Don't Miss

Κατερίνα Παπουτσάκη «Ήθελα να πετάξω την ετικέτα του sex symbol»

By on April 14, 2015

Κατερίνα Παπουτσάκη «Ήθελα να πετάξω την ετικέτα του sex symbol»

H Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε στο ένθετο «TV Έθνος» της εφημερίδας «Το Έθνος Της Κυριακής» για τη συμμετοχή της στην «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη στο Mega, αλλά και τη στάση που έχει υιοθετήσει σε σχέση με τη δημοσιότητα, μετά τη γέννηση του γιου της.

Τα πρώτα γυρίσματα για την Εθνική Ελλάδος ξεκίνησαν στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού. Τώρα, περίπου οκτώ μήνες μετά, τι είναι αυτό που σε έχει γοητεύσει περισσότερο;

Το ότι καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της. Το ότι ξέρει ποια είναι και το τι ακριβώς θέλει να αλλάξει στη ζωή της. Το ότι είναι αποφασισμένη να δώσει πλέον αξία σε ό,τι είναι όντως πολύτιμο στη ζωή της. Αποφασίζει να εμβαθύνει τα πράγματα και να μη μένει πλέον τόσο στην επιφάνεια…

Η Φοίβη θαρρώ πως είναι ένας ρόλος που σου έδωσε την ευκαιρία να ξεκολλήσεις από την ετικέτα του «sex symbol» που τόσο έντονα τα media είχαν προσπαθήσει να σου χρεώσουν τα προηγούμενα χρόνια.

Έχεις απόλυτο δίκιο και είχα νιώσει και εγώ έντονα τα τελευταία χρόνια την ανάγκη να μπορέσω να κάνω κάτι διαφορετικό.

Νιώθεις απελευθερωμένη τώρα που δεν έχεις πάνω σου μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική «ετικέτα»;

Θέλει και ερώτημα; Άλλωστε αυτός δεν είναι ο στόχος; Να πετάξουμε όλοι από πάνω μας τις ετικέτες, τις ταμπέλες, τις διαχωριστικές γραμμές. Και δεν είναι μόνο ανακουφιστικό όλο αυτό, είναι και λυτρωτικό. Δεν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός για να κάνω την ωραία. Αν ήθελα κάτι τέτοιο θα γινόμουν μοντέλο (γέλια).

Πιστεύεις πως θέλησαν τα media να σε βάλουν σε ένα συγκεκριμένο καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό «καλούπι» ;

Αυτό είναι κάτι που η αλήθεια είναι πως συνηθίζεται στον χώρο. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που δέχονται να το παίξουν αυτό το παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω πως αν αποφασίσεις να κυνηγήσεις τα θέλω σου και τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς.

Πόσο έχεις αλλάξει τώρα πια που είσαι μανούλα;

Ο ερχομός του μωρού μου με άλλαξε και με ωρίμασε σε όλα τα επίπεδα. Εξολόθρευσε την όποια εγωκεντρικότητα μπορεί να είχα και έδωσε φυσικά και άλλη διάσταση στο τι πάει να πει αγάπη.

Αυτά λέμε τελικά όλες οι μαμάδες κι όσοι δεν έχουν παιδιά μάς βρίσκουν εντελώς προβλέψιμες.

Το ξέρω ότι όλα αυτά που λέω κι εγώ μπορεί να φαντάζουν λίγο γραφικά ή αν θες κοινότοπα και τετριμμένα… Όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Τι άλλο να πεις για το παιδί σου Υπάρχει κάτι άλλο να σου πω εκτός από το ότι ο Μάξιμος είναι η ίδια μου η ζωή; Βέβαια, υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν νιώθουν την ανάγκη να κάνουν παιδί. Αν γίνεις γονιός καταλαβαίνεις όλα όσα άκουγες όλα εκείνα τα χρόνια που δεν είχες δικό σου παιδί.

Ήθελες να γίνεις μαμά;

Βέβαια και ήθελα, όμως, δεν ανήκα και στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που από τα είκοσι τους χρόνια ονειρεύονται τον εαυτό τους αγκαλιά με ένα μωρό ή να τσουλούν ένα καρότσι. Μάλιστα, πρέπει να σου εξομολογηθώ ότι έτσι όπως μου τα έφερνε η ζωή υπήρξαν και περίοδοι που πίστεψα πως δεν θα έρθει ποτέ στον δρόμο μου ένα παιδί. Τώρα φυσικά καταλαβαίνω το τι θα μπορούσα να είχα χάσει.

Ένα δεύτερο μωρό θα έκανες ;

Δεν νομίζω πως θα ήθελα σε αυτήν τη φάση που βρίσκομαι να κάνω ένα δεύτερο παιδάκι. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι που το σκέφτομαι σοβαρά, γιατί δεν θα ήθελα να αφήσω μόνο του τον Μάξιμο. Θα ήθελα να μπορέσω κάποια στιγμή να του χαρίσω ένα αδελφάκι. Απλώς για την ώρα θέλω λίγο να… κοιμηθώ! Έχω να κοιμηθώ δύο χρόνια (γέλια).

Αν και πολλά περιοδικά θα ήθελαν να σε φωτογραφίσουν μαζί με το παιδί, εσύ απέχεις απ’ όλα αυτά. Και για ν’ ακριβολογώ απέχεις γενικότερα. Κρατάς αποστάσεις ασφαλείας από πάρτι, κοσμικά events και από παντός τύπου άλλες εκδηλώσεις.

Ποτέ δεν ανήκα στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που διψούσαν για δημοσιότητα και που ήθελαν με κάθε τρόπο να βρίσκονται στα φώτα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Γενικότερα ποτέ δεν ήθελα να ζήσω μια ζωή για το… θεαθήναι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *