Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σκληρή γραμμή Μητσοτάκη που «φωτογραφίζει» Σαββίδη! «Θα επιβάλλω νομιμότητα στο ποδόσφαιρο- Δεν θα ανεχθώ διχασμό με τη Β. Ελλάδα»

«Δεν θα ανεχθώ διχασμό με τη Β. Ελλάδα, θα επιβάλλω νομιμότητα στο ποδόσφαιρο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, «φωτογραφίζοντας» τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ παράλληλα απάντησε και στα όσα τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για ειδικές σχέσεις με ορισμένους επιχειρηματίες.

Το μήνυμα αυτό, έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν συναντήθηκε με στελέχη του από τη Βόρεια Ελλάδα την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη στο περιφερειακό συνέδριο, με θέμα την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κατά την συνάντησή του με στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το μήνυμα που έστειλε, ήθελε να κάνει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να παίξει μπάλα χωρίς κανόνες και πως δεν είναι διαιτητής συμφερόντων: «Δε θα ανεχθώ διχασμό με την Β. Ελλάδα θα επιβάλλω την νομιμότητα», είπε και συμπλήρωσε: «Ζητώ νομιμότητα απ’ όλους και θα την επιβάλλω και στο ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ, το μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης το έστειλε για τα πρόσφατα επεισόδια με τον Ιβάν Σαββίδη και την εισβολή του στο γήπεδο με όπλο, αλλά κράτησε αποστάσεις από όλες τις πλευρές λέγοντας ότι η τήρηση των κανόνων «δεν χωρά διακρίσεις».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις συζητήσεις του επέμεινε λέγοντας ότι «όποιος θέλει να επενδύσει, είναι καλοδεχούμενος υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόζει τους κανόνες που διέπουν το ευρωπαϊκό και ελληνικό σύστημα», θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν διαχωρίζει τους επενδυτές  υπό τον απαράβατο όρο όπως αναφέρουν συνεργάτες του  ότι θα ακολουθούν τη νομιμότητα.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναφέρουν αυτήκοοι μάρτυρες, επανέλαβε την άποψή του σε ό, τι αφορά στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό διότι θέλει να γνωρίζουν οι πάντες ότι το κόμμα του ξεκόβει από τις «αμαρτίες» του πελατοκεντρικού κράτους. Με την ίδια λογική θα πορευτεί σύμφωνα με τους συνεργάτες του όσο και αν αυτό κοστίζει πολιτικά  έχοντας την ίδια  κατεύθυνση  σε όλες τις  άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του. «Η θέση αυτή αφορά όλους και δεν χωρά καμία διάκριση», ξεκαθάρισε προς όλους.

Ο κ. Μητσοτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να τονίσει αυτά που είπε γιατί θέλει να δείξει ότι δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία, υπονοώντας χωρίς να κατονομάσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως μάλιστα σημείωναν με έμφαση συνομιλητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει να θέσει εκ των προτέρων τους κανόνες και το πλαίσιο ώστε να κόψει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ειδικές σχέσεις της ΝΔ με ορισμένους επιχειρηματίες αλλά κυρίως για να είναι γνωστοί και δημοσίως οι κανόνες του παιχνιδιού.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν θα επιτρέψει να χωριστεί η Βόρεια Ελλάδα από την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα ανεχθώ έναν τέτοιο διχασμό». Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔη παράταξη έχει βαθιές σχέσεις τόσο πολιτικές και ηθικές με τη Βόρειο Ελλάδα και δεν πρόκειται να τις εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση, ούτε να επιτρέψει να αποκοπούν οι δεσμοί αυτοί.

Πέραν αυτών όμως και των όσων είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, αξιολογεί πληροφορίες και σενάρια που σχετίζονται  περί σκέψεων για Λίγκα του Βορρά και διχαστικές λογικές που εμφιλοχωρούν σε ορισμένες δυνάμεις αλλά και πληροφορίες που διακινούνται για δημιουργία κόμματος από τον κ. Ι. Σαββίδη.

Το αποτέλεσμα όμως από τις αξιολογήσεις αυτές, που έχει η Νέα Δημοκρατία, αποφεύγει να τις κάνει σαφές. Ίσως γιατί πρόκειται για απλά σενάρια και όχι για γεγονότα τουλάχιστον ακόμη.

thecaller.gr

Continue Reading
Advertisement