fbpx
Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός με μαύρη σοκολάτα και μπισκότο (μωσαϊκό)

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα ελαφρώς

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη άχνη

400 γρ. λιωμένη σοκολάτα, κουβερτούρα

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κονιάκ

4 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και
χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας μαζί με το κακάο και
συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2’ ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Έπειτα, αδειάζουμε στον κάδο τα μπισκότα και το λικέρ και με την
πλαστική σπάτουλα ή τα χέρια μας ανακατεύουμε.
Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης πάνω στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια των φύλλων μεμβράνης με ηλιέλαιο.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο ηλιέλαιο, αδειάζουμε
το μείγμα στο κάτω μέρος των μεμβρανών. Ξαναβουτάμε το κουτάλι μέσα στο ηλιέλαιο
και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
Ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης πιέζουμε ελαφρώς και δημιουργούμε το σχήμα μίας καραμέλας.
Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com
Continue Reading
Advertisement