Connect with us

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Το μαύρο φεγγάρι της μαγείας

Το μαύρο φεγγάρι της μαγείας

Η ιστορία της μαγείας χάνεται στα λάθη και όχι στα βάθη των αιώνων.
Στα λάθη ζωής που έκαναν πολλοί άνθρωποι και τελικά αναγκάστηκαν να
απευθυνθούν στις σκοτεινές δυνάμεις της μαγείας ώστε να τα επιλύσουν.

Η ιστορία της μαγείας μας οδηγεί στην Αίγυπτο του 2.700 π.Χ.. Από τότε υπάρχουν
καταγραφές και ιστορίες για μαγικά φίλτρα και τελετές. Σχεδόν σε κάθε περίοδο της
ιστορίας, σε κάθε πολιτισμό, είναι παρούσα και η μαγεία.

Μία «τέχνη» η οποία κυνηγήθηκε από πολλούς με αποκορύφωμα την Ιερά Εξέταση του
16ου αιώνα όπου κυριάρχησε το τυφλό μίσος και με άλλοθι πολλές φορές τη μαγεία πολλοί
άνθρωποι οδηγήθηκαν στην πυρά, δυστυχώς ανάμεσά τους και πολλοί αθώοι.

Όσο δυνατές και αν ήταν όμως οι φλόγες εκείνης της εποχής, ένα πράγμα δεν έκαψαν: τη σκοτεινή πλευρά της μαγείας. Επέζησε και έφτασε μέχρι τις μέρες μας, σε όλο τον κόσμο αλλά και στη γεωγραφική γειτονιά μας!

Οι γνώστες του αγνώστου

Οι μυστικιστικές και αποκρυφιστικές γνώσεις που ισχυρίζονται πως κατέχουν οι κατά τόπους μάγοι και μάγισσες (όπως και οι τσαρλατάνοι που παρεισφρύουν ανάμεσα τους), είναι το μυστικό τους όπλο για να κάνουν το αδύνατο σε ένα μέσο κοινό νου, δυνατό.

Πανάρχαιες τελετουργίες, επικλήσεις στη Σελήνη και περίεργοι συμβολισμοί ενώνονταν ανέκαθεν στο όνομα της μαγείας. Μάγος ή μάγισσα σήμερα δεν θεωρείται όπως έχει επικρατήσει στη λαϊκή συνείδηση ο κλασικός τύπος της καφετζούς ή του υποτιθέμενου μέντιουμ, ούτε κάποιος που μετακινείται αναγκαστικά με σκουπόξυλο. Ένας αληθινός μάγος γνωρίζει πρακτικές και συμβολισμούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Απαραίτητος σύμμαχός του μάγου σε κάθε τελετή είναι το φεγγάρι. Δίχως τη συμμετοχή του όλες οι δυνάμεις που θέλει να στρέψει προς έναν άνθρωπο χάνονται. Σύμφωνα με διάφορες δοξασίες, το φεγγάρι δεν θέλει να συμμετέχει σε κακόβουλα σχέδια, γι’ αυτό συνήθως «εκβιάζεται» και έτσι τις περισσότερες φορές υποκύπτει τελικά και βοηθάει τους μάγους στις απόκοσμες τελετές τους. Αν δεν το «πείσουν» όμως και εκείνο αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, τότε στρέφονται στο Σατανά!

Οι υπηρεσίες των δαιμόνων

Οι μάγοι σε πολλές τελετές μαύρης μαγείας επικαλούνται το Σατανά για
βοήθεια. Η συμμετοχή του Εωσφόρου είναι ο κυριότερος λόγος που η
μαγεία διώχθηκε και διώκεται από την Εκκλησία.

Πώς ένας μάγος από τη Θεσσαλονίκη όμως παίρνει μια τούφα από τα μαλλιά κάποιου που ζει στην Κρήτη προκειμένου να του κάνει κακό σε μία τελετή; Όπως υποστηρίζει (και ασφαλώς δεν μπορεί να δεχτεί εύκολα κάθε «λογικός» νους) με τη βοήθεια των οργάνων του Σατανά, των δαιμόνων. Εκείνοι κλέβουν την  τούφα και την παραδίδουν στο μάγο, έναντι «ανταλλαγμάτων».

Οι δαίμονες όμως επικαλούνται από τους μάγους και για καλούς σκοπούς. Π.χ. όταν ένας
μάγος θέλει να «λύσει μάγια» προκύπτει ένα σύνηθες πρόβλημα. Τα στοιχεία που εμπεριέχουν
αρνητικές δυνάμεις συνήθως κρύβονται στο χώρο όπου ζει το θύμα και κανείς,
εκτός από τον θύτη, δεν ξέρει που βρίσκονται.

Οπότε, ο μάγος, επισκεπτόμενος το σπίτι του θύματος, κάνει επίκληση σε κάποιο δαίμονα ώστε
να του δείξει που τα έχουν κρύψει, ώστε να τα βρει και να τα καταστρέψει. Ποια είναι όμως τα αντικείμενα που επιστρατεύονται για τη καταστροφή ή την ευημερία ενός ανθρώπου;

Αποκρυφιστικές γνώσεις

Κάποια αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι ή κοντά μας, στα χέρια ενός
μάγου μπορούν ή να κάνουν καλό ή να γίνουν ακόμη και θανατηφόρα!

Το αλάτι, η θάλασσα, το αίμα, το σαπούνι, τα καρφιά, τα κέρινα ομοιώματα, οι τρίχες

, το λάδι, οι σταυροί, αλλά και όσα πράγματα περιστρέφονται γύρω από τη ζωή ενός
ανθρώπου γίνονται τα «εργαλεία» ενός μάγου για καλή ή κακή μαγική χρήση. Για να
καταλάβετε, η θάλασσα αποτελεί κυρίως εξαγνιστικό μέσο. Π.χ., μία σακούλα με
σταυρούς και φωτογραφίες ρίχνεται στη θάλασσα, όταν κάποιος θέλει να
«λύσει μάγια», ώστε το νερό να εξαγνίσει κάθε κακό που αυτά φέρουν.

Από την άλλη όμως, αν κάποιος ρίξει ένα σαπούνι με καρφίτσες στη θάλασσα, σημαίνει πως
παρομοίασε έναν άνθρωπο με σαπούνι και τον πέταξε στο νερό ώστε να λιώσει αργά και βασανιστικά
όπως και το σαπούνι! Οι τρίχες πάλι αποτελούν συνήθως ομοίωμα του ανθρώπου που θα
γίνει δέκτης μαγικών δυνάμεων και αποτελούν ισχυρότατο μαγικό υλικό.

Ένα άλλο παράδειγμα διττής χρήσης είναι το αλάτι. Θεωρείται πως αν κάποιος πετάξει κόκκους αλατιού κάτω από το κρεβάτι ενός ζευγαριού επιθυμεί ουσιαστικά να του προκαλέσει προβλήματα στις διαπροσωπικές και ερωτικές του σχέσεις. Αν όμως απλωθεί στην εξώπορτα ενός σπιτιού υποτίθεται πως διώχνει μακριά τους δαίμονες και την κακοτυχία. Εν κατακλείδι, κάθε στοιχείο δρα κοινώς, ανάλογα με την εκάστοτε χρήση, τα διάφορα ξόρκια που έχουν «διαβαστεί», καθώς και το τελικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Οι χρήσεις της μαγείας

Υπάρχουν δύο είδη μαγείας σύμφωνα με τους επαΐοντες: η λευκή και η μαύρη, που χρησιμοποιούνται για θετικούς ή αρνητικούς σκοπούς αντίστοιχα.

Και τα δύο είδη χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως. Η μαύρη αποτελεί την απόλυτη δύναμη
η οποία μπορεί να οδηγήσει τα θύματά της ακόμα και στο θάνατο! Για λόγους
εκδίκησης, έρωτα, πάθους, μίσους, οικονομικής καταστροφής, κακοτυχίας, θανάτου.

Όταν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη της μαύρης μαγείας, αναγνωρίζει πως υπάρχει και μια άλλη δύναμη, ικανή να εξουδετερώνει τις σκοτεινές δυνάμεις, προκειμένου να αμυνθεί.

Η δύναμη των φυλαχτών

Όταν μιλάμε για φυλαχτά δεν εννοούμε αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο («ματάκια», χάντρες κτλ), αλλά χειροποίητα φυλαχτά κατασκευασμένα από μάγους.

Φυλαχτά που έχουν «διαβαστεί» με προσευχές και ξόρκια σε συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού, με σκοπό να διώχνουν μακριά τα κακόβουλα ξόρκια που γίνονται εις βάρος μας.

Υπάρχουν δύο είδη φυλαχτών. Αυτά που απομακρύνουν τα κακοπροαίρετα ξόρκια που γίνονται εναντίον μας και αυτά που απορροφούν όλες τις κακές μαγικές δυνάμεις με σκοπό να μη φτάσουν σε μας.

Και στα δύο είδη το υλικό κατασκευής δε διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς αυτό που μετράει είναι η προεργασία που έχει γίνει κατά την κατασκευή τους αλλά και τα ξόρκια που διαβάστηκαν στο φυλαχτό.

 

Φυσικές δυνάμεις

Υπάρχει περίπτωση οι υποτιθέμενες μαγικές δυνάμεις να είναι δημιουργίες της φύσης; Υπάρχουν και κάποιες επιστημονικές θεωρίες για τη μαγεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Όλοι μας γνωρίζουμε για την αύρα που περικλείει το σώμα μας και τη λεγόμενη «βιοενέργεια» (Φενκ Σούι). Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας λέγαμε πως θα μπορούσατε να ελέγξετε αυτή την ενέργεια και να την κατευθύνετε σε όποιο άτομο επιθυμείτε, για καλό ή κακό σκοπό;

Αυτό περίπου υποστηρίζουν διάφοροι επιστήμονες πως κάνουν οι μάγοι και οι μάγισσες: με διάφορους τρόπους και αυτοσυγκέντρωση στέλνουν εσωτερικές και αόρατες δυνάμεις βιοενέργειας σε ανθρώπους με μειωμένες άμυνες και τους επηρεάζουν.

 

Σκεφθείτε π.χ. το μάτιασμα, του οποίου τη δύναμη παραδέχονται και πολλοί γιατροί (Η Ορθοδοξία αποδέχεται τη Βασκανία δηλαδή το φθόνο και το κακό και έχει μάλιστα και σχετική ευχή, αλλά όχι τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες):

Πρόκειται για ενέργεια η οποία «χτυπά» έναν άνθρωπο με αποτέλεσμα να αισθάνεται άσχημα. Αυτή η «επίθεση» μπορεί να είναι κακόβουλη (κατάρα) ή θετική (ευχή). Αν αναλογιστούμε τη λεγόμενη ανθρώπινη θέληση η οποία αποτελεί συνδυασμό πνεύματος και μυαλού, τότε καταλαβαίνουμε πως όταν αυτή η θέληση βρεθεί στα χέρια ενός ειδικού στα θέματα μαγείας, το αδύνατο ίσως γίνεται δυνατό.

Η θέση της εκκλησίας

Στο ζήτημα της μαγείας η Εκκλησία τηρεί μία αρκετά περίεργη στάση. Απορρίπτει κάθε μαγική πράξη που προέρχεται από κύκλους έξω απ’ αυτήν και προτείνει τη δική της «μαγεία»!

Τι εννοούμε; Η Εκκλησία πρεσβεύει πως με τη βοήθεια του Θεού μπορεί να κάνει και η ίδια όλα αυτά που υποτίθεται πως μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με τη μαγεία. Πώς; Υπάρχουν στίχοι που ψέλνονται από τους ιερείς (δεήσεις) με στόχο την ανάρρωση άρρωστων ανθρώπων. Γίνονται διαδικασίες κάθαρσης σε σπίτια και μαγαζιά με σκοπό να φύγει η κακοτυχία (ευχέλαια).

Διενεργούνται τελετές όπου το θείο «στέλνει» τις δυνάμεις του για την επιτέλεση κάποιου σκοπού (ευχές). Στα γενικότερα πλαίσια όπου ο άνθρωπος επιστρατεύει την πίστη και όχι τη λογική του για να εξηγήσει ό,τι δεν μπορεί εύκολα να κατανοήσει, ή ως τελευταίο καταφύγιο των ελπίδων του, οι πρακτικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και γενικότερα όλων των θρησκειών, μόνο καταδικαστέες δεν είναι. Αρκεί να διασαφηνίζεται το πότε μία πράξη θεωρείται απλώς μαγική και πότε υπερφυσική αλλά χριστιανική, οπότε «αποδεκτή».

Η μαγεία στη Χαλκίδα και την Εύβοια.

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στη Χαλκίδα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που εναπόθεσαν τις όποιες ελπίδες, για καλό ή για κακό, στις δυνάμεις της μαγείας.

Ιστορίες που δεν έγιναν πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αλλά διασώθηκαν περνώντας
από στόμα σε στόμα, φτάνοντας ως τα αυτιά μας ώστε να σας τις μεταφέρουμε.

Ιστορίες σαν αυτές που ακολουθούν με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής
πόρτας με κύριο χαρακτηριστικό τους ένα συναίσθημα που η λέξη μαγεία
πάντα συντρόφευε, με θετικό ή αρνητικό τρόπο: Τον έρωτα.

Κεντρική Σελίδα – History

Continue Reading
Advertisement