Κρεατόπιτα με μοσχάρι και πατάτα

By on September 27, 2014
kreatopita

Κρεατόπιτα με μοσχάρι και πατάτα

Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

ΥΛΙΚΑ :

(για τον πουρέ πατάτας)

1 κιλό πατάτες
100 γρ τυρί κρέμα
100 ml γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
50 γρ τριμμένη γραβιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε (με τη φλούδα) για 20-30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και περνάμε από μύλο (εργαλείο πουρέ) ή από σίτα, πιέζοντάς τες. Τοποθετούμε το μίγμα, που προκύπτει, σε μια καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, το οποίο πρώτα έχουμε ζεστάνει, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να το απορροφήσει όλο ο πουρές.

ΥΛΙΚΑ :

(για τη γέμιση)

500 γρ. κόντρα μοσχαρίσιο ή κιλότο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
70 ml ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
½ ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε κύβους
10 τοματάκια cherry
50 γρ. χυμό τομάτας
1 φύλλο δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κλωνάρια θυμάρι
100 ml λευκό κρασί
200 ml νερό
Φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα

(βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για το ψήσιμο)

 

 

ladenia 2_b_b2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σοτάρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το μοσχάρι (αλατοπιπερωμένο) μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το ξερό, το φρέσκο κρεμμύδι και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε για 1 λεπτό το σοτάρισμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί, χωρίς όμως τα υγρά, που έχουν μείνει στη κατσαρόλα.

Απλώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας, πιέζοντάς τον ελαφρώς για να πάει παντού, προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια 20 λεπτά αργότερα.

 

Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

 

Πηγή: news.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *