Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Αχλάδια ψητά με σταφίδες και μέλι

maxresdefault

Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Αχλάδια ψητά με σταφίδες και μέλι

Σήμερα ξεκινώ με μια γλυκιά συνταγή: Αχλάδια ψητά με καρύδια, σταφίδες και μέλι.

Μια εντυπωσιακά εύκολη συνταγή, με ελάχιστα υλικά που ετοιμάζεται σε
ελάχιστο χρόνο. Ιδανική φυσικά και για το εορταστικό σου τραπέζι! Μπορεί
να σερβιριστεί ως επιδόρπιο με παγωτό ή ως πρωινό με γιαούρτι.

Υλικά

10 γρ. βούτυρο
4 αχλάδια
1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. σταφίδες
1/4 κούπας μέλι

Διάβασε και δες πώς γίνονται τα ψητά αχλάδια με σταφίδες:

  1. Βουτυρώνω καλά το πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ.
  2. Κόβω τ’ αχλάδια στη μέση (δεν τα ξεφλουδίζω) κι αφαιρώ τα κουκούτσια μ’ ένα κουταλάκι.
  3. Τα τοποθετώ στο σκεύος με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  4. Τα πασπαλίζω με την κανέλα και γεμίζω το σημείο που αφαίρεσα τα κουκούτσια, με καρύδια και σταφίδες.
  5. Τις υπόλοιπες σταφίδες και τα καρύδια τα ρίχνω επίσης στο σκεύος.
  6. Ρίχνω από πάνω το μέλι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν.
  7. Στα 15 λεπτά, ανοίγω το φούρνο και περιχύνω τα αχλάδια με το σιρόπι τους.

Σημειώσεις :

Η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί και με μήλα. Ίσως να διαφέρει ο χρόνος ψησίματος.
Κάνε τη συνταγή vegan : αντικατέστησε το βούτυρο με ηλιέλαιο και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.

mothersblog.gr

Continue Reading
Advertisement