Ένα off-road Dodge Challenger

By on September 4, 2014

Ένα off-road Dodge Challenger

Το πρωτότυπο όχημα του Joey Ruiter στηρίχθηκε στο Challenger Hellcat

Στηριζόμενος στο Challenger Hellcat, ο σχεδιαστής Joey Ruiter παρουσίασε την δική του ψηφιακή εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια off-road εκδοχή του και την ονόμασε Dodge Challenger A/T Untamed Concept.

Ο σχεδιαστής Joey Ruiter παρουσίασε την δική του ψηφιακή εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια off-road εκδοχή του αμερικάνικου muscle car της Dodge, το Challenger. Ο designer ονομάζει το πρωτότυπό του Dodge Challenger A/T Untamed (=αδάμαστος, ατίθασος) Concept και φτιάχτηκε, όπως λέει ο ίδιος για να συνδυάζει την αγάπη των Αμερικάνων για τα muscle cars και την εκτός δρόμου οδήγηση.

Το πρωτότυπο όχημα του Joey Ruiter στηρίχθηκε στο Challenger Hellcat και διαθέτει ανασχεδιασμένα τμήματα του ενισχυμένου αμαξώματός του, πλευρικά σκαλοπάτια (rock sliders), τροποποιημένους θόλους τροχών και μία μπάρα φωτισμού στο κάτω τμήμα του εμπρόσθιου προφυλακτήρα του. Έχει τοποθετηθεί ανάρτηση με μεγάλη διαδρομή και off-road ελαστικά της BF Goodrich.

Ο σχεδιαστής πιστεύει πως για λόγους βάρους, θα ταίριαζε στο Dodge Challenger A/T Untamed Concept ένας τροποποιημένος V6 κινητήρας, αντί για το V8 σύνολο του Hellcat. Η δύναμη των περίπου 400 ίππων, εξακολουθεί να κινεί τους πίσω τροχούς. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν το φιλόδοξο concept του Joey Ruiter θα αποκτήσει «σάρκα και οστά», ωστόσο ο ίδιος δηλώνει με νόημα πως «θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα».

d1

d2

d3

d4

Πηγή: autotriti.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *