Φασολάδα Πικάντικη, Εναλλακτική συνταγή που βάζει φωτιά στον ουρανίσκο

By on April 20, 2015
fasolada

Φασολάδα Πικάντικη,Εναλλακτική συνταγή που βάζει φωτιά στον ουρανίσκο

Χρόνος προετοιµασίας: 25 λεπτά

Χρόνος µαγειρέµατος: 2 ώρες και 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

½ κιλό γίγαντες
3 καρότα κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
2 κρεµµύδια σε φέτες
4 κλαράκια σέλινο χοντροκοµµένο
3 κουταλάκια πελτέ τοµάτας
2 κουταλάκια chili sauce
2 κουταλάκια BBQ sauce
1 κουταλάκι άνηθο ξερό
1 κουταλάκι αρτισά
½ µατσάκι κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
½ µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
Αλάτι
Φρεσκοτριµµένο πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε τους γίγαντες σε ένα µπολ µε νερό από βραδύς για να φουσκώσουν. Στραγγίζετε τους γίγαντες και τους τοποθετείτε σε µία κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό και τους βράζετε για 1 ώρα. Σουρώνετε τους γίγαντες και κρατάτε λίγα από τα υγρά που έβραζαν σε ένα µπολ.

Τοποθετείτε τους γίγαντες µαζί µε τα υπόλοιπα υλικά, τα καρότα, τα κρεµµύδια, το σέλινο, τον πελτέ, την chili sauce, την BBQ sauce, τον ξερό άνηθο, την αρτισιά, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι σε ένα πήλινο. Προσθέτετε στο πήλινο νερό από τους γίγαντες που κρατήσατε και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Όταν οι γίγαντες είναι έτοιµοι τους αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε πασπαλίζοντας µε τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο και µαϊντανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *