Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνέλι κοκκινιστό με ματσάτα από τη Φολέγανδρο

kouneli-kokkinisto-430x575

Κουνέλι κοκκινιστό με ματσάτα από τη Φολέγανδρο

Αν και η παραδοσιακή συνταγή ζητάει τα χειροποίητα σπιτικά ματσάτα, υπάρχουν
και έτοιμα του εμπορίου, που διευκολύνουν την ετοιμασία αυτού του παραδοσιακού εδέσματος.

Υλικά

  • 1½ κιλό (περίπου) κουνέλι, σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτες ώριμες φρέσκες, αποφλοιωμένες, τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 500γρ. ζυμαρικά ματσάτα του εμπορίου
  • τυρί σκληρό τριμμένο (τοπικό τυρί Φολεγάνδρου) ή άλλο τυρί για τρίψιμο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις μερίδες του κουνελιού από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ελάχιστα το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Βράζετε τα ματσάτα σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 13-15 λεπτά περίπου, μέχρι να
μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Τα σουρώνετε και ρίχνετε λίγο λάδι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Σερβίρετε το κουνέλι με τα ματσάτα ως συνοδευτικό. Τα περιχύνετε
με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί.

olivemagazine.gr