Δέσποινα Βανδή: Όφειλα να ‘χωρίσω’ με τον Φοίβο

By on December 26, 2014

Η Δέσποινα Βανδή φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΌΛΑ», το βράδυ της Δευτέρας και μεταξύ άλλων μίλησε για τη συνεργασία της με τον Φοίβο και τους λόγους που διακόπηκε.

Η Δέσποινα Βανδή εξήγησε γιατί αποφάσισε να διακόψουν την συνεργασία τους μετά από 17 χρόνια κοινής πορείας: «Υπογράφω το 1993, βγάζω δίσκο το ’94 και επιτυχία κάνω το ’96 με το “Δεν υπάρχει τίποτα”. Έκανε 10.000 πωλήσεις, ανέβαινα στις 18 (χιλιάδες) μέχρι που ήρθε ο Φοίβος και πήγαμε στις 100.000.

Ο Φοίβος ήρθε το ’96-’97 και η συνεργασία μας κράτησε 17 χρόνια. Όφειλα να το κάνω στον εαυτό μου αυτό. Ο Φοίβος για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας μου – τόσα τραγούδια, τόσες επιτυχίες… Δεν μιλάμε πια πολύ συχνά, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι μέσα μου.

Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω και κάτι άλλο. Το ένιωθα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα, είχα την ψυχολογία του μικρού ελέφαντα. Όταν ένας ελέφαντας είναι μικρός και τον δένουν σε ένα πασαλάκι, αυτός μεγαλώνει αλλά παραμένει στο πασαλάκι. Δεν μπορεί να το κουνήσει και να φύγει.

Αισθανόμουν ότι ο Φοίβος ήταν τα πάντα για μένα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα τραγουδήσω κάτι άλλο. Ήθελα, όμως, να πω και τραγούδια άλλων δημιουργών. Ένιωθα ότι είχαμε κάνει τα πάντα μαζί και είχε κλείσει αυτός ο κύκλος».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *