Συνταγή για θεϊκά μελομακάρονα με σοκολάτα – Πανεύκολα και λαχταριστά
Τα μελομακάρονα είναι το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων
και τις γιορτινές ημέρες δεν λείπουν από κανένα σπίτι.
Εκτός, όμως, από τα παραδοσιακά και αγαπημένα μελωμένα μελομακάρονα, πλέον συναντάμε
παντού και αυτά με την επικάλυψη σοκολάτας. Πολλοί μάλιστα, που είναι λάτρεις της σοκολάτας, τα προτιμούν από τα κλασικά.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δίνει την πιο τέλεια και εύκολη συνταγή για μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας.
Συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα
Υλικά
Υλικά
120 γραμ. σπορέλαιο
120 γραμ. ελαιόλαδο
30 γραμ. κονιάκ
100 γραμ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
1 /2 κ.γλ. σόδα μαγειρική
100 γραμ. ζάχαρη
1 /2 κ.γλ. γαρύφαλο
1 κ.γλ. κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
450 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γραμ. τρούφα
Για το σιρόπι
200 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. νερό
200 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι
Για τη γέμιση με σοκολάτα
150 γραμ. σοκολάτα σταγόνες
150 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης
Για την επικάλυψη σοκολάτας
100 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
1 κ.γλ. σπορέλαιο