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμη!

Θα χρειαστείτε:

Μια κούπα πλιγούρι
Μια κούπα νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας κομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντομάτες σε κυβάκια
1 1/2 κούπα αγγούρια
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να
βράζει και ρίξτε μέσα το αλάτι. Χύστε το νερό πάνω στο πλιγούρι. Αφήστε το για
30 λεπτά, ή ωσότου απορροφηθεί όλο το νερό.

Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό
λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και
ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό και τη μέντα. Ανακατέψτε
ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες!

xrysessyntages

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με κοτόπουλο Χορταστικό και ζουμερό για το μεσημεριανό σας

Published

on

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπέργκερ

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • μισό κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρυγανιά (όση χρειαστεί)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμάκια για μπέργκερ
  • τυρί σε φέτες
  • ντομάτα σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Για τα μπέργκερ

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη και πολτοποιείτε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.

Για το σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
  2. Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Published

on

Ένα γλυκό ταψιού που αγαπάμε πολύ και πάντα συνδυάζουμε με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ

Υλικά

    • 500γρ. κανταΐφι
    • 300γρ. φύλλο κρούστας
    • 350γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
    • 150γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας κανέλα
    • 3 φρυγανιές τριμμένες
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 1.500γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία

Ανοίγετε το κανταΐφι και το ξαίνετε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσει και να γίνει αφράτο. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φρυγανιές.

Αλείφετε με βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί (περίπου 25×40εκ.) και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Σκεπάζετε το κανταΐφι με το μίγμα του καρυδιού και απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο και μετά στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.

Χαράζετε τον μπακλαβά σε λωρίδες και τον περιχύνετε με όσο βούτυρο έχει μείνει. Ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο νερό και ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Τον βγάζετε από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρός.

Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 6 λεπτά περίπου και περιχύνετε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν τον κόψετε σε κομμάτια.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

Published

on

Μια παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου φαγητού, στην οποία το αυγολέμονο
έχει αντικατασταθεί με κόκκινη σάλτσα. Είναι υπέροχο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Published

on

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του
χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Entertaiment2 weeks ago

Λάκης Γαβαλάς: Θα τους λιντσάρει ο κόσμος αν με βάλουν φυλακή

ΕΛΛΑΔΑ3 weeks ago

Θύμα ληστείας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ: Με έδεσαν και με χτύπησαν μπροστά στο παιδί μου

Entertaiment4 weeks ago

H Μαντώ Γαστεράτου απαντά on air στην Τζένη Μελιτά: Η απουσία από το γάμο και το καρφί για τη φιλία τους

Entertaiment4 weeks ago

Βαλάντης: Διαγνώστηκα με όγκο στο νεφρό όταν έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις για το Nomads

Entertaiment4 weeks ago

Ρεσιτάλ αγένειας στο GNTM: Το κράξιμο για τα φρύδια, το contouring και την αλαζονεία στην 24χρονη Ειρήνη

Entertaiment4 weeks ago

Χαμός στο Πρωινό για πρόσωπα που παίζουν στο θέατρο: «Η Τέτα η νυχού έπαιζε πέρυσι! Νυχού είναι ρε»!

Entertaiment4 weeks ago

H Τζούλια Νοβά μιλάει για τον «σκληρό» πατέρα της και λυγίζει

CELEBRITIES4 weeks ago

Η αδερφή της Μάιλι Σάιρους πουλάει τα δάκρυά της για 12.000 δολάρια

oikonomakou-1
Entertaiment1 month ago

Πρόβα νυφικού για την Αθηνά Οικονομάκου

ΕΛΛΑΔΑ1 month ago

Φιάσκο: Το «Ασημένιο Βέλος» μετά τη ΔΕΘ… επιστρέφει Ιταλία!

Advertisement
Advertisement

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ