Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Πήγα να χωρίσω έναν άντρα που κακοποιούσε τη σύντροφό του

By on March 26, 2015

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Πήγα να χωρίσω έναν άντρα που κακοποιούσε τη σύντροφό του
«Άντε φύγε, μωρή, από ‘δω, μη φας κι εσύ καμία!»
Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως στην αρχή της καριέρας της αμφισβητήθηκε από πολλούς.

«Η τηλεοπτική μου καριέρα ξεκινά με αμφισβήτηση, γιατί μετά το «Λαβ σόρρυ» ήμουν ένα πρόσωπο που λάτρευαν να μισούν και το αντίστροφο. Ξέρεις τι είναι, 20 χρόνια μετά τη «Λίλη» που την κοιτούσαν σαν πατημένη τυρόπιτα, να με αποδέχεται το σινάφι μου; Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου μου έστειλε μήνυμα να μου πει πόσο έχει εντυπωσιαστεί. Η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη με είδε τυχαία στην Ευελπίδων, περνώντας με το αυτοκίνητό της και έβγαλε το κεφάλι της έξω νια να μου πει: «Κωνσταντινάκι μου, πόσο μου αρέσεις!». Και η Κατερίνα Χέλμη, η οποία με γνωρίζει από μικρή και πάντα μου έλεγε «Πιστεύω σε σένα!» με πήρε τηλέφωνο για να μου πει: «Είδες που στα έλεγα;», τόνισε στο «ΟΚ».

Ακόμη μίλησε για τον ρόλο της στην σειρά «Εθνική Ελλάδος» και με αφορμή την γυναίκα που υποδύεται ρωτήθηκε αν έχει κακοποιηθεί από κάποιον σύντροφό της.

«Όχι, δεν θα το επέτρεπα ποτέ. Αλλά στο κοινωνικό μου περιβάλλον έχω συναντήσει πολλές γυναίκες σαν τη Φρόσω που υποδύομαι. Ξέρω πολλές γυναίκες στη γειτονιά μου που τις κακοποιούσε ο άντρας τους και, επειδή είναι ένα θέμα που με απασχολούσε από μικρό κορίτσι, με ενοχλούσε που έβλεπα στο πρότυπο του άντρα-αφέντη να νομιμοποιούνται και η καταπίεση και το ξύλο. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι η κακοποίηση των γυναικών από τους άντρες δεν αφορούσε μόνο τα σπίτια όπου υπήρχε φτώχεια και μιζέρια, αλλά και άλλες «ιλουστρασιόν» οικογένειες που δεν πήγαινε ο νους σου. Και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε για να βοηθήσεις αυτές τις γυναίκες, αν οι ίδιες δεν αποφασίσουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Μου έχει τύχει να μπω στη μέση για να χωρίσω έναν άντρα που κακοποιούσε τη σύντροφό του και μου είπε: «Άντε φύγε, μωρή, από ‘δω, μη φας κι εσύ καμία!».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *