Connect with us

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα ζητούν ένα εντυπωσιακό κορμό με πλούσια μους σοκολάτας και σαντιγί που κλέβει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας

    • 5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
    • 90γρ. ζάχαρη
    • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 10γρ. κακάο σκόνη

Για τη μους σοκολάτα

    • 230γρ. ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης
    • 50γρ. γλυκόζη
    • 210γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
    • 470ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης

Για τη διακόσμηση

  • 120γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. cranberries αποξηραμένα
  • 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 10 μαρεγκάκια
  • 200ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50γρ.ζάχαρη άχνη

Διαδικασία
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα ασπράδια και χτυπάτε σε μαρέγκα. Μόλις διογκωθεί η μαρέγκα προσθέτετε τους κρόκους και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτετε το μίγμα με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 4 – 6 λεπτά περίπου

Για τη μους: Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τα 230γρ. κρέμας γάλακτος με τη γλυκόζη. Έπειτα, ρίχνετε την κρέμα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και τα 470γρ. κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε και βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να σταθεροποιηθεί.

Την επόμενη μέρα βγάζετε το ημίρρευστο μίγμα κουβερτούρας από το ψυγείο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρει τη μορφή μους.

Απλώνετε μία λεπτή στρώση μους σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι που έχετε ψήσει, ρίχνετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και τυλίγετε το παντεσπάνι για να δημιουργήσετε τον κορμό.

Καλύπτετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κορμού με τη μους σοκολάτας και διακοσμείτε με σαντιγί, μαρεγκάκια, τα υπόλοιπα αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο

Published

on

Υλικά

    • 2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
    • 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
    • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
    • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
    • 6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταμπουλέ: Η δροσερή σαλάτα από την Μέση Ανατολή! Αξίζει μία δοκιμή

Published

on

Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη να φτιαχτεί, αλλά είναι και γεμάτη
με γεύσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, και
να προσθέσετε ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και μέντα!

Μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμη!

Θα χρειαστείτε:

Μια κούπα πλιγούρι
Μια κούπα νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας κομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντομάτες σε κυβάκια
1 1/2 κούπα αγγούρια
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να
βράζει και ρίξτε μέσα το αλάτι. Χύστε το νερό πάνω στο πλιγούρι. Αφήστε το για
30 λεπτά, ή ωσότου απορροφηθεί όλο το νερό.

Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό
λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και
ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό και τη μέντα. Ανακατέψτε
ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες!

xrysessyntages

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με κοτόπουλο Χορταστικό και ζουμερό για το μεσημεριανό σας

Published

on

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπέργκερ

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • μισό κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρυγανιά (όση χρειαστεί)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμάκια για μπέργκερ
  • τυρί σε φέτες
  • ντομάτα σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Για τα μπέργκερ

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη και πολτοποιείτε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.

Για το σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
  2. Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Published

on

Ένα γλυκό ταψιού που αγαπάμε πολύ και πάντα συνδυάζουμε με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ

Υλικά

    • 500γρ. κανταΐφι
    • 300γρ. φύλλο κρούστας
    • 350γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
    • 150γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας κανέλα
    • 3 φρυγανιές τριμμένες
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 1.500γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία

Ανοίγετε το κανταΐφι και το ξαίνετε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσει και να γίνει αφράτο. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φρυγανιές.

Αλείφετε με βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί (περίπου 25×40εκ.) και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Σκεπάζετε το κανταΐφι με το μίγμα του καρυδιού και απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο και μετά στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.

Χαράζετε τον μπακλαβά σε λωρίδες και τον περιχύνετε με όσο βούτυρο έχει μείνει. Ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο νερό και ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Τον βγάζετε από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρός.

Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 6 λεπτά περίπου και περιχύνετε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν τον κόψετε σε κομμάτια.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

Published

on

Μια παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου φαγητού, στην οποία το αυγολέμονο
έχει αντικατασταθεί με κόκκινη σάλτσα. Είναι υπέροχο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Published

on

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του
χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ