Connect with us

Οι βαθυκόκκινοι βολβοί τους δίνουν χρώμα στο τραπέζι (και στο τραπεζομάντιλο αν δεν προσέξουμε),
ενώ οι γλυκιά γεύση τους δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Τα απολαμβάνουμε με δεκάδες τρόπους και αυτά
μας χαρίζουν τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους.  Δείτε, λοιπόν, όσα αξίζει να ξέρετε για τα παντζάρια.

Ρίζες με ιστορία
Ιδιαίτερα γνωστά από τη 2η χιλιετία π.Χ. στους τότε γνωστούς πολιτισμούς, με αναφορές στον 8ο
αιώνα π.Χ. στη Βαβυλωνία, αργότερα στον Αριστοτέλη, το Θεόφραστο και την Κίνα του 850 μ.Χ.,
τα παντζάρια έχασαν για λίγο τη δόξα τους με την εμφάνιση του σπανακιού αλλά επανήλθαν δυναμικά και,
μάλιστα, στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Οι βολβοί του έρωτα!
Στην Ελλάδα τα έχουμε σε υπόληψη και για λόγους που συνδέονται με τη μυθολογία μας: λέγεται ότι η Αφροδίτη
έτρωγε πολλά παντζάρια για να διατηρεί τα κάλλη της και ότι οι αρχαίοι τα προσέφεραν στον Απόλλωνα σε
ένδειξη αφοσίωσης. Επίσης, ο θρύλος λέει ότι, αν ένας άνδρας και μια
γυναίκα δαγκώσουν το ίδιο παντζάρι, ακολουθεί σφοδρός έρωτας…

Τι μας προσφέρουν
Μπορεί τα παντζάρια να λερώνουν χέρια και ρούχα αλλά αφήνουν και καλά «σημάδια»! Είναι πλούσια
σε υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη C. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες αλλά
και σάκχαρα γι’ αυτό αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση.

Η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αποτρέπει
και τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός τους ενισχύει τις
αντοχές του οργανισμού, ειδικά όταν γυμναζόμαστε.

Πώς τα απολαμβάνουμε
Αγαπημένο χειμωνιάτικο κυρίως συνοδευτικό, που δίνει χρώμα και γεύση στο τραπέζι μας. Τα απολαμβάνουμε
συνήθως βραστά, σε φέτες ή ξυσμένα, με ελαιόλαδο και ξίδι ή γιαούρτι με σκόρδο και καρύδια σαν
παντζαροσαλάτα δηλαδή.

Επιπλέον, μπορείτε να τα ψήσετε σε αλουμινόχαρτο με αλατοπίπερο και βαλσαμικό ξίδι,
καθώς και να φτιάξετε μαζί τους σούπα βελουτέ ή πέστο παντζαριού με λευκό τυρί.

Όσο για τα φύλλα τους, δεν είναι για πέταμα αφού μπορείτε να τα ζεματίσετε και να
τα σοτάρετε με λίγα μανιτάρια και σκόρδο, να τα περιχύσετε με ξίδι και να φτιάξετε σαλάτα.

olivemagazine.gr

ΥΓΕΙΑ

Let’s ΠΑΠ: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας

Published

on

By

To “Let’s ΠΑΠ” application, η πρώτη Ελληνική Εφαρμογή για την Υγεία της γυναίκας, κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του θεσμού Mobile Excellence
Awards 2018 στην κατηγορία «Health / Fitness / Nutrition».

Το “Let’s ΠΑΠ” είναι ένα δωρεάν application που έχει δημιουργηθεί από την Ελληνική
φαρμακευτική εταιρία AENORASIS, με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ακαδημαϊκής
Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group) με στόχο την ενημέρωση του γυναικείου
κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Το γυναικείο κοινό έχει αγκαλιάσει από την πρώτη ημέρα αυτή την προσπάθεια, ενώ κοινωνικοί
και θεσμικοί φορείς υποστηρίζουν τις δράσεις ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του
τραχήλου της μήτρας, το “Let’s ΠΑΠ” συμπράττει με το «ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ», την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, στον αγώνα δρόμου Under Armour Run Kifisia City Challenge, που περιλαμβάνει αγώνες Ημιμαραθώνιου 10 και 5 χλμ. και θα διεξαχθεί στην Κηφισιά.

 

Το «ΑΓΓΙΓΜΑ ΖΩΗΣ» απευθύνεται σε ογκολογικούς ασθενείς. Ιδρύθηκε με κύρια επιδίωξη να μετέχει ενεργά και να συμβάλλει στην κοινωνική, ψυχολογική, συναισθηματική, πνευματική και ιατρική υποστήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, μέσα από την ενημέρωση, την γνώση και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού.

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Το καλύτερο λίφτινγκ: Κάνετε μια φορά την εβδομάδα σεξ και θα νιώθετε 15 χρόνια νεότεροι

Published

on

By

Θέλετε να αισθάνεστε τουλάχιστον μία δεκαετία νεότερος; Εάν έχετε σύντροφο έχει καλώς!
Διαφορετικά ψάξτε να βρείτε γιατί αξίζει τον κόπο.

Κάνοντας σεξ μία φορά την εβδομάδα,θα αισθάνεστε κατά 15 χρόνια πιο νέος, σύμφωνα με μελέτη που
δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».Εάν, πάλι, δεν καταφέρετε να ρίξετε κάποιον στο κρεβάτι, υπάρχουν
κι άλλοι τρόποι για να ξανανιώσετε,όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

Για όσους είναι άνω των πενήντα και θέλουν να αισθάνονται νέοι, οι συμβουλές των ειδικών είναι απλές:κάθε μήνα κάντε
σεξ τέσσερις φορές, ασκηθείτε 16 φορές, πηγαίνετε εκδρομές ή αφιερώστε χρόνο στο σύντροφό σας.

Όπως εξηγεί ο ορθοπεδικός Πολ Στάρκι από την εταιρεία «Neo G»,η έρευνα προσπάθησε να εντοπίσει τους παράγοντες που κάνουν
τους ανθρώπους να νιώθουν νέοι.”Οι άνθρωποι που φαίνονται και νιώθουν νεότεροι από την ηλικία τους, ήταν πάντα ένα μυστήριο,
οπότε ελπίζουμε ότι η έρευνά  μας θα αποκαλύψει τις δραστηριότητες που όλοι μπορούμε να ενσωματώσουμε στη ζωή μας”, πρόσθεσε.

Η εταιρεία με ορθοπεδικά είδη «Neo G», διαπίστωσε επίσης ότι η εξημέρωση των ζώων, οι διακοπές και ο χρόνος που αφιερώνουμε
στο σύντροφο μας κάνουν να αισθανόμαστε αρκετά νεότεροι.

«Όσοι ήταν πιο δραστήριοι δήλωναν ότι αισθάνονταν τουλάχιστον 12 χρόνια νεότεροι απ΄αυτούς που κάθονταν στον καναπέ…

Η έρευνα επισημαίνει την ανάγκη να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να απολαμβάνουμε τη ζωή,
ανεξαρτήτως ηλικίας»,επισημαίνει ο ορθοπεδικός Πολ Στάρκι.

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Συχνά άχρηστα και καμιά φορά επιβλαβή τα προβιοτικά

Published

on

By

Όχι μόνο ο κάθε άνθρωπος αντιδρά πολύ διαφορετικά στα προβιοτικά (αρκετοί δεν αντιδρούν
καθόλου), αλλά επιπλέον τα προβιοτικά
μπορούν όχι να επισπεύσουν, αλλά αντίθετα να
καθυστερήσουν την αποκατάσταση των «καλών» μικροοργανισμών του εντέρου

Οι διάφορες τροφές (γιαούρτι, κεφίρ κ.α.), καθώς και τα παραφαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν ζωντανά «καλά» βακτήρια,
γνωστά ως προβιοτικά, στην πραγματικότητα είναι συχνά άχρηστα, ενώ μερικές φορές μπορεί να αποδειχθούν και επιβλαβή για την
υγεία, ακόμη και όταν λαμβάνονται μετά από μια θεραπεία με αντιβιοτικά, σύμφωνα με δύο νέες μικρές ισραηλινές επιστημονικές έρευνες.

Όχι μόνο ο κάθε άνθρωπος αντιδρά πολύ διαφορετικά στα προβιοτικά (αρκετοί δεν αντιδρούν καθόλου),
αλλά επιπλέον τα προβιοτικά μπορούν όχι να επισπεύσουν, αλλά αντίθετα να καθυστερήσουν την
αποκατάσταση των «καλών» μικροοργανισμών mτου εντέρου μετά από τη λήψη αντιβιοτικών.

Τα προβιοτικά έχουν αποκτήσει φήμη διεθνώς ως ωφέλιμα για το έντερο και κατά συνέπεια γενικότερα για την υγεία,
αλλά οι νέες μελέτες (οι οποίες πάντως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από άλλες μεγαλύτερες) μάλλον
απομυθοποιούν τα οφέλη τους. Δείχνουν ότι, για να έχουν πραγματική ωφέλεια, τα προβιοτικά πρέπει να χορηγούνται με
εξατομικευμένο τρόπο, προσαρμοσμένα στις πραγματικές ανάγκες κάθε ανθρώπου – πράγμα που σήμερα δεν γίνεται.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ανοσολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, με επικεφαλής τον δρα Εράν Ελινάβ, που
έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοϊατρικής “Cell”, σύμφωνα με το BBC, τη «Γκάρντιαν» και το “New Scientist”,
χορήγησαν επί ένα μήνα σε 15 υγιείς εθελοντές ένα «κοκτέιλ» προβιοτικών αποτελούμενο από 11 κοινά “καλά” βακτήρια
(Lactobacillus, Bifidobacteria κ.α.) ή εναλλακτικά ένα εικονικό σκεύασμα (πλασίμπο).

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ναρκώθηκαν και ελήφθησαν από αυτούς μέσω ενδοσκοπίου κολονοσκόπησης δείγματα
από διάφορα σημεία του στομάχου, καθώς επίσης του λεπτού και του παχέος εντέρου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο
τα προβιοτικά είχαν αποικίσει με επιτυχία το γαστρεντερικό σύστημα και αν είχαν επιφέρει θετικές αλλαγές στη λειτουργία του.

Διαπιστώθηκε ότι στους μισούς εθελοντές τα προβιοτικά βακτήρια δεν είχαν παραμείνει καθόλου στον οργανισμό τους,
ενώ στους υπόλοιπους υπήρχαν στο έντερο, αλλά αργά ή γρήγορα εκτοπίσθηκαν από τα προϋπάρχοντα μικρόβια.

Ο Ελινάβ δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι τα προβιοτικά, αν αγορασθούν στα «τυφλά»
από το σουπερμάρκετ ή το φαρμακείο, θα «δουλέψουν» για τον καθένα.

Σε μια δεύτερη παρεμφερή μελέτη στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, οι ισραηλινοί ερευνητές εξέτασαν σε 21 ανθρώπους την επίπτωση
των προβιοτικών μετά τη λήψη αντιβιοτικών ευρέος φάσματος. Αντίθετα με αυτό που ελπίζει κανείς όταν παίρνει προβιοτικά μετά από
μια θεραπεία με αντιβιοτικά, δηλαδή να αποκαταστήσει γρήγορα τους πληθυσμούς των “καλών” βακτηρίων, στην πραγματικότητα,
όπως έδειξε η έρευνα, τα προβιοτικά οδήγησαν σε καθυστερημένη έως και κατά έξι μήνες επανάκαμψη του οικοσυστήματος των “καλών” μικροβίων.

«Τα προβιοτικά σαφώς εμπόδισαν το μικροβίωμα να επιστρέψει στην αρχική κατάστασή του. Αυτό
ήταν κάτι πολύ αναπάντεχο και ανησυχητικό γιαεμάς. Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.

Αντίθετα με το τρέχον δόγμα ότι τα προβιοτικά είναι αβλαβή και ωφελούν τους πάντες,τα ευρήματά μας αποκαλύπτουν ότι η χρήση
τους μετά από αντιβιοτικά μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες με πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο Ελινάβ.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες δίνουν όλο και μεγαλύτερη σημασία στον ρόλο που παίζει -για καλό ή για κακό- το μικροβίωμα,
το οποίο περιλαμβάνει όλο το πλήθος των βακτηρίων, ιών, μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών μέσα στο ανθρώπινο σώμα

Από τα κύτταρα που υπάρχουν μέσα σε ένα άνθρωπο, υπολογίζεται ότι μόνο το 43% είναι ανθρώπινα, ενώ τα υπόλοιπα
ανήκουν σε μικρόβια που ζουν στο έντερο, στο  δέρμα και σε άλλα μέρη.

Μερικές μελέτες έχουν παράσχει ενδείξεις ότι τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις διάρροιας ή του
συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, αλλά οι επιπτώσεις τους δεν έχουν ακόμη μελετηθεί εκτενώς. Οι περισσότερες μελέτες βασίζονται σε
δείγματα κοπράνων, αλλά είναι αβέβαιο κατά πόσο αυτά τα δείγματα πραγματικά αντανακλούν τα βακτήρια που ζουν στο έντερο.

Γι’ αυτό οι ισραηλινοί ερευνητές έλαβαν απευθείας δείγματα από το ίδιο το έντερο και, όπως είπαν,
επιβεβαίωσαν ότι τα κόπρανα δεν αποτελούν αξιόπιστο δείκτη για το εντερικό μικροβίωμα.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν μάλιστα ότι για πρώτη φορά βρήκαν ένα τρόπο να προβλέπουν αν τα
προβιοτικά θα «πιάσουν» σε έναν άνθρωπο, με βάση το «προφίλ» του προϋπάρχοντος μικροβιώματος και των
γονιδίων του, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από άλλες μελέτες.

Προς το παρόν, είναι ασαφές γιατί αρκετοί άνθρωποι αντιστέκονται
πλήρως στα προβιοτικά και άλλοι είναι πιο δεκτικοί.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές είναι οι κορυφαίες για δίαιτα

Published

on

By

Το να μειώσει κανείς τους υδατάνθρακες στην διατροφή του μπορεί να έχει εντυπωσιακά οφέλη, αφού έχει αποδειχθεί ότι
προκαλεί σημαντική μείωση στα επίπεδα της πείνας. Αυτό τείνει να οδηγεί σε “αυτόματη” απώλεια βάρους, χωρίς την ανάγκη
για καταμέτρηση θερμίδων.

Τουλάχιστον 23 επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα διατροφικά πλάνα με χαμηλούς υδατάνθρακες γενικά προκαλούν
περισσότερη απώλεια βάρους από εκείνα που είναι απλά χαμηλά σε λιπαρά, μερικές φορές έως και 2-3 φορές περισσότερο.

Η μείωση στους υδατάνθρακες μπορεί επίσης να έχει πολλά άλλα οφέλη για την υγεία του μεταβολισμού. Αυτό περιλαμβάνει
μείωση του σακχάρου στο αίμα, της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση της HDL («καλής») χοληστερόλης.

Ευτυχώς, μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Το μόνο που χρειάζεται
να κάνετε είναι να την βασίσετε σε τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, για να χάσετε βάρος
και να βελτιώσετε την υγεία σας.

Δείτε ποιες τροφές έχουν τους λιγότερους υδατάνθρακες (δίπλα σε κάθε τροφή
βλέπετε την περιεκτικότητά της σε υδατάνθρακες):

Αυγά: Σχεδόν μηδέν

Κρεατικά
Βοδινό: Μηδέν
Κοτόπουλο: Μηδέν
Χοιρινό, συμπεριλαμβανομένου του μπέικον: Σχεδόν μηδέν.
Το μπέικον είναι επεξεργασμένο κρέας οπότε σαφώς και ΔΕΝ ανήκει στις υγιεινές τροφές,
αλλά είναι αποδεκτό σε μικρές ποσότητες.Θαλασσινά

Σολομός: Μηδέν
Πέστροφα: Μηδέν
Σαρδέλες: Μηδέν
Οστρακοειδή: 4-5%

Λαχανικά

Μπρόκολο: 7%
Τομάτες: 4%
Κρεμμύδια: 9%
Λαχανάκια Βρυξελλών: 7%
Κουνουπίδι: 5%
Λαχανίδα (kale): 10%
Μελιτζάνα: 6%
Αγγούρι: 4%
Πιπεριές: 6%
Σπαράγγια: 2%
Αρακάς: 7%
Μανιτάρια: 3%

Φρούτα

Αβοκάντο: 8,5%
Ελιές: 6%
Φράουλες: 8%
Γκρέιπφρουτ: 11%
Βερίκοκο: 11%

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα: 22%
Καρύδια: 14%
Φιστίκια: 16%
Σπόροι κία: 44%

Γαλακτοκομικά

Τυριά: 1,3%
Κρέμα γάλακτος: 3%
Γιαούρτι (πλήρες): 4-5%

Λιπαρά και λάδια

Βούτυρο: Μηδέν
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Μηδέν

Πηγή: authoritynutrition.com
Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Πώς θα τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σε 24 ώρες

Published

on

By

Το φθινόπωρο βρίσκεται προ των πυλών, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιώσεις… καραδοκούν.

Για να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας και να αποφύγετε τη γρίπη και το κρυολόγημα,
πάρτε τα παρακάτω προληπτικά μέτραγια να προστατεύσετε τόσο εσάς όσο και τους γύρω σας.

Το πρωί

– Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι: Όχι μόνο σας ενυδατώνει, αλλά επιδρά θετικά και
στην πέψη, προετοιμάζοντας το σώμα να υποδεχτεί την τροφή. Επίσης, το λεμόνι δίνει δυναμωτική βιταμίνη C.

– Μην αμελείτε τα προβιοτικά: Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται μεταξύ άλλων σε ορισμένα
γιαούρτια, στο κεφίρ και στο ξινολάχανο είναι γνωστά για τα οφέλη τους στο γαστρεντερικό σύστημα.

Σε ποσοστό πάνω από 70% το ανοσοποιητικό σύστημα «ελέγχεται» από το τοίχωμα του
εντέρου και υποστηρίζεται από τα βακτήριά του, επομένως τα προβιοτικά υποστηρίζουν έμμεσα
την ανοσία του οργανισμού.

Το μεσημέρι

– Απολαύστε ένα πολύχρωμο μεσημεριανό: Καθεμιά από τις χρωστικές ουσίες που δίνουν στα φρούτα και
τα λαχανικά το χαρακτηριστικό χρώμα τους έχει διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, τα προϊόντα
με πορτοκαλί χρώμα είναι πλούσια σε βήτα καροτένιο (το οποίο μετατρέπεται  στον οργανισμό σε βιταμίνη Α),
ενώ τα προϊόντα με μοβ χρώμα παρέχουν αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες.

Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται ποικιλία θρεπτικών συστατικών για να
λειτουργεί ομαλά, φροντίστε το πιάτο σας να περιλαμβάνει προϊόντα από όλη την παλέτα των χρωμάτων.

– Κάντε έναν περίπατο: Μια σύντομη βόλτα διευκολύνει την πέψη μετά το μεσημεριανό και παράλληλα
μπορεί να μειώσει το στρες. Επίσης, η έκθεση στον ήλιο βοηθά τον οργανισμό να συνθέσει την πολύτιμη
βιταμίνη D. Όλες αυτές οι επιδράσεις λειτουργούν βοηθητικά για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το απόγευμα

– Επιλέξτε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνες: Συγκριτικά με τους υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες δεν αυξάνουν
πολύ απότομα τα επίπεδα του σακχάρου, επομένως αποτελούν σταθερή πηγή ενέργειας. Ταυτόχρονα, οι
πρωτεΐνες αποτελούν δομικό συστατικό πολλών τύπων ανοσοκυττάρων και η χαμηλή πρόσληψή τους
έχει συνδεθεί με τις συχνές λοιμώξεις.

Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το βραστό αυγό και τα κρακεράκια ολικής άλεσης σε συνδυασμό με
καπνιστό σολομό και τυρί-κρέμα είναι μερικές καλές επιλογές για το απογευματινό σας σνακ.

– Κάντε λίγη γυμναστική: Η τακτική σωματική άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για τη σωματική και την ψυχική
υγεία και σε αυτά φυσικά περιλαμβάνεται και η καλύτερη άμυνα απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Το βράδυ

– Φάτε νωρίς: Το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν
τον ύπνο ώστε να μην επηρεάσει την πέψη αλλά και την ποιότητα της βραδινής ξεκούρασης.

Επίσης, μελέτες έχουν δείξει πως όταν το βραδινό καταναλώνεται νωρίς βελτιώνεται η ικανότητα του
οργανισμού να απομακρύνει και να ανανεώνει τα παλιά, φθαρμένα κύτταρά του, συμπεριλαμβανομένων
των ανοσοκυττάρων.

– Μην ξενυχτήσετε: Ο ύπνος είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ο επαρκής και
ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να λειτουργεί σωστά το ανοσοποιητικό, ενώ έχει αποδειχτεί
μέσα από επιστημονικές μελέτες ότι ενισχύει και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Πηγή: Mail Online

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Μεταβολισμός: Απλές συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων

Published

on

By

Δεν χρειάζεται να σας πει κάποιος επιστήμονας ότι με την πάροδο των ετών ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.

Η μέση γυναίκα παίρνει περίπου 800 γραμμάρια κάθε χρόνο στη διάρκεια της ενήλικης ζωής της, με αποτέλεσμα το βάρος της να αυξάνεται έως και κατά 18 κιλά μέχρι
την ηλικία των 50, αν δεν λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ορμονικές αλλαγές, την απώλεια μυϊκής μάζας και το στρες, παράγοντες που επιβραδύνουν την καύση του λίπους.

Η αύξηση του σωματικού βάρους, ωστόσο, δεν είναι κάτι αναπόφευκτο.

Η κατανάλωση τροφών που ενισχύουν τον μεταβολισμό και κάποια ακόμη μικρά και εύκολα tips θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα, να έχετε περισσότερη
ενέργεια και να μπαίνετε πιο εύκολα στα ρούχα σας.

Δείτε πώς πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

Τρώτε αρκετά: Η μείωση των θερμίδων είναι αναγκαία, αν όμως παίρνετε λιγότερες από αυτές που χρειάζεστε (περίπου 1.200 θερμίδες την ημέρα) κάνετε διπλή
ζημιά στον μεταβολισμό σας: δεν του δίνετε τα απαραίτητα καύσιμα για να δουλέψει αποτελεσματικά και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί την πολύτιμη μυϊκή μάζα.

Μην παραλείπετε το πρωινό: Οι γυναίκες που δεν τρώνε πρωινό είναι 4,5 φορές πιθανότερο να είναι παχύσαρκες.

Πίνετε καφέ και τσάι: Η καφεΐνη είναι διεγερτική για το κεντρικό νευρικό σύστημα και η τακτική κατανάλωση καφέ και τσαγιού επιταχύνει τον μεταβολισμό από 5-8%,
βοηθώντας σας να κάψετε από 98 έως 174 θερμίδες την ημέρα.

Φυτικές ίνες: Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνουν την καύση λίπους έως και κατά 30%. Οι γυναίκες που τρώνε πολλές φυτικές ίνες παίρνουν λιγότερο βάρος
με την πάροδο των ετών. Βάλτε σαν στόχο την κατανάλωση τριών μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Νερό: Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση 6 ποτηριών κρύου νερού την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να καίτε περίπου 50
θερμίδες ημερησίως, αρκετές για να χάσετε 5 κιλά σε ένα χρόνο.

Βιολογικά τρόφιμα: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυτοφάρμακα στα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας προκαλούν αύξηση του βάρους. Επιλέγετε βιολογικά ροδάκινα,
μήλα, πιπεριές, σέλινο, νεκταρίνια, φράουλες, κεράσια, μαρούλια, σταφύλια και αχλάδια, τα οποία τείνουν να συγκεντρώνουν τα υψηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων.

Πρωτεΐνη: Το σώμα σας χρειάζεται τις πρωτεΐνες για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την καύση περισσότερων θερμίδων. Προτιμάτε το
άπαχο κρέας, τους ξηρούς καρπούς και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Τροφές με σίδηρο: Το σώμα σας χρειάζεται τον σίδηρο για να μεταφέρει το οξυγόνο που χρειάζονται οι μύες σας για να κάψουν το λίπος. Μέχρι την εμμηνόπαυση,
οι γυναίκες χάνουν σίδηρο μέσω της εμμήνου ρύσης. Προσπαθήστε να καταναλώνετε οστρακοειδή, άπαχο κρέας, όσπρια, δημητριακά και σπανάκι.

Βιταμίνη D: Είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του μεταβολισμού και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Τρώτε τακτικά λιπαρά ψάρια, όπως σολομό και
τόνο, γαρίδες, εμπλουτισμένο γάλα, δημητριακά και αυγά.

Πηγή: prevention.com

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Copyright © 2018

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. Refresh the page and start browsing the site