Connect with us

Μετενσάρκωση: Παιδιά μιλούν για τις προηγούμενες ζωές τους [Βίντεο]

Όταν ήταν τριών ετών η Sally (Σάλι) ανακοίνωσε ότι το πραγματικό της όνομα ήταν Ιωσήφ. Στην αρχή οι γονείς το βρήκαν αστείο, στη συνέχεια άρχισαν να προβληματίζονται και τέλος ανησύχησαν όταν το κοριτσάκι τους επέμενε ότι είναι αγόρι, το όνομά της είναι Ιωσήφ και το σπίτι στο οποίο μένει δεν είναι το δικό της.

Υποστήριζε πως σαν Ιωσήφ έμενε σ΄ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα και είχε πολλά αδέλφια και αδελφές.

«Ζητούσε να την πάμε να δει τα πλοία στη θάλασσα αλλά ποτέ δεν την είχαμε πάει στη θάλασσα ούτε και είχε δει ποτέ της πλοία» λέει η μητέρα της η οποία για προσπαθούσε επί πολλά έτη να κάνει παιδιά και η Σάλι ήταν αποτέλεσμα μιας εξωσωματικής θεραπείας.

Ο πατέρας της Σάλι, ο Richard, είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με τη συμπεριφορά της κόρης του, ωστόσο η μητέρα, η Anna, ήξερε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο καπρίτσιο της μικρής της κόρης.

Άρχισε να σκέφτεται ότι το παιδί της έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, σκέφτηκε το ενδεχόμενο της μετενσάρκωσης ή την πιθανότητα να την έχει καταλάβει κάποιο πνεύμα.

Έξι εβδομάδες αργότερα η Σάλι σταμάτησε να μιλά για το σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για τα αδέλφια που είχε ως Ιωσήφ, είχε ξεχάσει τα πάντα.

Αυτά γράφει ένας εκ των δημοσιογράφων της daily mail, επικαλούμενος την μαρτυρία των φίλων του που βίωσαν αυτό το περιστατικό, με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Αναμνήσεις από τον Παράδεισο» (Memories Of Heaven) από τους Dr Wayne Dyer και τον συνάδελφό του Dee Garnes οι οποίοι συγκέντρωσαν δεκάδες τέτοιες ιστορίες όπως της Σάλι. Όμως ο Wayne Dyer ήταν άρρωστος με λευχαιμία για χρόνια και πέθανε πριν εκδοθεί το βιβλίο.

Σύμφωνα με την daily mail αν και οι ιστορίες δεν τεκμηριώνονται, έχουν μια ειλικρίνεια που σε κερδίζουν. Υπάρχουν αφηγήσεις που περιγράφουν φαινόμενα τόσο όμοια με τις περιγραφές άλλων ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Η Zibby Guest, από το Chester, γράφει ότι ο δεύτερος σε ηλικία γιος της, όταν ήταν 16 μηνών και άρχισε να μιλά συχνά αναφερόταν στο άλλο του σπίτι όταν ήταν μεγάλος και είχε άλλη μαμά και μπαμπά.

Η Susan Bowers, από τις ΗΠΑ περιγράφει πως κρατήθηκε να μην ξεσπάσει στα γέλια όταν είδε τον τριών ετών γιο της να προσπαθεί να δέσει τα κορδόνια του και να μονολογεί: «Κάποτε ήμουν άντρας, αλλά υποθέτω πως πρέπει να μάθω να το κάνω πάλι από την αρχή».

Μια ακόμη Αμερικανίδα, η Ann Marie Gonzalez, μοιράζεται μια παρόμοια εμπειρία όμως λίγο πιο τρομακτική. Κάποια στιγμή η κόρη της, την ώρα που την είχε αγκαλιά και τραγουδούσαν, σταμάτησε και τη ρώτησε εάν θυμόταν τη φωτιά.

Όταν η Ann Marie τη ρώτησε τη εννοούσε η μικρή περιέγραψε με λεπτομέρειες τη φωτιά που έκαψε το σπίτι της και τους γονείς της με αποτέλεσμα να μείνει ορφανή και ζήσει με τη γιαγιά της Laura.

Ένα άλλο παιδί ο Tristan έβλεπε το γνωστό καρτούν στην τηλεόραση Tom και Jerry ενώ η μητέρα του Rachel Martin μαγείρευε στην κουζίνα. Κάποια στιγμή ο μικρός πήγε στην κουζίνα και ρώτησε την μητέρα του εάν θυμάται ότι πριν πολύ καιρό όταν μαγείρευε για τον George Washington (Τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ). Η μητέρα του δεν τον πήρε στα σοβαρά και του έκανε πλάκα ρωτώντας τον εάν ήταν μαζί του τότε. Και ο μικρός της απάντησε: «Ναι, ήμασταν σκουρόχρωμοι (αφροαμερικανοί). Όμως κάποια στιγμή πέθανα, δεν μπορούσα να αναπνεύσω».

Επηρεασμένη από την ιστορία και τον αληθοφανή τρόπο που την παρουσίασε ο μικρός έκανε μια έρευνα και διαπίστωσε ότι ο μάγειρας του Washington, ο οποίος ονομάζόταν Hercules είχε τρία παιδιά τον Richmond, τον Evey και τον Delia. Στη συνέχεια ρώτησε το γιο της εάν θυμόταν κάποιον από αυτούς και ο μικρός απάντησε θετικά για τους δύο πρώτος αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί για τον τρίτο.

Το ενδιαφέρον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι τα παιδιά αυτά που ανακαλούν μνήμες από άλλες ζωές, έχουν μνήμη θανάτου αδικαιολόγητη για την ηλικία τους και τις εμπειρίες τους.

Για παράδειγμα η ιστορία της Els Van Poppel and του 22 μηνών γιού της του Cairo, όταν ήταν έτοιμοι να διασχίσουν μια διασταύρωση στην Αυστραλία ο γιος της την κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεχτική διότι όπως είπε θα πεθάνει ξανά.

«Θυμάσαι όταν ήμουν μικρός και το κεφάλι μου ήταν επάνω στο δρόμο και ένα φορτηγό πέρασε από πάνω του». Η μητέρα σοκαρίστηκε καθώς ήταν βέβαιη πως το παιδί της δεν είχε εκτεθεί σε κάποιο βίαιο θέαμα στην τηλεόραση ούτε και είχε εκτεθεί σε κάποια ανάλογη συζήτηση.

Και ο συγγραφέας του βιβλίου, πατέρας 8 παιδιών περιγράφει παρόμοιες εμπειρίες όπως για παράδειγμα όταν η κόρη ήταν μικρή στον ύπνο της μιλούσε ξένες γλώσσες. Μια φορά είπε στην σύζυγό του και μητέρα της πως δεν την αναγνωρίζει και ότι η πραγματική της μητέρα ήταν άλλη.

Άλλα περιστατικά

Ενα άλλο κορίτσι θυμόταν πως ήταν στρατιώτης και είχε μια γαλανομάτα κόρη, φορούσε έναν αγκυλωτό σταυρό στο χέρι.

Η Jody Amsberry έμεινε έγκυος σχεδόν δύο χρόνια αφότου η μητέρα της είχε απέβαλλε. Όταν η Jody γέννησε ονόμασε το παιδί Nicole, όπως σκόπευε να ονομάσει το παιδί που δεν γεννήθηκε η μητέρα της. Όταν η Νicole έγινε πέντε ετών είπε στην μητέρα της: «Πριν μπω στην κοιλιά σου ήμουν στην κοιλιά της γιαγιάς».

Η Anna Kiely έχασε την κόρη της πριν κλείσει έτος. Έπειτα από 8 χρόνια έκανε και πάλι παιδί. Όταν η κόρη της ήταν τεσσάρων ετών άκουσε ένα παιδικό τραγούδι που η μητέρα της το τραγουδούσε στο πρώτο της παιδί, αλλά όχι στο ίδιο και όμως η μικρή της είπε: «Μαμά θυμάσαι όταν μου το τραγουδούσες».

Η Tina Mitchell οδηγούσε με τον πεντάχρονο γιο της όταν αυτός της έδειξε ένα σύννεφο και της είπε: «Όταν ήμουν μηδέν καθόμουν στο σύννεφο με το Θεό και περνούσαμε ωραία». Λίγες ημέρες αργότερα το αγόρι επανέλαβε:«Όταν καθόμουν στο σύννεφο ο Θεός μου ζήτησε να επιλέξω την μητέρα μου. Κοίταξα κάτω και όλες με ήθελαν. Τότε ήταν που είδα εσένα. Ήσουν μόνη και θλιμμένη και ήξερα ότι σε αγαπούσα και ότι με αγαπούσες και εσύ, έτσι είπα στον Θεό ότι επέλεξα».

Αυτές οι μνήμες, ότι τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς, μερικές φορές διατηρούνται για πάντα. Η Judy Smith η οποία διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωή της θυμάται ότι έλεγε στους γονείς της, στην ηλικία των τριών, ότι αυτή ήταν που τους επέλεξε.

«Βρισκόμουν κάπου πάνω από τη Γη και κοίταζα κάτω παρατηρώντας διάφορα ζευγάρια. Μια φωνή μου ζήτησε να επιλέξω ποιος θα επιθυμούσα για γονείς. Μου ειπώθηκε πως όποιο ζευγάρι διαλέξω αυτό θα μου μάθει ότι χρειάζεται να γνωρίζω. “Έδειξα τους γονείς μου και είπα αυτούς θέλω”» λέει η Judy Smith.

Όμως αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη.

Ο γιος της Chris Sawmiller ο τετράχρονος Lucas, μια φορά του είπε: «Ξέρεις πόσο καιρό περίμενα για να γίνεις η μητέρα μου. Πάρα πάρα πολύ!».

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Robert Rinne, του οποίο ο γιος δήλωσε σε αυτόν και τη σύζυγό του ότι τους επέλεξε ενώ ήταν στον Παράδεισο. Μάλιστα το πήγε και πιο μακρυά. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του άνοιξε μια πόρτα και μπήκε κάπου για να επιθεωρήσει τους μπαμπάδες και τις μαμάδες, ενώ σε έναν άλλο χώρο επιθεώρησε τους συγγενείς.

Η Marie Birkett από το Southampton αναγκάστηκε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εξαιτίας σοβαρών πόνων στην πλάτη της. Αρκετά χρόνια αργότερα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι το όποιο όταν ήταν δύο ετών είπε στην μητέρα του: «Μαμά με έστειλες πίσω την πρώτη φορά επειδή είχες πρόβλημα στην πλάτη, αλλά επέστεψα όταν ένιωσε καλύτερα».

Η μόλις τριών ετών κόρη της Amy Rattigan μια ημέρα ανέφερε πως της έχουν λείψει τα δύο αδελφάκια της στον Παράδεισο. Η Amy σοκαρίστηκε γιατί είχε δύο αποβολές πριν από την κόρη της.

Ο γιος της Susan Lovejoy έσπασε το χέρι του όταν προσπάθησε να κάνει ένα άλμα. Μετά το νοσοκομείο παραπονέθηκε στην μητέρα του για το πότε θα μάθε να πετάει όπως έκανε στον Παράδεισο.

Μπορεί οι ιστορίες αυτές να ακούγονται παιδικές, αλλά κάποιες άλλες αναμνήσεις να είναι σκοτεινές, όλες τους όμως έχουν μια ζωντάνια ακόμη και αν ακούγονται αφελείς και διερωτώμαι εάν πράγματι αυτά τα παιδιά ξέρουν την αλήθεια ή εμείς οι ενήλικες την έχουμε ξεχάσει, καταλήγει ο δημοσιογράφος της Daily Mail.

http://apocalypsejohn.com/

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Είναι αυτά τα τρία «σημάδια» που δείχνουν τον ερχομό του Μεσσία και το τέλος του κόσμου;

Published

on

Είναι αυτά τα τρία «σημάδια» που δείχνουν τον ερχομό του Μεσσία και το τέλος του κόσμου; Τρία ασυνήθιστα γεγονότα που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες
έχουν προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να επιβεβαιωθούν βιβλικές
προφητείες που προβλέπουν τον ερχομό του Μεσσία και το… τέλος του κόσμου

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror» τα τρία γεγονότα συνέβησαν στο Ισραήλ
και έχουν εκπληκτικές ομοιότητες με προφητείες που προβλέπουν τον ερχομό του Μεσσία και
αφορούν στη γέννηση μιας κόκκινης δαμαλίδας, την πιθανότητα εντοπισμού ζωής στην
Νεκρά Θάλασσα και σε ένα φίδι που βρέθηκε στο Τείχος των Δακρύων.

Η κόκκινη δαμάλη 

Αναφορικά με το πρώτο από τα τρία γεγονότα, αυτό της γέννησης της κόκκινης δαμαλίδας, η
βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το Ινστιτούτο του Ναού, ένα ερευνητικό κέντρο που επικεντρώνεται στην ανέγερση του τρίτου Ναού, εισήγαγε κατεψυγμένα έμβρυα κόκκινων
αγελάδων (red angus) και τα εμφύτευσε σε εγχώριες ισραηλινές αγελάδες με σκοπό να γεννηθεί η πρώτη κόκκινης δαμάλη εδώ και 2.000. Μάλιστα ειδικοί ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το μοσχαράκι
πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να εκπληρώσει την προφητεία της Αγίας Γραφής.

«Λάλησον τοῖς υἱοῖς Ἰσραὴλ καὶ λαβέτωσαν πρὸς σὲ δάμαλιν πυῤῥὰν ἄμωμον, ἥτις οὐκ
ἔχει ἐν αὐτῇ μῶμον, καὶ ᾗ οὐκ ἐπεβλήθη ἐπ᾿ αὐτὴν ζυγός»

Ψάρια στην Νεκρά Θάλασσα 

Το δεύτερο γεγονός που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως, αφορά σε φωτογραφίες
που δείχνουν ψάρια να κολυμπούν στην Νεκρά Θάλασσα. Ο Ισραηλινός φωτορεπόρτερ
Noam Bedei δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στις οποίες φαίνονται να
υπάρχουν ψάρια σε δολίνες της Νεκράς Θάλασσας.

Η Νεκρά Θάλασσα, η οποία αποτελεί το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη, καθώς βρίσκεται 430,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει σχεδόν 10 φορές περισσότερη περιεκτικότητα σε άλατα από τους ωκεανούς, καθιστώντας αδύνατη την διατήρηση ζωής.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο προφήτης Ιεζεκιήλ είχε αναφέρει ότι πριν το
τέλος του κόσμου θα υπάρξει ζωή στην Νεκρά Θάλασσα.

Φίδι στο Τείχος των Δακρύων 

Η εμφάνιση ενός φιδιού ανάμεσα στις πέτρα του τείχους των Δακρύων στο Ισραήλ είναι το τρίτο «σημάδι» το οποίο σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα προκάλεσε ερωτήματα για την «έλευση του Μεσσία».

Το φίδι το οποίο αναζητούσε τροφή, ενδεχομένως στις φωλιές περιστεριών που
βρίσκουν καταφύγιο στις πέτρες του Δυτικού Τείχους, προκάλεσε ερωτήματα ανάμεσα στους
πιστούς που βρέθηκαν στην περιοχή, με κάποιους εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι σύμφωνα
με προφητείες, ο «διάβολος», που ταυτίζεται με το ερπετό στην εβραϊκή αλλά και
χριστιανική μυθολογία, θα επανεμφανιστεί πριν τον ερχομό του Μεσσία.

protothema.gr

Continue Reading

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Τρελή θεωρία θέλει τον Eminem να είναι… ρομπότ

Published

on

Ο Eminem δεν υπάρχει πια, καθώς είναι ακριβέστερο να λέμε πως «πρόκειται για ένα ρομπότ σχεδιασμένο να συγκαλύψει τον θάνατό του και να αντικαταστήσει τον ράπερ», όπως θέλει η
νέα και εξόχως ακραία θεωρία συνωμοσίας που δονεί τις σκοτεινές γωνιές του ίντερνετ!

Ο Eminem εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 2006, όντας όμως τέτοιο όνομα και αποφέροντας
τέτοια κέρδη, δεν θα τον άφηναν στην αιώνια ησυχία του οι επιτήδειοι, αλίμονο.

Κι έτσι η μουσική βιομηχανία έφτιαξε ένα ρομπότ για να μας κάνει να πιστέψουμε πως
είναι πάντα εδώ και όσο παραγωγικός τον ξέραμε.

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως ο γνωστός ράπερ πέθανε ακόμα πιο παλιά, τοποθετώντας τον θάνατό του το 1999. Και παραθέτουν παλαιότερες φωτογραφίες του (πριν το 2006 δηλαδή) πλάι στις πρόσφατες για να δείξουν τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου του: πιο τονισμένα ζυγωματικά, πιο λεπτό πηγούνι και πιο χαμηλή γραμμή μαλλιών.

Ακόμα και τη «σημαντική αλλαγή στους στίχους του» μετά το 2006 παραθέτουν ως άλλο ένα
πειστήριο πως ο Eminem είναι ρομπότ. Πόσο μάλλον την αλλαγή στις στιλιστικές του επιλογές.

Πλέον «δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα hip hop ρούχα» λένε, μιας και κανείς ζωντανός
δεν αλλάζει ποτέ στιλιστικά πρότυπα στη ζωή του.

Ακόμα πιο τρελή αυτή η θεωρία συνωμοσίας δηλαδή από την άλλη που έλεγε πως ο σημερινός Eminem είναι «κλώνος των Ιλουμινάτι»!

newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Εντοπίσθηκαν μυστηριώδη ραδιοσήματα από γαλαξία που βρίσκεται 3 δισ. έτη φωτός από τη Γη

Published

on

Ερευνητές του προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης Breakthrough Listen στις ΗΠΑ ανίχνευσαν -με τη βοήθεια ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης- άλλα 72
ραδιοσήματα (Fast Radio Bursts-FRB) από την ίδια μυστηριώδη πηγή, η οποία βρίσκεται σε ένα μακρινό γαλαξία σε απόσταση περίπου τριών δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Τα σήματα FRB είναι γρήγοροι φωτεινοί παλμοί ραδιοακτινοβολίας με διάρκεια μόλις μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η πηγή τους είναι ακόμη ασαφής. Διάφορες θεωρίες έχουν προταθεί, από το να είναι άστρα νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό έως να πρόκειται για τις τεχνολογικές «υπογραφές» εξωγήινων εξελιγμένων πολιτισμών.

Οι περισσότεροι ραδιοπαλμοί FRB είναι μεμονωμένοι και προέρχονται από πηγές μη επαναλαμβανόμενες. Όμως, η συγκεκριμένη πηγή FRB 121102
είναι πραγματικά ξεχωριστή, επειδή είναι η μόνη που έχει στείλει διαδοχικά ραδιοσήματα, μια συμπεριφορά η οποία εύλογα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αστρονόμων.

Το 2017 είχαν ανιχνευθεί 21 FRB από την εν λόγω πηγή, αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που
συνεργάζονται με το Πρόγραμμα Breakthrough Listen χρησιμοποιώντας το Τηλεσκόπιο Green Bank της Δυτικής Βιρτζίνια, ανέλυσαν
ξανά τις περυσινές παρατηρήσεις τους με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου μηχανικής μάθησης.

Τελικά ανακάλυψαν άλλα 72 σήματα FRB «κρυμμένα» μέσα στον τεράστιο όγκο των δεδομένων από
τις παρατηρήσεις, τα οποία δεν είχαν γίνει αντιληπτά εξ αρχής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Continue Reading

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Δέκα Ερωτήσεις που Πάντα Ήθελες να Κάνεις σε μια Ελληνίδα Μέντιουμ

Published

on

Η επιθυμία για την πρόβλεψη του μέλλοντος είναι μια από τις θεμελιώδεις ανάγκες του ανθρώπου από αρχής κόσμου, είτε πρόκειται για τον αυριανό καιρό είτε για τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γύρω από αυτήν την επιθυμία έχει στηθεί μια βιομηχανία εκατομμυρίων, που ξεκινά από τα νόμιμα και παράνομα στοιχήματα και καταλήγει σε αστρολόγους, μελλοντιστές και μελλοντολόγους.

Ποια η διαφορά των δύο τελευταίων;

Οι πρώτοι θεωρούνται επιστήμονες που κάνουν προβλέψεις για το μέλλον, π.χ. της παγκόσμιας οικονομίας, συνθέτοντας και αναλύοντας τις εξελίξεις και αμείβονται γενναιόδωρα από funds και κυβερνήσεις, όπως ο συνεργάτης της Google, Ray Kurzweil, που προβλέπει πως το 2029 θα ζήσουμε την επανάσταση των μηχανών.

Οι μελλοντολόγοι, από την άλλη, αποκαλούνται και μέντιουμ, αμείβονται όσο και ένας ψυχοθεραπευτής και «βλέπουν» το συναισθηματικό, κυρίως, μέλλον σου στο φλιτζάνι και την τράπουλα.

Η Σοφία Ρονιώτη αυτοσυστήνεται ως μέντιουμ, για οικονομία εννοιών, όμως, στην πραγματικότητα, λέει πως είναι ενορατική και μπορεί να δει ακόμη και τον θάνατό σου, αν και δεν θα στο πει ποτέ.

VICE: Τι σημαίνει μέντιουμ;
Σοφία Ρονιώτη: Εγώ είμαι διαισθητική και ενορατική. Βλέπω εικόνες. Τι μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν και τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν μιλάω με οντότητες, δεν μιλάω με πνεύματα. Λέω, όμως, πως είμαι μέντιουμ, επειδή έτσι το καταλαβαίνει ο κόσμος.

Στο site σου γράφεις πως είσαι τρίτης γενιάς μέντιουμ. Ποια ήταν η πρώτη;

Ενορατική ήταν η γιαγιά μου, η Αθηνά Λιαποπούλου Λέοντος ή Νανά, όπως την ήξερε ο κόσμος. Μεγάλωσα δίπλα της και ήταν σαν να είχα δύο μάνες. Ήμουν εκεί, όταν έκανε συνεδρίες, την παρακολουθούσα και μάθαινα. Η «κυρία Νανά» δεν ήταν από την ιστορική Σμύρνη ή κάποιο άλλο «μυστηριακό» μέρος.

Άνηκε στην ανώτερη κοινωνική τάξη της Πάτρας, από μια οικογένεια γεμάτη γιατρούς και δικηγόρους. Έτσι, η ίδια σπούδασε νομική και φιλολογία. Όταν ανακοίνωσε στην οικογένειά της πως τελικά θα γίνει μέντιουμ, φυσικά αντέδρασαν. Δεν ήταν εύκολο. Τελικά, όμως, την αποδέχτηκαν. Συνεργάστηκε, μάλιστα, κάποτε με την Αστυνομία, ενώ είχε συμβουλεύσει πολιτικά πρόσωπα και διάσημους.

Η γιαγιά Νανά είχε μια πολύ σοβαρή πιστοποίηση από την ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (ΕΨΕ), που ίδρυσε ο ψυχοφυσιολόγος Άγγελος Τανάγρας, ο πατέρας της ελληνικής παραψυχολογίας. Δεν ήταν τυχαία η ΕΨΕ:

Μέλη της ήταν η Marie Curie και ο Albert Einstein, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, μαθηματικοί, βιολόγοι, φυσικοί και μαθηματικοί που έκαναν έρευνες και πειράματα τηλεπάθειας με αντίστοιχες ξένες εταιρείες. Η εταιρεία αυτή δεν υπάρχει πια και είναι κρίμα. Αλλά δεν θέλω να μιλήσω για άλλους, πώς δουλεύουν και τι κάνουν.

Οπότε, κληρονόμησες το χάρισμά της;
Όχι μόνο εγώ. Η γιαγιά Νανά έκανε τρία παιδιά και νομίζω πως και τα τρία είχαν το χάρισμα, αν και μόνο η μητέρα μου το έκανε επάγγελμα. Είναι και κάτι που δεν διαφημίζεται, το χάρισμα.
Προτού το εξασκήσω επαγγελματικά, δεν έλεγα σε κανέναν πως μπορώ να δω το μέλλον.

Δηλαδή, δεν ήσουν πάντα μέντιουμ;
Προσπαθήσαμε πάρα πολλές φορές να το αποφύγουμε και οι τρεις γενιές. Ήταν πολλές οι φορές που όλες μας ασχοληθήκαμε με άλλα πράγματα, όμως η ζωή μάς πήγαινε εκεί. Έβγαινε πάντα μπροστά μας. Θυμάμαι, πριν από χρόνια, ήμουν στο μετρό και ενώ πήγαινα σε διασκέδαση, πλησίασα μια κοπέλα που είδα πως έχει πρόβλημα. Ήταν τόσο θλιμμένη, που δεν γινόταν να μην της μιλήσω, να μην της πως ότι όλα θα πάνε καλά. Οι προβλέψεις, μου έρχονται πιο απρόσκοπτα όταν είμαι στον δρόμο, όταν είμαι χαλαρή, σε σχέση με όταν δουλεύω.

Πότε αποφάσισες να ανοίξεις δικό σου γραφείο;
Οι φίλοι μου με παρακίνησαν αρκετά. «Μα αφού το ’χεις», έλεγαν. Ντρεπόμουν, όμως, να κάνω πρόβλεψη. Έτσι, έκανα διάφορες δουλειές και το ασκούσα φιλικά και περιστασιακά επαγγελματικά. Η τελευταία μου δουλειά ήταν υπάλληλος σε πολυεθνική – τότε ήταν που παραιτήθηκα.

Είχα, πλέον, γίνει αρκετά κοινωνική και είχα αποκτήσει αρκετές οργανωτικές γνώσεις για να κάνω αυτό που επιθυμούσα. Να δημιουργήσω τον δικό μου χώρο, τη δική μου εταιρεία.

vice.com

Continue Reading

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Ταξιδιώτης του χρόνου δείχνει «βίντεο» από το Λας Βέγκας του 2120!

Published

on

Ο διάσημος στο διαδίκτυο Noah νίκησε τον ανιχνευτή ψεύδους και υποστήριξε ότι προέρχεται
από το 2030, ενώ έχει ταξιδέψει, εκτός από το 2018, στο 2060 και στο 2120
Ταξίδι στο χρόνο…

Είναι εφικτό; Αν ναι, το έχει πραγματοποιήσει κανείς; Εικασίες, σενάρια, φαντασία, ταινίες που έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως το «Επιστροφή στο Μέλλον», με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φοξ…

Υπάρχει, άραγε, κανείς που να παρουσιάζει αποδείξεις από… ταξίδι στο χρόνο; Και όμως υπάρχει. Συστήνεται ως «ταξιδιώτης στο χρόνο», υποστηρίζει πως έρχεται από το 2030, επιμένει ότι έχει ταξιδέψει μία φορά στο 2060 και άλλη μία στο 2120 και παρουσιάζει βίντεο από κινητό, με το Λας Βέγκας του 2120!

Γνωστός στο διαδίκτυο ως Noah, υποβλήθηκε σε ανιχνευτή ψεύδους και… νίκησε, υποστηρίζοντας ότι έρχεται από το μέλλον και ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει άλλα δύο ταξίδια στο χρόνο και τα δύο στο μέλλον, επιστρέφοντας στο τρίτο του ταξίδι στο… παρελθόν, ήτοι το 2018 που ζούμε εμείς στη… δική μας διάσταση.

Στο βίντεο που παρουσιάζει ο Noah, φαίνεται η εικόνα του Λας Βέγκας με ιπτάμενα οχήματα να περνούν ανάμεσα σε πανύψηλα κτίρια και κόκκινα σύννεφα, τα οποία ο «ταξιδιώτης του χρόνου» δικαιολογεί λόγω της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας στη Γη!

Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στα social media και έγινε viral:

protothema.gr

Continue Reading

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου. Ποια η σημασία του στην Αρχαία Ελλάδα

Published

on

Tα δύο Ηλιοστάσια (Θερινό και Χειμερινό) και οι δύο Ισημερίες (Εαρινή και Φθινοπωρινή)
είναι οι ιδιαίτερες ημέρες του «ενιαυτού», δηλαδή του ετήσιου κύκλου, που σηματοδοτούν την
αφετηρία των ισάριθμων εποχών.

Ως αφετηριακά σημεία του κάθε τεταρτημορίου του «ενιαυτού», η κάθε μία τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά και θρησκευτική διάσταση σε κάθε φυσική Θρησκεία που δέχεται την κυκλικότητα του χρόνου και την αντανάκλαση των θείων αληθειών στα απλά και απτά πράγματα της εκδηλωμένης Φύσης.

Η ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου εγκαινιάζει το καλοκαίρι και ταυτόχρονα είναι η μεγαλύτερη
όλου του χρόνου σε ότι αφορά το χρονικό διάστημα από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.

Μετά από αυτήν, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γίνεται ολοένα και μικρότερο,
μέχρι την Φθινοπωρινή Ισημερία, που, όπως και στην αντίστοιχη Εαρινή, το φως μοιράζεται
ισόποσα με το σκοτάδι τις ώρες του 24ώρου.

Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, όπως άλλωστε και η Ρωμαϊκή, δεν εόρταζε κατά την αρχαιότητα τα Ηλιοστάσια (εκ του «ήλιος» και «ίσταμαι») και τις Ισημερίες ως τέτοια, αλλά έθετε επάνω τους διάφορες εορτές που σχετίζονταν άμεσα με την θρησκευτική σημασία τους, όπως λ.χ.
τα «Σ(τ)επτήρια» Δελφών, τα «Αρρηφόρια» Αθηνών (όπου η Θεά Αθηνά ετιμάτο ως καρποδότις),
τα «Υακίνθεια» Ρόδου, τα «Λύκεια» Βοσπόρου, κ.ά. (για το Θερινό Ηλιοστάσιο).

Σήμερα ωστόσο, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία, που, στην μακραίωνα διαδρομή της μέχρι σήμερα ποτέ δεν εγκλωβίστηκε σε φωτογραφική επαναφορά παρελθόντων δεδομένων αλλά είναι ζώσα, οργανική και πάντοτε σύμφωνη με την εκάστοτε εποχή της, εορτάζει από τον 16ο αιώνα κι εντεύθεν κανονικά τις 4 αυτές σημαντικές στιγμές του «ενιαυτού», και από τις αρχές του 21ου αιώνος τιμά επίσης τις Αρετές της «Ευκοινωνησίας» κι «Ευσυναλλαξίας», άμεσα συνδεδεμένες με την ηλιακή διαύγεια, τον Θεό Απόλλωνα και τον κυρίαρχο Θεό του μηνός Ερμή.

Στο πνευματικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει το απόγειο της συνειδητότητας
μέσα στον Άνθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός αυτόφωτος και αυτάρκης), την διαύγεια και
«ηλιοποίηση» της συνείδησης, την επανένωση του ανώτερου εαυτού με την (θεϊκή) προέλευσή του.

Στο μορφικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο (αφετηρία του «ενιαυτού» για τις περισσότερες ιωνικές πόλεις) σημαίνει την αφθονία, την παροχή από τον χθόνιο κόσμο του Πλούτωνος, της Δήμητρος και της Περσεφόνης προς τον υφήλιο κόσμο των ζωντανών, τον θρίαμβο του «Γεωργίου» Ηλίου και του Θεού Απόλλωνος που δοξάζεται ως «αυξητής», «κάρπιμος», «σιτάλκας» κ.ά.

Αντίθετα από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, όπου ο «Ήλιος των νεκρών» («Δημήτριος») μεταφέρει δυναμικά ζωή στον κόσμο των φαινομενικά νεκρών και προετοιμάζει την επανάνθιση, στο Θερινό Ηλιοστάσιο, ο «Ήλιος των ζώντων» («Γεώργιος») δίνει αυτά που έχει να δώσει και παραχωρεί θέση στην βαθμιαία μείωση (φθίση) των πραγμάτων που θα γίνει εμφανής από την Ισημερία που ακολουθεί.

http://kastamonitis.blogspot.com/2018/06/blog-post_84.html?spref=tw

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ