Connect with us

Entertaiment

Λούκας Γιώρκας: Πολλές φορές υποκρίθηκα και δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον «διάσημο» εαυτό μου

Απέκτησε ξαφνική δημοσιότητα, μετά από τη συμμετοχή του σε ριάλιτι σόου αλλά και
αργότερα στη Eurovision. Πλέον όλοι γνώριζαν τον Λούκα Γιώρκα. Μέχρι που
ο ίδιος έπαψε να αναγνωρίζει τον εαυτό του…

Ο ίδιος εξομολογείται στο newpost.gr ότι υπήρξε μια δύσκολη περίοδος στην καριέρα του: Αλκοόλ, κρίσεις πανικού, αντικαταθλιπτικά, ψυχοθεραπεία συνέθεσαν το παζλ της αυτοκαταστροφής του… Μέχρι που βρήκε τη δύναμη να παλέψει με τους δάιμονές του και να ξανασταθεί στα πόδια του…

Το τελευταίο σου τραγούδι έχει τον τίτλο «Υποκρίνεσαι». Τι σημαίνει για σένα αυτή η λέξη;

Το «Υποκρίνεσαι» είναι το καινούργιο τραγούδι που κυκλοφόρησα με την Cobalt Music
φέτος τον Ιούνιο σε στίχους και μουσική του Άγγελου Αστροπαλίτη. Είμαι πολύ υπερήφανος
για αυτό, γιατί νιώθω ότι έχει μια αυθεντικότητα ως προς το λαϊκό ήχο και στίχο του.

Το βίντεο κλιπ στο νέο μου τραγούδι επιλέξαμε να είναι αυτοβιογραφικό. Αν και το κομμάτι μιλάει για μια ερωτική ιστορία, εγώ από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκα με τη λέξη «υποκρίνεσαι» και επειδή στη ζωή μου κλήθηκα να το κάνω έντονα, η λέξη ήταν αρκετή για να «χτιστεί» το βίντεο κλιπ.

Η αλήθεια είναι ότι το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο κλιπ, ήταν αφοπλιστικά
ειλικρινές, σχεδόν απολογητικό προς τον ίδιο σου τον εαυτό. Μέσα σε λίγες γραμμές
σκιαγράφησες τη ζωή σου μετά το ριάλιτι και την αδυναμία σου να διαχειριστείς
με ισορροπία την ξαφνική δημοσιότητα. Φοβήθηκες αυτή την «έκρηξη» ειλικρίνειας;

Θεωρώ ότι η μουσική είναι αυτοέκφραση οπότε διανύοντας μια περίοδο που νιώθω τον εαυτό μου πιο σταθερό και πιο ακέραιο ένιωσα έτοιμος να εξομολογηθώ μια δύσκολη φάση της ζωής μου. Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν ανάλογες καταστάσεις και θέλησα μέσα από τη δουλεία μου, το τραγούδι μου, να μιλήσω για αυτό.

Ένιωσες να χάνεις τον εαυτό σου;

Κλήθηκα να υποκριθώ πολλές φορές, προβάλλοντας έναν χαρακτήρα που ήταν «εκτός» από μένα. Συγκεκριμένα, έναν χαρακτήρα που απολαμβάνει τη δημοσιότητα, ενώ στην πραγματικότητα δυσκολευόμουν να τη διαχειριστώ. Ένιωθα πώς πολλές φορές δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος  να απασχολώ την επικαιρότητα. Δεν το ήθελα, δεν το προκαλούσα, απλά δεν μπόρεσα να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις.

Η σχέση σου με την Έλενα Ράπτη σε βοήθησε στη δύσκολη περίοδο που βίωσες;

Την περίοδο που άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έχω χάσει το «παιχνίδι» και έπρεπε να
κάνω διάφορες αλλαγές στη ζωή μου, η Έλενα με βοήθησε να αντιμετωπίσω τους δαίμονες μου.

Ένα σχόλιο σου για τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές;

Ήταν μια πρωτοφανής τραγωδία που με συγκλόνισε. Δεν είμαι ειδικός για να αποδώσω ευθύνες αλλά το μόνο που μπορώ να πω από τη μεριά μου είναι κουράγιο σ’ όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Αν σ αυτό το σκοτάδι υπήρξε μια ηλιαχτίδα φωτός είναι η αλληλεγγύη που επέδειξαν όλοι οι Έλληνες. Ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Εύχομαι αυτό να διατηρηθεί, να συνεχίζουμε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, γιατί μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να πάμε μπροστά. Ελπίζω όλοι μας να θυμόμαστε όταν περάσει ο καιρός…

Θεωρείς ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να προσφέρουν κοινωνικό έργο; Για παράδειγμα μια συναυλία με φιλανθρωπικό σκοπό για τους πυρόπληκτους;

Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να προσφέρει στη κοινωνία μέσα από τη δουλειά του. Όσοι δραστηριοποιήθηκαν για να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του, μόνο καλό έκαναν. Δεν έχει σημασία αν έγινε γνωστό ή όχι. Το αποτέλεσμα είναι ότι πρόσφεραν βοήθεια. Μακάρι να έχουμε καλλιτέχνες έστω και για το φαίνεσθαι να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για το υπόλοιπο του καλοκαιριού;

Τελειώσαμε τις εμφανίσεις μας στο Romeo στην Πάτρα, θα κάνω κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά στην Ελλάδα, αλλά κυρίως θα ξεκουραστώ.

Continue Reading
Advertisement