Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ: Πετροπόλεμος και χημικά – Κλειστή η Πατησίων

Μια ομάδα περίπου 70 ατόμων βρίσκεται επί της Πατησίων και έχει στήσει οδοφράγματα

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το χώρο του Πανεπιστημίου στο οδόστρωμα
με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πατήσια.

Μετά τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περιορίσει τους κουκουλοφόρους κοντά στην είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος,
μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.  

Οι Αρχές προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές. Η κυκλοφορία των οχημάτων
αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα της Πατησίων, ενώ στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 70 ατόμων έστησε οδοφράγματα επί
της Πατησίων. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και τότε ξέσπασαν επεισόδια με τους
κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και εκείνοι να απαντούν με χρήση χημικών.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Δευτέρας εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια.

Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.

Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να πυροβολήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός. Το πρόσωπό του είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.

ethnos.gr