Connect with us

Η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Με τη βοήθεια μερικών απλών μικρών κωδικών, μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για τις ρυθμίσεις του κινητού σας και να δείτε αν τα μηνύματα και οι πληροφορίες σας είναι προστατευμένες ή αν σας έχουν παρακολουθήσει ποτέ.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε μερικούς από τους πιο χρήσιμους και σημαντικούς κωδικούς στα κινητά σας, όπως και πληροφορίες γι’ αυτούς που φοβούνται πως έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης.

Με τον κωδικό αυτόν, μπορείτε να ανακαλύψετε αν οι κλήσεις, τα μηνύματα και άλλα δεδομένα σας έχουν εκτραπεί. Η κατάσταση των διαφόρων τύπων των εκτροπών, που λαμβάνουν χώρα μαζί με τον αριθμό που μεταδίδεται μια πληροφορία, θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας.

Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται συνήθως από ζηλιάρηδες συντρόφους ή γονείς που προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή εγκληματίες.

Οι ηλικιωμένοι συχνά πέφτουν θύματα της πρακτικής αυτής όταν δανείζουν το κινητό τους σε αγνώστους, για να κάνουν κάποια κλήση.

Αν τους συμβεί αυτό, μπορούν να διαρρεύσουν σημαντικές πληροφορίες, όπως η διεύθυνσή τους, ποιοι είναι οι φίλοι τους και η οικογένειά τους, οι συνήθειές τους, οι καθημερινές δραστηριότητές τους, αλλά και οι οικονομική τους κατάσταση. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να πέσουν στα χέρια εγκληματιών.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα ψηφία αυτά, αν θέλετε να μάθετε που ανακατευθύνονται οι κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα, που δε μπορούν να φτάσουν σε εσάς. Το πιο πιθανό είναι οι φωνητικές σας κλήσεις να ανακατευθύνονται σε κάποιον από τους αριθμούς του φορέα κινητής σας.

Αυτός είναι ένας παγκόσμιος κωδικός για την απενεργοποίηση όλων των μορφών ανακατεύθυνσης από το κινητό σας. Είναι καλό να τον χρησιμοποιήσετε πριν κάνετε περιαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, δε θα παρθούν χρήματα από το λογαριασμό σας, για κλήσεις που ανακατευθύνονται στον τηλεφωνητή σας από προεπιλογή.

Με τον κωδικό αυτόν, μπορείτε να βρείτε την ΙΜΕΙ σας (Διεθνής Ταυτότητα Κινητής Συσκευής) (International Mobile Equipment Identifier). Αν γνωρίζετε τον αριθμό αυτόν, μπορείτε να εντοπίσετε το κινητό σας σε περίπτωση κλοπής.

Μόλις ενεργοποιηθεί, η τοποθεσία μεταδίδεται αυτομάτως στον φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου, ακόμη και αν τοποθετηθεί κάποια άλλη κάρτα SIM. Αν κάποιος γνωρίζει την ΙΜΕΙ σας, μπορεί να βρει το μοντέλο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού σας.

Υπάρχουν ειδικοί κωδικοί που επιτρέπουν σε άλλους να εντοπίσουν την τοποθεσία σας και να διαπιστωθεί αν κάποιος σας παρακολουθεί. Γι’ αυτό, θα χρειαστείτε το Netmonitor.
Πληκτρολογήστε τους παρακάτω κωδικούς:
για iPhone: *3001#12345#*
για Android: *#*#4636#*#* ή *#*#197328640#*#*
 
1ο Βήμα: Πηγαίνετε στο τμήμα που ονομάζεται UMTS Περιβάλλον Κινητής (UMTS Cell Environment), μετά στις πληροφορίες UMTS RR και γράψτε όλους τους αριθμούς κάτω από το Cell ID. Οι αριθμοί αυτοί είναι οι βασικοί σταθμοί σε κοντινή απόσταση. Το κινητό σας θα συνδεθεί από προεπιλογή, με εκείνον που εκπέμπει το ισχυρότερο σήμα.
2ο Βήμα: Επιστρέψτε στο βασικό μενού και κάντε κλικ στην καρτέλα με τις πληροφορίες MM και μετά στο Βοηθητικό PLMN (Serving PLMN). Γράψτε τον αριθμούς κάτω από το LAC(Τοπικός Κωδικός Περιοχής) (Local Area Code).
3ο Βήμα: Με τη βοήθεια των δύο αυτών αριθμών και μιας συνηθισμένης ιστοσελίδας (4η καρτέλα στα αριστερά – Search Location), μπορείτε να εντοπίσετε στο χάρτη τους βασικούς σταθμούς που μπορεί να συνδεθεί το κινητό σας.
Οι πιο ύποπτοι, είναι οι κινητοί βασικοί σταθμοί, αφού μπορεί να είναι κάποιο φορτηγό ή μικρό λεωφορείο με μεγάλη κεραία. Αυτού του είδους τα αυτοκινούμενα χρησιμοποιούνται σε φεστιβάλ ροκ μουσικής και σε μέρη όπου η κάλυψη του διαδικτύου είναι κακή. Αν υπάρχει κάποιο σε κοντινή απόσταση, φαινομενικά χωρίς κάποια λογική αιτία, είναι πιθανό κάποιος να κατασκοπεύει.
Αν χρησιμοποιείται Android, θα πρέπει να κάνετε τακτικούς ελέγχους για ιούς. Ο PlaceRaiderείναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς που μπορούν να μολύνουν τη συσκευή σας. Αναπτύχθηκε από ειδήμονες Αμερικάνους και είχε σκοπό να μας δείξει πόσο ευάλωτες είναι οι συσκευές μας.
Μόλις μπει σε κάποιο κινητό, αυτός ο Δούρειος Ίππος (Trojan) τραβά μια σειρά φωτογραφιών από τον περιβάλλοντα χώρο, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κτιρίου που βρίσκεται η συσκευή. Στη συνέχεια εκμεταλλεύεται κάθε σύνδεση στο διαδίκτυο, για να αποστείλει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν, μαζί με τα δεδομένα του κινητού και τους κωδικούς του θύματος.

  •  Οι εθνικές υπηρεσίας ασφαλείας σχεδόν κάθε χώρας συνεργάζονται με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που τους παρέχουν πρόσβαση σε πληροφορίες οποιουδήποτε πελάτη τους, υπό την προϋπόθεση πως υπάρχει κάποιο ένταλμα δικαστηρίου. Παρέχουν τα δεδομένα των 3 τελευταίων μηνών, τουλάχιστον.
  • Αν το κινητό σας παρακολουθείται από κάποια υπηρεσία ασφαλείας, το πιο πιθανό είναι να μην το καταλάβετε. Αν το κινητό σας βγάζει περίεργους θορύβους κατά τη διάρκεια μια κλήσης, η μπαταρίας σας πέφτει απότομα, υπερθερμαίνεται ή κάνει ξαφνικές επανεκκινήσεις, είναι ενδείξεις πως μάλλον πρέπει να το επισκευάσετε και όχι τόσο ότι παρακολουθείστε.
  • Οι περισσότεροι δεν αποκαλύπτουν τόσα πολλά στις τηλεφωνικές τους συζητήσεις, οπότε από τη σκοπιά εκείνων που θέλουν να ακούσουν, αξίζει περισσότερο να τοποθετηθεί κάποια ειδική συσκευή (κοριός) στο σπίτι κάποιου. Οι ανιχνευτές συχνοτήτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν τέτοιες συσκευές στο χώρο.
  • Να χρησιμοποιείτε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, κλειστές στους ξένους, όπως οι Telegram, Chare, Wickr, ή Signal.
  • Καθορίστε τις πληροφορίες που μπορείτε να μοιραστείτε με τους πάντες. Πρέπει να μπορεί ο καθένας να μάθει τον αριθμό του τηλεφώνου σας ή να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια, τους αγαπημένους και του τρόπου ζωής σας; Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν «ανεβάζετε» φωτογραφίες παιδιών.
  • Μην εγκαθιστάτε άγνωστες εφαρμογές στο κινητό σας, απενεργοποιήστε τον εντοπισμό στις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει ήδη και χρησιμοποιήστε πολλαπλούς κωδικούς ασφαλείας όπου μπορείτε. Μην ανοίγετε μη ασφαλούς συνδέσμους και μη συνδέετε το κινητό σας σε ύποπτα «δωρεάν» σημεία φόρτισης.
  • Μόνο ο φορέας του κινητού σας θα πρέπει να σας προσφέρει συσκευές εντοπισμού και θα πρέπει να τις ενεργοποιεί μόνο με την πλήρη συγκατάθεσή σας.
  • Ιστοσελίδες και εφαρμογές που προσφέρουν τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων, είναι σχεδόν σίγουρο πως κρύβουν εγκληματικούς σκοπούς.

Να είστε πολύ προσεκτικοί!

Continue Reading
Advertisement

TECH ΝΕΑ

Unsend: Νέα λειτουργία αλλάζει τα δεδομένα Facebook

Published

on

Μια νέα λειτουργία αναμένεται να έρθει σύντομα στην εφαρμογή Messenger του Facebook,
η οποία θα επιτρέπει να στους χρήστες το unsend, δηλαδή την αναστολή
της αποστολής, των μηνυμάτων.

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και αρκετά ευχάριστη για όσους έχουν
μία ροπή προς τα λάθη στις online συζητήσεις τους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν ήταν έως τώρα στη διάθεση των χρηστών και μάλιστα το ζήτημα
τέθηκε έντονα μετά την αποκάλυψη ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έσβηνε μηνύματα από το Inbox
του προσωπικού του λογαριασμού, εκμεταλλευόμενος τη δική του προνομιακή θέση στην εταιρεία.

Όπως αναφέρει το fortune.com, το Facebook προσανατολίζεται να εφαρμόσει τη λειτουργία σε ευρύτερο πεδίο, έχοντας ήδη διαρρεύσει screenshots από τις δοκιμές, κατά
τις οποίες επιδεικνύεται ο τρόπος που χρησιμοποιείται η επιλογή.

Πηγή: stroumfaki

Continue Reading

TECH ΝΕΑ

3+1 έξυπνα κόλπα που «κρύβει» το iOS 12

Published

on

Μαζί με τα iPhone Χs και Xs Maέκανε το ντεμπούτο του και το iOS 12, το οποίο έχει
περάσει σαν αναβάθμιση και στις υπόλοιπες συσκευές της Apple.

Εκτός από τις προφανείς, αισθητικές βελτιώσεις ή βελτιώσεις στην ταχύτητα, κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού φέρνει και ορισμένα «κρυφά» χαρακτηριστικά που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια εκεί που δεν το περιμένεις. Ξεκινάμε;

Βρες το με τους στίχους!

Έστω ότι ακούς στο ράδιο να παίζει ένα τραγούδι, αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς τον τίτλο για κανένα λόγο. Μη σπας το κεφάλι σου, αφού πλέον μπορείς να αναζητήσεις το τραγούδι μέσω του Apple Music χρησιμοποιώντας μέρος των στίχων.

Live Listen και ξαφνικά ακούς καλύτερα!

Είσαι «περήφανος» στ’ αυτιά; Τώρα με τη λειτουργία Live Listen μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μικρόφωνο του iPhone και τα AirPods και για να ενισχύσεις την ακοή σου.

Passwords στον αέρα

Το σενάριο γνώριμο: Τετάρτη βράδυ μαζευτήκατε να δείτε Champions League και όλοι ζητάνε πρόσβαση στο Wi-Fi σου. Αν και οι υπόλοιποι διαθέτουν συσκευή με iOS 12 ή macOS Mojave, αντί να τους πεις το κωδικό μπορείς να το μοιραστείς μέσω AirDrop. To ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο password έχεις αποθηκευμένο!

«Μην ενοχλείτε!»

Είσαι σε meeting, σε ρομαντικό ραντεβού ή στο σινεμά και δε θέλεις το κινητό σου να βαράει
κάθε τρεις και λίγο. Τώρα μπορείς να ρυθμίσεις το Do Not Disturb mode να κρατήσει μία ώρα,
μέχρι το απόγευμα ή να απενεργοποιηθεί αυτόματα μόλις αλλάξεις τοποθεσία!

blog.public.gr

Continue Reading

TECH ΝΕΑ

Σας παρακολουθούν το κινητό; Αυτά είναι τα σημάδια

Published

on

Θυμάστε την εποχή που τα κινητά μας τα χρησιμοποιούσαμε μόνο για
να κάνουμε τηλεφωνήματα, άντε και να στέλνουμε και κανένα SMS;

Σήμερα, πλέον, τα smartphones μας είναι σχεδόν κάτι παραπάνω από
υπολογιστές, καθώς με αυτά μπορούμε να κάνουμε ακόμα και πληρωμές, να
ελέγχουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, να στέλνουμε και να δεχόμαστε
e-mail, να συνδεόμαστε με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, να τραβάμε και
να αποθηκεύουμε φωτογραφίες και δεκάδες άλλα πράγματα….

Όπως είναι φυσικό, με τέτοιο πλούτο προσωπικών πληροφοριών, τα
smartphones αποτελούν στόχο, όχι μόνο για απατεώνες που επιδιώκουν να
κλέψουν προσωπικά μας δεδομένα, αλλά και για κρατικές μυστικές υπηρεσίες, οι
οποίες μέσω των συσκευών μας μπορούν να σχηματίσουν μια εξαιρετικά σαφή εικόνα
για εμάς, τις συνήθειές μας και τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε σχέσεις.

Παρά τα εξαιρετικά επιτηδευμένα συστήματα παρακολούθησης και υποκλοπής
που χρησιμοποιούνται, ωστόσο, υπάρχουν κάποια «συμπτώματα»
που αν τα παρατηρήσουμε στο smartphone μας, υπάρχει μεγάλη
πιθανότητα να έχουμε πέσει θύμα παρακολούθησής του.

Τα βασικότερα από αυτά είναι τα εξής:

1. Μειωμένη αντοχή της μπαταρίας: αν η μπαταρία του κινητού μας
«πέφτει» αφύσικα γρήγορα και αυτό το παρατηρούμε σε σχετικό
βάθος χρόνου, τότε, μάλλον, κάποιος το έχει χακάρει.

2. Αυξημένη χρήση δεδομένων: και η αυξημένη χρήση mobile data, αν παρατηρείται
ξαφνικά, αποτελεί δείγμα ότι το κινητό μας έχει πέσει «θύμα» παρακολούθησης.

3. «Ψάρεμα»: είναι η τακτική εκείνη όπου κάποιος υποδύεται μια αξιόπιστη πηγή
και μας ζητά προσωπικά δεδομένα (π.χ. τράπεζα). Αν παρατηρήσουμε ύποπτα
e-mail (με τυπογραφικά λάθη ή περίεργη στίξη) το σβήνουμε αμέσως.

4. Ανοιχτά δίκτυα Wi Fi: αποτελούν πραγματικό «πονοκέφαλο» καθώς είναι
σχετικά εύκολο να χακαριστούν και αν συνδεθούμε με αυτά, τότε το
smartphone μας μεταδίδει τα πάντα σε αυτόν που τα έχει χακάρει.

5. Ύποπτες εφαρμογές: αν ένα app αρχίσει να σας ζητά πρόσβαση σε
διάφορα στοιχεία (κάμερα, επαφές, φωτογραφίες, αρχεία, κλπ) τότε το πιο
πιθανό είναι ότι… δεν έχει καλό σκοπό.

6. Παράξενα τηλεφωνήματα: αν αρχίσετε να δέχεστε τηλεφωνήματα από αγνώστους
αριθμούς και όταν τα απαντάτε δεν μιλά κανείς, τότε καλό είναι να αρχίσετε να
υποψιάζεστε. Το ίδιο κι αν εκεί που μιλάτε, η γραμμή πέφτει συχνά και χωρίς λόγο.

7. Απρόβλεπτες συμπεριφορές: αν το κινητό σας αρχίζει να παρουσιάζει περίεργες
συμπεριφορές, π.χ. να κλείνει μόνο του, να κάνει ξαφνικά reboots ή να κάνει
περίεργους θορύβους όταν μιλάτε, τότε μάλλον σας παρακολουθούν.

europost.gr

Continue Reading

TECH ΝΕΑ

Η νέα αλλαγή στο Facebook που θα επηρεάσει τους λογαριασμούς των χρηστών

Published

on

Πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να φύγουν από το Facebook μετά το περίφημο σκάνδαλο της
Cambridge Analytica το περασμένο έτος. Ακόμη και ο συνιδρυτής της WhatsApp έκανε
tweet το #DeleteFacebook και σύντομα έγινε trend στο Twitter.

Το Facebook αύξησε πρόσφατα τον αριθμό των ημερών που χρειάζεται για να διαγράψει μόνιμα
τον λογαριασμό σας από τους server του. Νωρίτερα, η διαδικασία διαγραφής λογαριασμού
στο Facebook χρειαζόταν 14 μέρες. Τώρα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της
εταιρείας που το επιβεβαίωσε στο The Verge, θα χρειαστούν 30 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να αλλάξετε την απόφασή σας να φύγετε οριστικά από τον κόσμο του Facebook. Αν επιλέξετε να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποσύρετε το αίτημά σας για διαγραφή του λογαριασμού σας.

“Πρόσφατα αυξήθηκε η περίοδος χάριτος, όταν επιλέγετε να διαγράψετε το λογαριασμό σας στο Facebook από 14 σε 30 μέρες. Έχουμε δει ανθρώπους να προσπαθούν να συνδεθούν σε λογαριασμούς που έχουν επιλέξει να διαγράψουν μετά από την περίοδο των 14 ημερών “, δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Η απόφαση παράτασης της περιόδου χάριτος σημαίνει απλά ότι οι χρήστες θα μπουν στον
πειρασμό να επανεξετάσουν την απόφασή τους να διαγράψουν το λογαριασμό τους.

e-daily.gr

Continue Reading

TECH ΝΕΑ

Το νέο smartphone LG V40 ThinQ διαθέτει πέντε κάμερες

Published

on

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει το νέο premium smartphone που διαθέτει συνολικά
πέντε κάμερες και επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στη λήψη φωτογραφιών με smartphone.

Η τελευταία έκδοση της σειράς V, το LG V40 ThinQ, είναι ένα πραγματικά «ασυμβίβαστο»
multimedia powerhouse, σχεδιασμένο για τη γενιά των storytellers του σήμερα που
προτιμούν να επικοινωνούν με φωτογραφίες και βίντεο, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το LG V40ThinQ διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της σειράς V με μια βελτιωμένη
οθόνη FullVision OLED 6,4 ιντσών και με ακόμα πιο λεπτά bezels.

Με τον επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile Platform, 6GB μνήμη
RAM και χωρητικότητα 64GB ή 128GB, το LG V40ThinQ   διαθέτει και πάλι καινοτομίες
που έχουν κάνει τη σειρά LG V αγαπημένη στους χρήστες.

Πέντε κάμερες για καλύτερο περιεχόμενο

Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα smartphone που ξεχωρίζει στη δημιουργία
περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η LG σχεδίασε το LG V40ThinQ από την
αρχή για να προσφέρει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία φωτογραφίας.

Το LG V40ThinQ διαθέτει μια
οπίσθια φωτογραφική κάμερα με τρεις διαφορετικούς φακούς: super ευρυγώνιο φακό
ανάλυσης 16MP, κανονικό φακό ανάλυσης 12MP και telephoto φακό ανάλυσης 12MP.

Οι τρεις φακοί επιτρέπουν στους λάτρεις της φωτογραφίας να πλαισιώνουν διαφορετικές λήψεις
χωρίς οι χρήστες να αλλάζουν τη θέση τους ως προς το θέμα. Ο super ευρυγώνιος φακός 107
μοιρών καταγράφει ευκολότερα τα θέματα με περισσότερο φόντο, ενώ ο telephoto
φακός με 2x οπτικό ζουμ (ή 3,2x το ζουμ του ευρυγώνιου) λαμβάνει σαφείς λήψεις από
απόσταση χωρίς καμία απώλεια της ποιότητας της εικόνας.

Η λειτουργία Triple Shot συνδυάζει τις εικόνες που έχουν ληφθεί και από τους
τρεις φακούς σε ένα σύντομο αρχείο βίντεο για εύκολο διαμοιρασμό.

Η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει ευρυγώνιους φακούς ανάλυσης 5MP και κανονικό φακό
ανάλυσης 8MP, οι οποίοι λειτουργούν ταυτόχρονα και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες
να δημιουργούν το τέλειο εφέ bokeh μέσα από μια λειτουργία-slider που διαθέτει η
οθόνη για να ρυθμίζουν την ένταση του θολώματος στο φόντο. Άλλες λειτουργίες
επιτρέπουν στους λάτρεις των selfies να εξατομικεύουν τις φωτογραφίες τους με ακόμη
περισσότερες επιλογές για μοναδικό φωτισμό και ειδικά εφέ.

Το μέγεθος των pixel της κύριας οπίσθιας κάμερας έχει βελτιωθεί κατά περίπου 40%
σε σύγκριση με το LG V30, αυξάνοντας τα από 1μm σε 1,4μm, ενώ ο αισθητήρας
εικόνας είναι κατά 18% μεγαλύτερος από ό,τι στο LG V30.

Επιπλέον, για τη λήψη πιο ευκρινών και φωτεινότερων εικόνων οποιασδήποτε
κάμερας smartphone της LG, το διάφραγμα F1.5 της κύριας κάμερας προσφέρει μεγαλύτερο
βάθος πεδίου, μειωμένη στο μισό ταχύτητα κλείστρου διαφράγματος και σημαντικά
ταχύτερη λειτουργία burst σε σύγκριση με το LG V30.

Ακόμα, η τεχνολογία Dual PDAF (Phase Detection Auto Focus) παρέχει αυτόματη εστίαση,
που είναι 50% ταχύτερη, περίπου διπλάσια από τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Το προηγμένο
πρότυπο HDR αναλύει και καθορίζει τις σωστές ρυθμίσεις έκθεσης για τη δημιουργία
τέλεια φωτιζόμενων λήψεων, εξαλείφοντας υπερέκθεση ή την υπο-έκθεση των θεμάτων.

Τα θέματα βρίσκονται πάντα σε τέλεια εστίαση, επειδή η κάμερα ελέγχει συνεχώς την
ευκρίνεια μέχρι να πιέσει ο χρήστης το κουμπί λήψης.

Η LG αναβάθμισε την κάμερα στο LG V40ThinQ ώστε να είναι ακόμη πιο ισχυρή και διαισθητική
από ποτέ για να προσφέρει καλύτερα χρώματα, σύνθεση, ισορροπία λευκού και ταχύτητα
κλείστρου. Το νέο χαρακτηριστικό AI Composition της λειτουργίας AI CAM ενισχύει την τεχνητή
νοημοσύνη του κινητού και προτείνει εναλλακτικές λήψεις από αυτές που τραβάει ο χρήστης.

Η λειτουργία AI Auto White Balance (AI AWB) ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, ενώ το AI Shutter επιλέγει τη σωστή ταχύτητα κλείστρου,
ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ο χρήστης προσπαθεί να τραβήξει γρήγορα κινούμενα θέματα.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά όπως το Cine Shot, το 3D Light Effect, το Makeup Pro, το Custom
Backdrop, το My Avatar και το AR Emoji, κάνουν τη φωτογραφία στο LG V40ThinQ μια
εντελώς νέα εμπειρία.

Το Cine Shot κάνει τη δημιουργία cinemagraphs – εικόνων με κίνηση – απίστευτα εύκολη και διασκεδαστική. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τραβήξουν απλώς ένα σύντομο βίντεο με
οποιαδήποτε από τις τρεις οπίσθιες κάμερες του τηλεφώνου και να “ζωγραφίσουν” με το δάχτυλό
τους την περιοχή που θα «ζωντανέψει» και είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα τους εκπλήξει.

Με το 3D Light Effect οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τον τόνο μιας φωτογραφίας
με φωτισμό επαγγελματικού επιπέδου, με το Makeup Pro να επεξεργαστούν
οποιαδήποτε selfie ή να αλλάξουν εντελώς το φόντο με το Custom Backdrop.

Για όσους αγαπούν την επαυξημένη πραγματικότητα, μπορούν να δημιουργήσουν
και να μοιραστούν εξατομικευμένα emojis με το My Avatar και το AR Emoji
χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους ή ενός από τους υπάρχοντες χαρακτήρες.

Εντυπωσιακή εικόνα και ήχος

Το LG V40ThinQ διαθέτει μια νέα και βελτιωμένη οθόνη OLED FullVision QHD +
(3120 x 1440) 6,4 ιντσών και bezel που είναι λεπτότερη κατά 1,6mm σε σύγκριση με
το προηγούμενο μοντέλο. Η νέα πλαστική οθόνη OLED έχει σχεδιαστεί για να παρέχει
πιο ακριβή χρώματα και φωτεινότητα με καλύτερη συνοχή.

Τα 4,5 εκατομμύρια pixels που διαθέτει η οθόνη OLED είναι τα περισσότερα από οποιοδήποτε smartphone QHD+ που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και επιτρέπουν την απόλαυση ενός
ζωντανού και έντονου περιεχομένου που μόνο μια οθόνη OLED της LG μπορεί να προσφέρει.

Η LG έχει πάντα ως προτεραιότητα τον ήχο υψηλής πιστότητας στα smartphones και το
LG V40ThinQ δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι το πρώτο τηλέφωνο της LG που φέρει την
τεχνολογία Audio Tuned by Meridian. Το 32-bit Hi-Fi Quad DAC παράγει
ισορροπημένο ήχο, πολύ κοντά στην ποιότητα της πρωτότυπης εγγραφής.

Και το Boombox Speaker, που πρωτοεμφανίστηκε στο LG G7ThinQ, διπλασιάζει τα
μπάσα των συμβατικών ηχείων στα smartphone χρησιμοποιώντας
τον εσωτερικό χώρο του τηλεφώνου ως ‘θάλαμο συντονισμού’.

Επιπλέον, τα μπάσα μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω τοποθετώντας το
LG V40ThinQ σε μια σταθερή επιφάνεια ή ένα κοίλο κουτί, χρησιμοποιώντας
τις προκύπτουσες επιφανειακές δονήσεις για την παροχή ήχου.

Μινιμαλιστικός σχεδιασμός που έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει

Οι καθαρές γραμμές και τα εκλεπτυσμένα χρώματα τονίζουν τα τρία βασικά στοιχεία σχεδίασης του LG V40ThinQ: ομαλή αφή, μοναδικό χρώμα και απρόσκοπτη σχεδιαστική γραμμή. Με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου που θα αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου, το απλό αλλά όμορφο εξωτερικό είναι το τέλειο συμπλήρωμα στον πλούτο των καινοτόμων τεχνολογιών που διαθέτει στο LG V40ThinQ.

Η διαδικασία Silky BlastTM της LG χαράζει τη γυάλινη οπίσθια επιφάνεια με μικροσκοπικά
κοιλώματα για να δημιουργήσει ένα μαλακό ματ φινίρισμα προκειμένου ο χρήστης
να αισθάνεται τη συσκευή άνετη στο χέρι του χωρίς να είναι ολισθηρή.

Επιπλέον, πέρα από την κορυφαία εμφάνιση, το ματ γυαλί είναι πιο πρακτικό λόγω
της μεγαλύτερης αντοχής στα δακτυλικά αποτυπώματα και τους λεκέδες. Το τηλέφωνο
θα είναι διαθέσιμο στα χρώματα του νέου Aurora Black, του νέου Platinum Gray,
του νέου Moroccan Blue και του εντυπωσιακού Carmine Red.

Το LG V40ThinQ διατηρεί τη λεπτή και ελαφριά σχεδιαστική κληρονομιά της σειράς V, ζυγίζοντας μόλις 169 γραμμάρια και έχοντας πάχος 7,7 χιλιοστά. Όπως και ο προκάτοχός του, το LG V40ThinQ πληροί τις απαιτήσεις τους Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για ανθεκτικότητα, καθώς έχει περάσει 14 κατηγορίες δοκιμών MIL-STD 810G Transit Drop Test, που σημαίνει ότι έχει στρατιωτικές προδιαγραφές, ενώ είναι πιστοποιημένο με IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη.

«Το LG V40ThinQ σχεδιάστηκε με κύριο στόχο να προσφέρει στους χρήστες χωρίς συμβιβασμούς τη δυνατότητα να δημιουργούν, να καταναλώνουν και να μοιράζονται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Hwang Jeong-hwan, πρόεδρος της LG Electronics Mobile Communications Company.

«Η ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής και η αποδεδειγμένη ποιότητα της σειράς V
καθιστούν το LG V40ThinQ μια σοβαρή επιλογή για τους πελάτες που αναζητούν ένα
premium smartphone που τα κάνει όλα».

Παρουσιάζοντας το υβριδικό ρολόι της LG

Ταυτόχρονα με το LG V40ThinQ, η LG παρουσίασε το πρώτο της υβριδικό smartwatch, το LG
Watch W7, μια φορητή συσκευή που συνδυάζει τη μηχανική κίνηση με ψηφιακές λειτουργίες.

Το LG Watch W7, ως η πρώτη φορητή συσκευή της LG που θα διαθέτει το νέο λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google, έχει σχεδιαστεί για καταναλωτές που εκτιμούν την εμφάνιση ενός παραδοσιακού αναλογικού ρολογιού, αλλά επιθυμούν τις εύχρηστες λειτουργίες ενός συνδεδεμένου smartwatch.

Tο LG Watch W7 αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ελβετική εταιρεία Soprod SA και
διαθέτει υψηλής ακρίβειας κίνηση με χαλαζία (quarz) και αναλογικούς δείκτες ρολογιού σε σώμα
από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο συνδυασμός έξυπνων και μηχανικών χαρακτηριστικών
σε ένα ρολόι δίνει στο LG Watch W7 μοναδικές επιλογές αυτονομίας.

Σε πλήρη λειτουργία με μία μόνο φόρτιση, η μπαταρία του LG Watch W7 μπορεί να κρατήσει
για έως και δύο ημέρες και στη συνέχεια για επιπλέον 3-4 ημέρες σε λειτουργία αναλογικού.

Σε λειτουργία μηχανικού ρολογιού, με τις “έξυπνες” λειτουργίες απενεργοποιημένες, το
ρολόι μπορεί να λειτουργήσει έως και 100 ημέρες, ή περισσότερο από τρεις μήνες
πριν από την απαίτηση φόρτισης.

Εκτός από τη διατήρηση του ακριβούς χρόνου, οι αναλογικοί δείκτες εμφανίζουν επιπλέον πληροφορίες όπως το υψόμετρο, το βαρόμετρο, το χρονόμετρο, και τις κατευθύνσεις της πυξίδας, ενώ καθώς η συσκευή διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Wear OS της Google, είναι προσαρμόσιμη σε χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους χάρη στα μοναδικά καντράν ρολογιών που βρίσκονται διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Επιπλέον, το ρολόι είναι συμβατό με όλα τα τυποποιημένα λουράκια ρολογιών των 22mm.

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας, οι τιμές και οι πρόσθετες λεπτομέρειες τόσο για το LG V40ThinQ
όσο και για το LG Watch W7 θα ανακοινωθούν τοπικά κατά τη στιγμή της διαθεσιμότητας.

newsbeast.gr

Continue Reading

TECH ΝΕΑ

Νέοι κανόνες για Netflix, YouTube και Facebook

Published

on

Νέοι κανόνες για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων στην ΕΕ εγκρίθηκαν από το
Ευρωκοινοβούλιο κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, οι οποίοι,
ισχύουν για όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, τις πλατφόρμες επιγραμμικού βίντεο κατά
παραγγελία και την ανταλλαγή βίντεο, όπως το Netflix, το YouTube ή το Facebook, καθώς
και σε περιπτώσεις αναμετάδοσης.

Οι νέοι κανόνες για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων που θα προστατεύουν καλύτερα
τα παιδιά και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυστηρότερους κανόνες για τη διαφήμιση
καθώς και τουλάχιστον 30% του ευρωπαϊκού περιεχομένου σε καταλόγους πλατφορμών
βίντεο κατά παραγγελία (VOD- Video on demand).

Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι κανόνες θα εγγυηθούν καλύτερη προστασία των ανηλίκων
από τη βία, το μίσος, την τρομοκρατία και την επιβλαβή δημοσιότητα.

Οι πάροχοι οπτικοακουστικών μέσων θα χρειαστεί να θεσπίσουν κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του περιεχομένου που υποκινεί τη βία, το μίσος και την τρομοκρατία.

Οι πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο θα πρέπει πλέον να αντιδρούν γρήγορα όταν το περιεχόμενο επισημαίνεται ως επικίνδυνο από τους χρήστες. Η νομοθεσία δεν περιλαμβάνει το φιλτράρισμα περιεχομένου πριν από τη δημοσίευσή της, αλλά, κατόπιν αιτήματος του Κοινοβουλίου,
οι πλατφόρμες θα χρειαστεί να δημιουργήσουν έναν διαφανή, εύκολο στη χρήση και
αποτελεσματικό μηχανισμό που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο.

Αυστηρότεροι κανόνες για τη διαφήμιση

Ως προς τη διαφήμιση, η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με, την τοποθέτηση προϊόντων στα τηλεοπτικά προγράμματα των παιδιών και το περιεχόμενο που
διατίθεται σε πλατφόρμες video-on-demand.

Οι διαπραγματευτές του ΕΚ εξασφάλισαν επίσης έναν ασφαλή μηχανισμό
για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, επιβάλλοντας μέτρα ώστε τα δεδομένα
που συλλέγονται από τους παρόχους οπτικοακουστικών μέσων να μην χρησιμοποιούνται
για εμπορικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του προφίλ και της διαφήμισης.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η διαφήμιση μπορεί να αντιπροσωπεύει το 20% κατ
‘ανώτατο όριο της ώρας της ημέρας (από τις 6 π.μ. έως τις 6 μ.μ.), γεγονός που παρέχει
στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα την ευελιξία να οργανώνει τις διαφημιστικές του περιόδους.

Ένα παράθυρο “prime time”, μεταξύ 18:00 και μεσάνυχτα, έχει επίσης συσταθεί.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η διαφήμιση δεν μπορεί να
υπερβαίνει το 20% του χρόνου ομιλίας.

Επιπλέον, προκειμένου να υποστηριχθεί η πολιτιστική ποικιλομορφία του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα, οι ευρωβουλευτές έχουν εξασφαλίσει ότι το 30% του
περιεχομένου στους καταλόγους των πλατφορμών « video-on-demand » είναι ευρωπαϊκό.

Οι πλατφόρμες « video-on-demand » θα πρέπει επίσης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη
ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών παραγωγών, είτε επενδύοντας άμεσα στο περιεχόμενο
είτε συνεισφέροντας στην εθνική χρηματοδότηση.

Το επίπεδο συμμετοχής κάθε χώρας θα πρέπει να είναι ανάλογο με τα έσοδα του βίντεο κατά παραγγελία στη χώρα αυτή (στα κράτη μέλη όπου είναι εγκατεστημένες αυτές οι
πλατφόρμες ή στα κράτη μέλη όπου απευθύνονται σε πλειοψηφία ή σε όλο το ακροατήριό τους) .

Η νομοθεσία περιλαμβάνει επίσης διατάξεις σχετικά με την προσβασιμότητα, την
ακεραιότητα του σήματος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, την ενίσχυση των ρυθμιστικών
αρχών και την προώθηση των δεξιοτήτων στα μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία πρέπει ακόμη να εγκριθεί τυπικά από το Συμβούλιο Υπουργών της
ΕΕ πριν να τεθεί σε ισχύ η επικαιροποιημένη νομοθεσία.

Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 21 μήνες από την έναρξη ισχύος της
για τη μεταφορά των νέων κανόνων στην εθνική τους νομοθεσία.

Ο ευρωβουλευτής Π. Κάμμερεβερτ (S&D), ένας από τους δύο διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος, δήλωσε: “Για μας ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να εναρμονίσουμε
τα πρότυπα προστασίας: […]H εναρμόνιση των κανόνων διαφάνειας για την εμπορική
επικοινωνία των διαδικτυακών καναλιών ήταν μια βασική πτυχή των διαπραγματεύσεων. »

Ενώ η Σ. Βερχέγεν (EPP), συνδιαπραγματεύτρια, επεσήμανε ότι η καινούρια νομοθεσία
αποτελεί επίσης μεγάλη είδηση για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και την ευρωπαϊκή
μας πολιτιστική πολυμορφία:

« Oι πλατφόρμες video on demand θα πρέπει να εκχωρήσουν το 30% του καταλόγου
τους στις ευρωπαϊκές παραγωγές. Αυτό θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή
δημιουργικότητα στον οπτικοακουστικό τομέα».

news247.gr

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ