Μέμος Μπεγνής: «Έχω κατηγορηθεί για καλάμι και σνομπισμό»

By on November 19, 2017

Ο Μέμος Μπεγνής είναι απογοητευμένος με την πολιτική σκηνή αφού όπως λέει: «Γιατί να ασχοληθείς και να φανατιστείς με κάτι που δεν υπάρχει; Δεν υπάρχουν πια ιδέες, ούτε δεξιές ούτε αριστερές, αλλά ούτε ιδεολογία».

Ορμώμενη από τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» αναρωτιέμαι αν υπήρξε ποτέ επαναστάτης. «Πάντα είχα όνειρο να προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά απογοητεύεσαι συνέχεια όταν βλέπεις πώς γίνονται οι άνθρωποι όταν παίρνουν την εξουσία. Ενώ πριν είναι ιδεολόγοι, αλλοιώνεται η προσωπικότητά τους».

Με δεδομένο ότι βρίσκεται στα φώτα από μικρός, υπήρξαν στιγμές που εκ των υστέρων κατάλαβε πως έχασε τον εαυτό του; «Έχω κατηγορηθεί για καλάμι και σνομπισμό.

Βέβαια αυτό δεν ισχύει, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που δεν ανοίγομαι εύκολα. Όταν δεν ξέρω κάποιον, απλά δεν μιλάω πολύ. Όταν λοιπόν έχεις μια απόσταση, αυτόματα μεταφράζεται ως σνομπισμός. Έτσι ήμουν από παιδί. Είναι θέμα χαρακτήρα κι αυτό έχει παρεξηγηθεί.

Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τη δημοσιότητα ως εξουσία. Όταν βέβαια με καβαλάνε και παραβιάζουν τον προσωπικό μου χώρο χωρίς να έχω δώσει το δικαίωμα, θα φερθώ με σνομπισμό, αγενώς και μπορεί να τσακωθώ.

Όμως αυτό δεν είναι επειδή έγινα γνωστός, αλλά επειδή ήμουν πάντα έτσι. Θεωρώ την αξιοπρέπεια τη μεγαλύτερη αρετή του ανθρώπου.

Όταν δεν σου δίνω το δικαίωμα να μπεις στη ζωή μου, δεν θα μπεις με το έτσι θέλω» καταλήγει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply