Φινλανδική πουτίγκα με αμύγδαλα και καρότα

By on December 27, 2014
poutigka

Πρωτότυπη συνταγή με «άρωμα» Σκανδιναβίας

Υλικά για 4-6 άτομα

– 675 γραμμάρια καρότα
– 4 κουταλιές της σούπας κομμένα αμύγδαλα
– 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο ψωμί
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 50 γραμμάρια βούτυρο
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 720 ml καστανή ζάχαρη
– Αλάτι
– Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα καρότα και τα λιώνουμε στο μίξερ. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

2. Ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει. Αναμειγνύουμε τα λιωμένα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Βράζουμε για δυο λεπτά ακόμα.

3. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Το πασπαλίζουμε με τριμμένο ψωμί και αμύγδαλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *