Έρχεται ο 100ός και τελευταίος δίσκος του Φρανκ Ζάπα

By on April 3, 2015

Έρχεται ο 100ός και τελευταίος δίσκος του Φρανκ Ζάπα
Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο
Είκοσι και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, ο τελευταίος δίσκος του θρυλικού αμερικανού μουσικού Φρανκ Ζάπα, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση του «Dance me this», του εκατοστού και τελευταίου δίσκου του Ζάπα.

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ έγινε την 1η Απριλίου. Οι θαυμαστές του Ζάπα πίστεψαν αρχικά ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως οι διαχειριστές του έργου του επιβεβαίωσαν ότι ο δίσκος είναι πραγματικός και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Ο Ζάπα είχε αναφερθεί στον δίσκο αυτό, στον οποίο παίζει ψηφιακό συνθεσάιζερ, λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο του προστάτη.

zappa1

Ο Ζάπα, χαρισματικός κιθαρίστας, μπασίστας και ντράμερ, θεωρείτο πρωτοπόρος της χαρντ ροκ μουσικής, μολονότι πολλά από τα έργα του αντλούν έμπνευση από την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική. Μολονότι ήταν είδωλο της καλιφορνέζικης υποκουλτούρας των δεκαετιών του ’60 και ’70, δεν δίσταζε να γελοιοποιεί την ιδεολογία των χίπις στους στίχους των τραγουδιών του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *