Η απάντηση του Πέτρου Κωστόπουλου στον Μάρκο Σεφερλή

By on April 17, 2015
kostopoulos

Η απάντηση του Πέτρου Κωστόπουλου στον Μάρκο Σεφερλή
Με ένα αναλυτικό κείμενο στο προσωπικό blog του, ο Πέτρος Κωστόπουλος έδωσε τη δική του απάντηση στον Μάρκο Σεφερλή. 

Ο ίδιος έγραψε μεταξύ άλλων: «Δε θέλω να μπω στην κόντρα αλλά αυτή η δήλωση ξεπερνάει τα εσκαμμένα. 

Να πάει να ρωτήσει το κανάλι του δύο πράγματα. Πρώτον, αν εγώ παραιτήθηκα από το πρωινό οικειοθελώς για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους οι οποίοι έχουν σχέση με την οικογενειακή μου κατάσταση αλλά και άλλα, ένα μήνα πριν λήξει η σεζόν ή αν με διώξανε!!!.

Ή αν αυτός μου «έκλεψε» τη θέση όπως υπονοεί απρεπώς.

Δεύτερον, ας ρωτήσει στους ίδιους ανθρώπους στο κανάλι αν εγώ, χωρίς να μου πέφτει κανένας λόγος, αν εγώ δεν πρότεινα σαν ιδέα σε όποιον έβλεπα μπροστά μου και σε κάθε μίτινγκ ότι πρέπει να πάρουν οπωσδήποτε τον Σεφερλή για βραδινό σόου.

Δόξα τω Θεώ όλοι οι άνθρωποι εκεί είναι, στην θέση τους. Ας ρωτήσει και τον Καλημέρη στον ALPHA…

Το βρίσκω εντελώς γελοίο και υποτιμητικό για μένα ακόμα και που αναγκάζομαι να γράψω αυτό το κείμενο.

Αφορμή ψάχνει, μόνιμα απ΄ό,τι διαπιστώνω ο Σεφερλής για να βρει διάφορους εχθρούς για να γίνεται τζερτζελές και δυστυχώς εγώ φαίνεται να είμαι ο πιο αναγνωρίσιμος στόχος για να γίνει η μεγαλύτερη βαβούρα. Promotion το λένε ή μάρκετινγκ. Προσωπικά, προφορικά ή γραπτά, δεν έχω εκφραστεί ποτέ για τον ίδιο με υποτιμητικούς όρους.

Ακόμα και στη φράση που πιάστηκε, απ΄όταν πήγα στα Καρντάσιανς, που είπα ότι εγώ δεν είμαι καραγκιόζης και συμπλήρωσα με την καλή έννοια,εννοώ ηθοποιός και μίμος για να κάνω διάφορα, που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, στην ίδια αυτή συνέντευξη, δύο ερωτήσεις πριν όταν ο Αρναούτογλου μου την είπε για διάφορα σκετς και αυγά που ανταλλάσσαμε στην εκπομπή, του είπα ότι μου αρέσει να είμαι καραγκιόζης (εγώ) και να κάνω μαλακίες για να περνάει ο κόσμος καλά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες!!

Ένα κείμενο του Τάσου Θεοδωρόπουλου, το μήνα Σεπτέμβρη (!) ήταν αρκετό για να το κουβαλάει όλη τη χρονιά και να μου το χρεώνει γιατί όπως είπα τζερτζελές να γίνεται γύρω από το όνομα μας. Διάβασα επίσης ότι απαντούσε για μένα σε ερώτηση για το πως είδε ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος έκρινε αρνητικά το βραδινό του σόου!!!

Ποτέ δεν μίλησα, δεν έβγαλα άχνα, ποτέ δεν έγραψα γι΄αυτό που είδα μόνο για 20 λεπτά την πρώτη μέρα, γιατί έπρεπε να βγω κιόλας. Και δεν έγραψα μόνο για ένα λόγο: γιατί αν έγραφα θα πυροδοτούσα πολύ πιο άσχημα μια κόντρα με έναν άνθρωπο που δεν έχω διαλέξει ως αντίπαλο, αλλά και γιατί στο βάθος κήπος δεν με ενδιέφερε.

Ακόμα περισσότερο δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα. Ως γνωστόν κρίνεσαι από τους αντιπάλους και τους εχθρούς που διαλέγεις. Διότι άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Αν ο οποιοσδήποτε από τα 15 άτομα που γράφουν σε ένα σάιτ που διευθύνω εκφράσει οποιαδήποτε άποψη και αυτή εντελώς σταλινικά, φασιστικά και γκεμπελικά πρέπει να αποδοθεί σε εμένα τότε μάλλον κάποιος στραβά αρμενίζει ή έχει πλήρη άγνοια του τι σημαίνει ΜΜΕ.

Και δόξα τω Θεώ υπάρχουν site που ανήκουν σε πολύ επώνυμους ανθρώπους όπως ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος, ο Θέμος πχ που κανείς δε φαντάστηκε να τους αποδώσει προσωπικά αυτά που γράφει ο οποιοσδήποτε αρθρογράφος τους.

Ό,τι γράφει η Γκολεμά ή ο Περρής εκπροσωπούν τον Χατζηνικολάου και τον Θέμο αντίστοιχα; Για να του το κάνω καθαρό ας διαβάσει τι έγραψε γι΄αυτόν ο πολύ καλός κριτικός Βίδος σε εφημερίδα μετόχου του καναλιού στο οποίο εργάζεται.

Μίλησε για έπαρση, εγωκεντρισμό και ότι η δημοτικότητα δε σε κάνει ποιοτικό. Αν συμφωνούσε και το αφεντικό του δεν θα έκανε την εκπομπή. Έχω κόψει πολλά Μάρκο μου που σε αφορούν, ειδικά για το βραδινό σόου. Πάρα πολλά. Για δικούς μου λόγους πάλι, που δεν αφορούν εσένα…

Τι να κάνουμε, έχω μάθει κι εγώ πολύ καλύτερα από σένα ότι υπάρχουν και άνθρωποι στους οποίους δεν αρέσουμε και μας βρίσκουν ή μαλάκες ή γραφικούς. 

Αλλά μην φτάνεις και στην αμετροέπεια να βάλω και ολοκληρωτική φραγή στην κριτική που αφορά το Μάρκο Σεφερλή σα να είναι ο Πάπας της Ρώμης… Αν ήταν έτσι ο Γιώργος Λιάγκας θα έπρεπε να έχει πυροβολήσει τη μισή Ελλάδα με αυτά που έχει ακούσει. Κι εγώ την υπόλοιπη.

Για σένα μπορεί να είναι επιτυχία το One Mark Show και αν το πιστεύεις καλά κάνεις. Ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει τα νούμερα (τα οποία δεν αμφισβητούνται από κανέναν), αλλά δεν θα μπω στο τριπάκι να τα γράψω. Όπως επίσης και να μην του άρεσε καθόλου αυτό που είδε.

Από τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες κριτικές, προφανώς (πάλι εντελώς αθώα και όχι για δημιουργία εντυπώσεων) ο Μάρκος σκάλωσε σε έξι γραμμές που έλεγαν με απλά λόγια ότι δεν παρουσίασε κάτι καινούργιο και ήταν μία από τα ίδια που βλέπουμε στο πρωινό και το Δελφινάριο.

Αν έγραφα εγώ, που δεν έγραψα, θα έγραφα αλλιώς. Νομίζω ότι έχω δει κριτικές που τον πυροβολούν για το πρωινό και για το βραδινό και μάλιστα από επώνυμους ανθρώπους σε μεγάλα έντυπα ή ιστοσελίδες.

Απ΄όλα και απ΄όλους διάλεξε από την αρχή της σεζόν εμένα και δυστυχώς νομίζω ως μέσο προμόσιον. Βαβούρα να γίνεται, παλιακιά μέθοδος αλλά δυστυχώς πολλοί την έχουν ακόμα.

Λοιπόν, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει ο Σεφερλής στο πρωινό του. Γιατί όπως δεν το είδα ποτέ (ούτε και όταν ήμουν εκεί) έτσι δεν το βλέπω και τώρα.

Δεύτερον, το βραδινό σόου παρότι όπως έγραψα παραπάνω το πίστευα πολύ, θα έλεγα απλά ότι δεν είναι του γούστου μου, του zeitgeist μου που λένε και οι Γερμανοί. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Μπορεί να αρέσει σε οποιονδήποτε του αρέσει και ουδείς θα τον επιπλήξει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *