«Μαλλιά κουβάρια» Ρουβάς – Διαβάτη στα βραβεία Κάρολος Κουν

By on December 9, 2014

Δείτε πως απάντησε ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων «Κάρολος Κουν», καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013-2014.

Μεταξύ άλλων, διακρίθηκε και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος απέσπασε το βραβείο Αρχαίου Δράματος «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία του ως «Διόνυσος» στην τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Ωστόσο, η βράβευση του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη φαίνεται πως δεν βρήκε σύμφωνη την Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία έσπευσε να εκφράσει την δυσαρέσκειά της.

Όταν η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή προκειμένου να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου για το ρόλο της στην παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν», χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε εκείνον «φωτογράφισε» τον Σάκη Ρουβά και ξέσπασε λέγοντας «Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα».

Μάλιστα, εξήγησε πως το τελευταίο διάστημα ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και πως «όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί» σε αντίθεση με την ίδια που έχει καταθέσει την ψυχή της στο επάγγελμα αυτό, κάτι που άρχισε να κάνει πριν από πενήντα χρόνια και που συνεχίζει ακόμα, πιστή στο δικό της όραμα.

Στη συνέχεια, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο και επέστρεψε στη θέση της.

Αμέσως μετά, οι παρουσιαστές Κυριάκος Λουκάκης και Ανδρέας Ρικάκης κάλεσαν τον Σάκη Ρουβά για να παραλάβει το βραβείο «Αρχαίο Δράμα». Τότε, από την αίθουσα ακούστηκε μία γυναικεία φωνή να λέει «Αμφισβητώ αυτό το βραβείο. Με τι εφόδια το παίρνετε;».

Η αντίδραση του Σάκη Ρουβά ήταν άμεση, αφού απάντησε μεγαλοφώνως στην ερώτηση, λέγοντας «Με την ψυχή μου», και συνέχισε κρατώντας το βραβείο του στα χέρια «Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι».

Ο Κυριάκος Λουκάκης, λίγο μετά το επεισόδιο, σχολίασε πάνω από τη σκηνή «Σήμερα τιμάμε ανθρώπους και όχι προκαταλήψεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *