Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με μουστάρδα, σόγια και μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά

  • 20 κοπανάκια κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι soy sauce
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Poivre Vert
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους χοντροκοπανισμένους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τους χοντροκοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και ανακατεύετε.

Βάζετε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη πλαστική και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Αραδειάζετε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε 40-50 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά.

Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές ή λευκό πιλάφι, αν προτιμάτε.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply