Τάρτα με φράουλες

By on March 16, 2018

Η απόλυτη ανοιξιάτικη τάρτα γίνεται με φράουλες και ανάλαφρη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ. Συνοδέψτε την με μία δροσερή λεμονάδα ή ένα ποτήρι παγωμένο τσάι.

Υλικά

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

    • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
    • 400ml γάλα
    • 500γρ. φράουλες
    • 2 κουτ. σούπας λικέρ της επιλογής σας (προαιρετικά)
    • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Για τη ζύμης της τάρτας

  • 150γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
  • 1 αβγό + 1 κρόκο
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Για την ζύμη: Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα, ρίχνετε το πρώτο αβγό και μετά τον κρόκο.

Σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη, αφήστε τη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον πάγκο σας. Ακουμπάτε πάνω τη ζύμη που έχετε πλάσει σε μπάλα, σκεπάζετε με δεύτερο κομμάτι χαρτιού κι ανοίγετε ανάμεσά τους τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια πλάστη.

Ξεκολλάτε το πάνω χαρτί και αναποδογυρίζετε τη ζύμη στην ταρτιέρα σας, που έχετε προηγουμένως αλείψει με βούτυρο. Καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της, φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά παντού. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Μετά από λίγο την ξεφορμάρετε και την αφήνετε πάνω σε σύρμα να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν το επιθυμείτε, προσθέτετε και το λικέρ της επιλογής σας για άρωμα. Γεμίζετε την τάρτα με την έτοιμη κρέμα.

Πλένετε, στεγνώνετε, καθαρίζετε από το κοτσάνι και κόβετε τις φράουλες σε φέτες. Γεμίζετε με αυτές την τάρτα και σερβίρετε, πασπαλίζοντας την τελευταία στιγμή με λίγη άχνη ζάχαρη, αν θέλετε.

olivemagazine.gr

You must be logged in to post a comment Login