Connect with us

Καμμένος για ταξίδι στο Λονδίνο: Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα το υπόλοιπο από την τσέπη μου

«Είπατε αλήθεια ή ψέματα την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια για τον τρόπο που πληρώσατε την δαπάνη σας;» ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Εξηγήσεις για τον τρόπο πληρωμής του λονδρέζικου ξενοδοχείου έδωσε στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έπειτα από παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει: «Είπατε αλήθεια ή ψέματα την περασμένη Δευτέρα στην Ολομέλεια για τον τρόπο που πληρώσατε την δαπάνη σας;».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει πως πλήρωσε το ξενοδοχείο από την κάρτα του για να ακολουθήσει δημοσίευμα της εφημερίας «Παραπολιτικά» που εμφανίζει τον υπουργό να πληρώνει μετρητοίς.

«Είπα στην Βουλή ότι χρησιμοποίησα την ίδια κάρτα που πλήρωσε ο Παπαχρίστος την αγωγή και εν συνεχεία πλήρωσα από την τσέπη μου. Διαβάστε τα πρακτικά.

Χρέωσα την κάρτα μου για την κράτηση και πλήρωσα το υπόλοιπο από την τσέπη μου. Το απαντώ αυτό σε εσάς γιατί ξέρετε και δεν διαβάζετε μόνο δημοσιεύματα. Διαβάστε τα πρακτικά και θα δείτε ότι δέσμευσα την κάρτα μου.

Την τσέπη μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για να συνεχίσει: «Να πούμε και παρακάτω; Να σας κάνω κοινωνούς. Από το twitter προαναγγέλλεται ότι το Σαββατοκύριακο ετοιμάζεται επίθεση εναντίον του ανήλικου παιδιού μου που θα φρίξουμε. Για να καταλάβετε τι σημαίνει κάποιοι να στοχοποιούν πολιτικούς για δικούς τους λόγους και όχι γιατί οι πολιτικοί καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα».
Ανταπαντώντας ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Δεν διάβασα τα πρακτικά. Σας άκουσα. Ήμουν μέσα στην συνεδρίαση. Εγινα κοινωνός των δημοσιευμάτων. Αυτό το θέμα έφερα και πήρα την απάντηση από εσάς. Δέχομαι την απάντησή σας και το περιεχόμενό της θα το δούμε».

Νωρίτερα έντονο εκνευρισμό στον υπουργό Εθνικής Αμυνας προκάλεσε η κριτική του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη για το πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο. Οι διάλογοι είναι χαρακτηριστικοί:

Α. Δημοσχάκης: Έχω άριστες σχέσεις με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ). Με αγωνία με ρωτούν τα στελέχη για τις ιστορίες του ταξιδιού σας στο Λονδίνο.

Δεν μπορούν τα στελέχη των Ε.Δ. να πιστέψουν ότι ο υπουργός που τους εκπροσωπεί…

Π. Καμμένος: Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά…

Α. Δημοσχάκης: Να μην είναι ειλικρινής (σσ αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο)…

Π. Καμμένος: Σας είπα να σοβαρευτείτε

Κ. Δουζίνας (πρόεδρος επιτροπής Εθνικής Αμυνας): Σας παρακαλώ

Π. Καμμένος: Απειλείτε να βγάλετε και το παιδί μου το ανήλικο το Σαββατοκύριακο σε βίντεο; Πείτε το. Βγάλτε το. Είστε και αξιωματικός

Α. Δημοσχάκης: Σας μιλώ με την ευαισθησία ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Πρέπει να ακούσετε την κριτική της αντιπολίτευσης. Σας μεταφέρω με ευγένεια όσα λένε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί δεν δέχεστε να τα ακούσετε;

Π. Καμμένος: Φαντάσου να μην ήταν ευγενικοί

Α. Δημοσχάκης: Σας μεταφέρω τη φωνή των στελεχών του Έβρου

Π. Καμμένος: Να μας πείτε για τους λεμονοστύφτες του Κυριάκου και τη Μαρέβα

Λιάνα Κανέλλη: Και οι δύο κόφτε το να πάμε παρακάτω.

Α. Δημοσχάκης: Δεν μπορούν τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού να δεχθούν ότι ο υπουργός που τους εκπροσωπεί δεν είναι ειλικρινής ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κ. Δουζίνας: Αυτό δεν μπορείτε να το πείτε . Αν θέλετε να το πείτε στην Ολομέλεια. Όταν χρησιμοποιείτε εκφράσεις «δεν είναι ειλικρινής» χάνεται η μπάλα και μένουμε στον αφρό. Έχουμε ενα σημαντικό νομοσχέδιο και θέλετε να το μετατρέψετε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό. Ο υπουργός αν ήθελε θα είχε απαντήσει

Α. Δημοσχάκης: Πρέπει να ξέρετε ότι κάθε ενέργειά σας – θετική ή αρνητική – εχει αντίκτυπο στα υπερήφανα στελέχη των Ε.Δ. Μια θετική ενέργειά σας, ανεβάζει το ηθικό τους. Μια κακή σας πράξη μπορεί να τρώσει το γόητρό σας.

Π. Καμμένος: Πες για τους λεμονοστύφτες

Α. Δημοσχάκης: Είναι όπως το ασανσέρ. Οι σκιές στο πρόσωπό σας βαρύνουν και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί είστε ο υπουργός τους. Είστε ο πρώτος τη τάξει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κ. Δουζίνας: Δεν το περίμενα αυτό από εσάς που είστε ευγενής

Α. Δημοσχάκης: Δεν σας ενδιαφέρει η ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;

Χρ. Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Εσείς εκφράζετε την ψυχολογία των ΕΔ;

Α. Δημοσχάκης: Ο κάθε ένας από τους παράγοντες του ελληνικού κράτους που κατέχουν αξιώματα είναι στο στόχαστρο μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών και άλλων και πρέπει να είναι εσωστρεφής και προσεκτικός. Μεταφέρω ένα κλίμα

Δ. Βίτσας (αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ) : Η συνεδρίαση είναι δημόσια. Προσέξτε τι λέτε

Α. Δημοσχάκης: Εφόσον δεν δέχεστε να ακούσετε τις αλήθειες ας προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο

…«Δεύτερον, όσον αφορά το θέμα της προσωπικής μου ζωής, θα θυμάστε ότι ο κ. Θεοδωράκης και κάποιοι άλλοι από εδώ κουνούσαν το χέρι με το περίφημο πρωτοσέλιδο του κ. Παπαχρήστου για το «FOUR SEASON» κατηγορώντας με ότι χαλάω δημόσιο χρήμα και ούτω καθ’ εξής.

Απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε χθες στον κ. Παπαχρήστο τον καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμιση 68.223,49 ευρώ διότι απεδείχθη ότι όλο αυτό ήταν ένα κατασκευασμένο ψέμα, όπως κατασκευασμένα ψέματα ήταν και αυτά τα οποία βγάλανε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή έμεινα σε πανάκριβο ξενοδοχείο χρεώνοντας το δημόσιο. Χρέωσα την πιστωτική μου κάρτα. Είναι ίδια μ’ αυτή σ’ αυτή την απόφαση»…

…«Τρίτον, βγήκε ο συγκεκριμένος πάλι εκπρόσωπος των συμφερόντων, όταν κατέπεσε η σκευωρία με το πόρισμα Μπρακουμάτσου, έπρεπε να βρουν άλλον τρόπο. Ποιος ήταν ο τρόπος; Η παρακολούθησή μου, παρακολούθηση όπου με έβρισκαν. Πήγα, λοιπόν, στο Λονδίνο σε επίσημο ταξίδι. Δεν έμεινα στο ξενοδοχείο στο οποίο είχα κλείσει από την αρχή, γιατί από κάτω ήταν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, οι οποίοι έκαναν αυτή τη δουλειά και με ειδοποίησε η ασφάλειά μου. Έκλεισα δωμάτιο και το πλήρωσα με την κάρτα μου, το οποίο το καταθέτω, γιατί ήθελε να το δει ο κ. Γεωργιάδης. Το πλήρωσα με την κάρτα μου, εδώ είναι και η κάρτα μου, να την δείτε όλοι, το πλήρωσα από την τσέπη μου»…

protothema.gr

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για την «kolotumba» του 2015: Είχα καθαρό μυαλό

Published

on

«Τον Ιούλιο του 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό – Βρέθηκα μπροστά στο
μεγαλύτερο δίλημμα – Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ το 2015 ήταν στη πραγματικότητα
η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης» είπε
ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του SPD – Κάλεσε την Αριστερά και τους Σοσιαλδημοκράτες
να συναντηθούν, αφήνοντας αιχμές για την στάση του Κινήματος Αλλαγής

“Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από
τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες
για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους”,
τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία
του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

“Αρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά.
Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική”, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

“Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν
όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές
δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Και η σύγκριση ήταν τρομακτική. Διότι η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας
μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ
που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού”, επισήμανε και συνέχισε:

“Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ.

Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των
μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό.

Δε χάσαμε όμως ποτέ το βασικό μας προσανατολισμό : Να σκεφτόμαστε σε κάθε
μας βήμα για ποιους παλεύουμε. Για ποιους δίνουμε μάχες. Για ποιους διαπραγματευόμαστε
σκληρά σε ένα αντίξοο ευρωπαϊκό περιβάλλον από πλευράς πολιτικών συσχετισμών.

Και σήμερα αν αισθάνομαι ότι πετύχαμε και δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας δεν είναι μόνο γιατί αποφύγαμε αυτή την ολική καταστροφή την οποία σας περιέγραψα, ούτε μόνο ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και αντί ελλειμμάτων να έχουμε πλεονάσματα και διαρκώς πάνω από το στόχο”.

Πρόσθεσε πως “αυτό το καταφέραμε έχοντας ταυτόχρονα μειώσει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία, έχοντας πετύχει την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ήταν αποκλεισμένοι.

¨Έχοντας θεσπίσει το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους πολίτες
αντιμετωπίζοντας την ακραία φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.

Έχοντας στηρίξει όσο περισσότερο μπορούσαμε το διαλυμένο κοινωνικό κράτος,

Έχοντας πετύχει μια δύσκολη αλλά δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εγγυάται
ένα βιώσιμο και δίκαιου σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Έχοντας επαναφέρει τη κανονικότητα στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα
πανεπιστήμια που δεν είχαν δασκάλους μέχρι τη μέση της χρονιάς και αντί για βιβλία έκαναν
μαθήματα με φωτοτυπίες”. “Αυτή είναι η δική μας επιτυχία”, υπογράμμισε.

Aναδιανομή του πλούτου και η στήριξη των αδυνάτων

«Ξεκάθαρος στόχος για μια αριστερή επιτυχία στην Ευρώπη είναι η αναδιανομή του πλούτου και η στήριξη των αδυνάτων, αλλά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία είναι όταν αυτό το πετυχαίνεις χωρίς να θέτεις σε διακινδύνευση τα κεκτημένα αυτών που θέλεις να βοηθήσεις, χωρίς να θέτεις σε διακινδύνευση τα δημόσια οικονομικά», είπε ο πρωθυπουργός.

«Χωρίς αλόγιστες σπατάλες αλλά επενδύοντας ουσιαστικά, στους τομείς εκείνους που
εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τη συλλογική ευημερία», πρόσθεσε.

Η υπαναχώρηση της Σοσιαλδημοκρατίας από τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες είχε απογοητευτικά αποτελέσματα

Η απότομη στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας που την οδήγησε μακριά από τις ιδρυτικές της αρχές αποδείχτηκε πλήρως καταστροφική και απογοητευτική, η αριστερά δείχνει ότι χάνει τη βάση της, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Το κενό που δημιουργείται το καλύπτουν άλλες δυνάμεις του πολιτικού χάρτη, οι ακροδεξιοί, οι δημαγωγοί ακόμη και δυνάμεις απροκάλυπτα φασιστικές έχουν, τα τελευταία χρόνια, ενισχυθεί σημαντικά», τόνισε και σημείωσε: «Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη. Είναι επικίνδυνο για την ίδια την Ευρώπη».

Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στη γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί»

«Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στη γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί»,
είπε ο κ. Τσίπρας και προς την κατεύθυνση πρότεινε:

Να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει όπου βρίσκεται στην κυβέρνηση, πολιτικές που
βελτιώνουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ενα συνεκτικό πρόγραμμα, στοχευμένο και εφαρμόσιμο. Μια νέα χάρτα δικαιωμάτων
του κόσμου της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται πολιτικό θάρρος για να κάνουμε αυτό το βήμα. Διότι πρωτίστως απαιτείται αυτοκριτική. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα κάνει ένα σχεδόν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά

Το παράδειγμα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, είναι δυστυχώς, παράδειγμα
προς αποφυγή, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία,
τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διότι, όπως είπε, «διεξάγει ένα σχεδόν
μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά, αρνούμενη να συναινέσει ακόμα και σε ιστορικού
χαρακτήρα πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είναι σημαία για τον προοδευτικό χώρο».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η συνάντηση της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην
Ελλάδα θα τεθεί ως ζήτημα από τα κάτω, από τη βάση.

protothema.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Παράδειγμα προς αποφυγή ο ΣΥΡΙΖΑ

Published

on

Συνεχίζουν «την κοροϊδία περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» και «καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στο λαό για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ από τη Γερμανία

«Παράδειγμα προς αποφυγήν» για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον
κόσμο, χαρακτήρισε την πορεία και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας της
Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση
που πραγματοποιείται για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στο Σορφχάιντε, βορειοανατολικά του
Βερολίνου, στο κτίριο όπου το 1973 φιλοξενήθηκε το 9ο Συνέδριο του κόμματος.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας την κοροϊδία περί καθαρής εξόδου
από τα μνημόνια, καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στο λαό για την επόμενη μέρα», τόνισε ο
κ. Κουτσούμπας κατά την ομιλία του και πρόσθεσε ότι και η επόμενη μέρα θα
είναι, δυστυχώς, ίδια με την προηγούμενη.

«Άλλωστε, γι’ αυτή την επόμενη μέρα, για την έξοδο από την οικονομική καπιταλιστική κρίση για λογαριασμό όμως του κεφαλαίου και με το λαό μας να φορτώνεται τα βάρη της κρίσης, έχουν δουλέψει τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια», συνέχισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και σημείωσε ότι όσα δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι, «τα επιδεικνύει σήμερα ο κ. Τσίπρας ως δήθεν μεγάλο επίτευγμά του στους εκπροσώπους του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να ανανεώσουν τη στήριξή τους στο κόμμα του».

Για τις ίδιες αυτές μεταρρυθμίσεις μιλάει όμως και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «του
έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα».

«Ένα και μοναδικό στόχο έχουν και οι δύο: Να ολοκληρώσουν τη βρώμικη
δουλειά για την καπιταλιστική ανάκαμψη, δηλαδή την εξασφάλιση των κερδών των
λίγων ομίλων. Αυτός ο στόχος, διαπερνά και όλη τη μνημονιακή περίοδο και τη σημερινή
υποτίθεται μεταμνημονιακή», ανέφερε και τόνισε ότι απέναντι «στις ψεύτικες προσδοκίες
που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –

ΑΝΕΛ με τη λεγόμενη “καθαρή έξοδο”, τη συμφωνία για το χρέος, τη δήθεν “δίκαιη” ανάπτυξη», αλλά και απέναντι στις «εξίσου κάλπικες υποσχέσεις της ΝΔ, ότι οι δικές της μεταρρυθμίσεις είναι φιλολαϊκές, ότι θα πετύχει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ματώνουν το λαό, ότι θα φέρει αναπτυξιακή έκρηξη, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι του μόχθου, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει την επόμενη μέρα όποιος κι αν τη διαχειριστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε ακόμη στην «διαφημιζόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, δεν αφορά αναβάθμιση των συμφερόντων και του δίκιου των λαών ή την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, αλλά «την γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει σημαιοφόρος της πολιτικής τους στα
Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και Μ. Ανατολή. Οι κύριοι της κυβέρνησης
δηλώνουν περήφανοι γιατί ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενός δολοφονικού
οργανισμού, ο οποίος ευθύνεται και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.

Δηλώνουν περήφανοι γιατί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν σφραγίσει με το αίμα των λαών δύο
και τρεις φορές τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια! Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει καλά τη “δουλειά”.

Τέτοια κατάντια των γιαλατζί αριστερών κομπιναδόρων! Έμαθε να τα δίνει όλα στους
Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, να εμπλέκει το λαό στα επικίνδυνα
σχέδια των ιμπεριαλιστών, να κάνει υποκλίσεις και να ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Εφησυχάζει το λαό μας, ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά
της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και, ειδικά σε ό,τι
αφορά την Τουρκία, επισήμανε ότι «διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, σε αντιπαράθεση
με την ελληνική αστική τάξη, η οποία επίσης διεκδικεί μερίδιο από το πλιάτσικο που
ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύματα τους λαούς».

Και οι δύο λαοί όμως και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα
μεταξύ τους, ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν κοινό
εχθρό τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους.

Η επόμενη μέρα ωστόσο, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας μπορεί να είναι ελπιδοφόρα για τον λαό, καθώς η ελπίδα, όπως είπε, «δεν περνά μέσα από τα αναπτυξιακά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που είναι μεταμφιεσμένα μνημόνια διαρκείας για να κερδίζουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση των πολλών», αλλά βρίσκεται «στην οργάνωση της πάλης του για να επιβάλει μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του, θα βάζει τέρμα στον κατήφορο, θα φωτίζει τη μόνη καθαρή διέξοδο για το λαό, με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους του μόχθου, σε όσους αισθάνονται αριστεροί,
ριζοσπάστες και δεν πείθονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τους κάλεσε να
πάρουν θέση δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε χώρο, να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να
το επιλέξουν στις προσεχείς αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμη στο 9ο Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο τον Δεκέμβριο του 1973 με Γενικό Γραμματέα τον Χαρίλαο Φλωράκη και τη συμμετοχή 119 αντιπροσώπων. Οι εργασίες του Συνεδρίου, εξήγησε, ασχολήθηκαν κυρίως με την περίοδο από το 1961 έως το 1973, ενώ προσέφεραν στη διαπάλη, εντοπίζοντας μια σειρά λαθών και παραλείψεων, «γλιστρημάτων του παρελθόντος».

«Αποκατέστησε βασικές καταστατικές αρχές λειτουργίας και δράσης με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, τον μαρξισμό – λενινισμό και τον προλεταριακό διεθνισμό. Σωστά κριτίκαρε την προηγούμενη ηγεσία και τις αποφάσεις για διάλυση των ΚΟΒ στην Ελλάδα, σε συνθήκες παρανομίας κλπ.

Είναι θετικό ότι δεν συντάχθηκε με τις ευρωκομμουνιστικές απόψεις, με τον αντισοβιετισμό και τον αντικομμουνισμό της “ανανέωσης” της εποχής, του εθνικού δρόμου για το σοσιαλισμό, ανέδειξε την δυνατότητα για αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης και άλλα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, αναγνωρίζοντας ωστόσο και σοβαρά προβλήματα στρατηγικής στο Πρόγραμμα που επεξεργάστηκε το 9ο Συνέδριο και αποδίδοντάς τα και στις αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του ΚΚΣΕ και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, μετά το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, της γενικότερης πορείας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Αναφερόμενος στον εορτασμό των 100 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι το ΚΚΕ «αναμετρήθηκε με τα δύσκολα, πέρασε από φωτιά και από σίδερο, άντεξε, στάθηκε όρθιο», αλλά και για κάθε στιγμή «της ηρωικής διαδρομής» του, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάθε εργαζόμενος, αγωνιστής, αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον, «έχει πολλά να διδαχθεί και να εμπνευστεί από αυτή την ηρωική δράση, από τη συναρπαστική ιστορία του ΚΚΕ, του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση, η οποία πλαισιώνεται από έκθεση φωτογραφιών και ιστορικών τεκμηρίων
από τη ζωή και τη δράση των Ελλήνων κομμουνιστών στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία
της Γερμανίας και στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, συμμετέχουν ακόμη
ο αντιπρόεδρος του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) Χανς-Πέτερ Μπρένερ
και ο γραμματέας της Τ.Ε. Γερμανίας του ΚΚΕ Κώστας Γκουτζηγιάννης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Βερολίνο, η αντιπροσωπεία επισκέπτεται χώρους ιστορικής σημασίας τόσο για το ΚΚΕ όσο και για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, μεταξύ άλλων την
Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Ράιχσταγκ, το Σοβιετικό Μνημείο στο Τίεργκάρτεν, το Πανεπιστήμιο
Χούμπολτ, αλλά και το μνημείο αφιερωμένο στηνΡόζα Λούξεμπουργκ και στον Καρλ Λίμπκνεχτ,
το μνημείο Μπελογιάννη και το σοβιετικό μνημείο στο Πάρκο Τρέπτοουερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάνε σε «πόλεμο» για την προανακριτική, αντί συναίνεσης για τη Συνταγματική αναθεώρηση

Published

on

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έρχεται να βάλει η επικείμενη σύσταση προανακριτικής επιτροπής –
που σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την
εξεταστική για την υγεία -και θα καταλήγει στο αν υπάρχουν ενδείξεις για
τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών ή άλλων προσώπων.

Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιλέξει να κρατάει κλειστά χαρτιά με πρόσχημα ότι η εξεταστική επιτροπή είναι Κοινοβουλευτική. Το γεγονός όμως ότι το πόρισμα έρχεται τώρα, δημιουργεί εξ’ αντικειμένου μια αντίφαση για τον κυβερνητικό σχεδιασμό που έχει ως προτεραιότητα αυτό το διάστημα την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ήταν εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός που στην προχθεσινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική
Ομάδα, επεσήμανε την ανάγκη για δημιουργία συναινέσεων ως προς το Σύνταγμα. Κάτι που εκ
των πραγμάτων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο σε σκηνικό σκληρής πόλωσης
με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με το ΚΙΝΑΛ.

Πρόταση αναθεώρησης και πόρισμα για υγεία ταυτόχρονα στη Βουλή

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στον πρόεδρο της Βουλής (θα την υπογράφουν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της εξεταστικής επιτροπής το πόρισμα αναμένεται να δίνεται τμηματικά στα πολιτικά κόμματα. Αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα, όπου θα παραδοθεί το κεφάλαιο για το Ερρίκος Ντυνάν. Ενώ η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει επί του πορίσματος την επόμενη Τετάρτη.

Δύσκολη εξίσωση για Τσίπρα

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, που προκύπτει είναι πως θα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να συνδυάσει αυτές τις δύο αντικρουόμενες διαδικασίες εντός ενός ενιαίου κυβερνητικού αφηγήματος.

Ίσως να είναι και για αυτό το λόγο που η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε ευθείες ή επιθετικές δηλώσεις, παρά προτιμά να αφήνει το θέμα να υφέρπει μετακυλίοντας την ευθύνη και τους τρόπους της πολιτικής διαχείρισης κυρίως στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία.

newsone.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις εναντίον Σπίρτζη για Θριάσιο: Είναι η λαμογιά του αιώνα

Published

on

«Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου – γιατί θα πήγαινε
κατευθείαν στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού
ανεβάζοντας την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ.

Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν
όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος που κάποια κυβέρνηση
άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Ως την «λαμογιά του αιώνα» χαρακτήρισε την υπόθεση εκχώρησης έκτασης στο Θριάσιο πεδίο σε κοινοπραξία εταιρειών προκειμένου να γίνει εμπορευματικό κέντρο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σχετική σύμβαση ο αντιπρόεδρος
της ΝΔ είπε: «Οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή
και 235.000 τ.μ. δόμηση. Υπήρξαν 33 ενδιαφερόμενοι και ένας πλειοδότης.

Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου – γιατί θα πήγαινε κατευθείαν
στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού ανεβάζοντας
την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ.
Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι;  Ποιος είναι ο λόγος που το κάνατε; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος
που κάποια κυβέρνηση άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε
συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά λέγοντας: «Διαδηλώνατε στον Πειραιά
και ο Δρίτσας έκανε παράταξη με τίτλο «το λιμάνι της αγωνίας».

Μην μιλάτε λοιπόν σήμερα για ανάπτυξη. Στην δική μας ιδεολογία κινείστε. Αυτά που
φτύνατε τώρα τα γλύφατε. Και καλά να γλείφετε αλλά κάνετε και λαμογιές».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το Θριάσιο δεν είναι η μόνη «γκρίζα» υπόθεση
που βαρύνει την κυβέρνηση θυμίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας
έκοψε την σύμβαση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Μετά την παρέμβαση Κομισιόν η ίδια εταιρεία για την ίδια σύμβαση έδωσε 700 εκατ. ευρώ
παραπάνω. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να το δώσει 700 εκατ. ευρώ παρακάτω.
Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε που σας νοιάζει.
Η δικαιολογία που είπατε ήταν ότι έκανε λάθος το ΤΑΙΠΕΔ» ενώ εκτίμησε ότι «Και για τη
σημερινή σύμβαση  θα υπάρξει παρέμβαση από την Κομισιόν. Τέτοια λαμογιά δεν έχει
ξανά υπάρξει. Δικά σας είναι τα εκατομμύρια κ. Υπουργέ και τα χαρίζετε;

Που τα βρήκατε;

Θα εξηγήσετε στο Σώμα με απλό τρόπο γιατί αλλάξατε τους όρους του
διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό.  Γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό από την αρχή».
Πώς σχολίασε τις διαρροές για εξεταστική επιτροπή

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τις διαρροές περι προκαταρκτικής επιτροπής
για την Υγεία προκειμένου να διερευνηθούν και δικές του ενέργειας λέγοντας
«ήταν φιάσκο η εξεταστική.

Δεν πρόκειται να γίνει προκαταρκτική. Δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη».

protothema.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές θα ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019

Published

on

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας – «Θα κάνουμε τα
πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί
να αλλάξει».

Τη δέσμευσή του να ξεκινήσει μέσα στο 2019 η επένδυση στο Ελληνικό αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι Σκουριές διατυπώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο
Bloomberg, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,
αλλά και την παρουσία του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προαναγγέλλει ότι τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα
και χωρίς καμία χρονοτριβή. Ειδικά για τους Σκουρίες υπογραμμίζει ότι οι άδειες στην
καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» από την αλλαγή κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ευρύτερα
η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Περιγράφει ως κεντρικό του
στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς, και τονίζει ότι αυτό
θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα στοχεύει στην
προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους
πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη
προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από μειώσεις φόρων, σε συνδυασμό με βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και έλεγχο των δαπανών επισημαίνοντας ότι «η φορολογία είναι ένα επενδυτικό εργαλείο όταν συνδυάζεται με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική».

Μιλώντας γενικότερα για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει
ότι η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις
συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού.

Ερωτηθείς για τις τράπεζες τονίζει ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο ίδιος υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.

protothema.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Καμμένο: Έχει τυφώνα στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται «Πάνος»

Published

on

Με χιουμοριστικό τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τον
πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ
μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έχει μιλήσει με τον
Πάνο Καμμένο (σ.σ. ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ), σχολίασε σε χιουμοριστικό τόνο:
«Έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται “Πάνος”, λέγεται “Michael”».

Σε ερώτημα αναφορικά με τον κ. Καμμένο και το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κομματικές πηγές παρέπεμπαν στη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να επανέλθουν στο θέμα τον Μάρτιο.

Σημειώνεται πως το Σκοπιανό φέρνει νέες τριβές στην κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παρουσίασε στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ, εναλλακτική πρόταση, αλλά και πρόταση για νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος μίλησε περί ενός πλέγματος αμυντικών συμφώνων με την ΠΓΔΜ και άλλες
χώρες των Βαλκανίων, που -όπως είπε- θα αφήνει εκτός το θέμα του ονόματος και το
ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Λίγο αργότερα, ήρθε και η… διαρροή από την πλευρά του Μαξίμου, η οποία ανέφερε: «Η
ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις
συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ
να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία

Στο μεταξύ, με αντικείμενο την προετοιμασία της ερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από την περίπου τετράωρη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με κομματικές πηγές, τρία θα είναι τα θέματα της επικείμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Οι πολιτικές εξελίξεις, οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές,
καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση του κόμματος και εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά
με τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί
οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έως τώρα
ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους
δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου
στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Κυριακή, φαίνεται να προκρίνεται να υπάρξει πρόταση για ενιαία ΠΓ, με μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή, η οποία αριθμεί 29 μέλη, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πρόταση για διατήρηση της σημερινής δομής της ΠΓ. Τονίστηκε η επιθυμία όλων η νέα ΠΓ να προκύψει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ