Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από την 36χρονη Έφη προτείνει ο εισαγγελέας

Επίθεση με βιτριόλι: Δίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από την 36χρονη Έφη προτείνει ο εισαγγελέας

Το «εδώλιο» για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας δείχνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης
στην 36χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 35χρονη Ιωαννα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νούλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη
ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών
εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Πλέον αναμένεται το δικαστικό συμβούλιο να λάβει την τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη της 36χρονης σε δίκη με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Τι είχε υποστηρίξει η 36χρονη
Η 36χρονη που είχε κάνει αρχικά χρήση του δικαιώματος της σιωπής, απολογήθηκε τελικά δέκα μήνες μετά τη σύλληψη της, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Από τους ισχυρισμούς της γίνεται φανερό ότι στοχεύει σε μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η ποινή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ σε περίπτωση που
γίνει μετατροπή της κατηγορίας μπορεί να τιμωρηθεί με κάθειρξη έως δέκα έτη.

Ζητώντας συγγνώμη και δηλώνοντας μεταμέλεια για τις πράξεις της, η 36χρονη,
που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, έκανε λόγο για «αρρωστημένη εμμονή» της με το θύμα, ενώ υποστήριξε ότι ήθελε απλώς να την τραυματίσει.

«Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου».

Η απολογία της πάντως είχε εξοργίσει το θύμα της, και σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο Newsbomb.gr ο συνήγορος της Νίκος Αλεξανδρής: «Το θύμα εξοργίστηκε μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της απολογίας της κατηγορούμενης. Θεωρούμε άκρως ανειλικρινή, προσχηματική, και επιτηδευμένη την απολογία της κατηγορουμένης. Άρης 1 προσπάθεια να διαμορφώσει συνθήκες για παροχή ελαφρυντικό. Είναι αμετανόητη και ακολουθεί την ίδια τακτική».

Η κατηγορουμένη περιέγραψε πως είχε αποκτήσει εμμονή με το θύμα εξαιτίας προσωπικού ζητήματος, το οποίο θα αποκαλύψει στο ακροατήριο.

«Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο
και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Λίγο αργότερα, έκανε λόγο για «απερίσκεπτη ενέργεια» επιμένοντας πως σκοπός της ήταν να την τραυματίσει.

«Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ» φέρεται να είπε.

Σχολιάζοντας τον λόγο που επέλεξε το θειικό οξύ και μάλιστα σε μεγάλη
ποσότητα για την επίθεση, φέρεται να είπε: «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Advertisement