Μπιφτέκια μαγειρευτά με πιπεριές
Connect with us

Για τα μπιφτέκια…

400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση από κιλότο)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη φέτα ψωμί, κατά προτίμηση από μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένη σε νερό
για λίγα λεπτά και στυμμένη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
λίγη ξερή ρίγανη, τριμμένη
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
70 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ξερή μυζήθρα, τριμμένη (προαιρετικά)
Για τα λαχανικά

6 πιπεριές κέρατα, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
6 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
2 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε 6 – 8 κομμάτια η καθεμία
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Μπιφτέκια: Ζυμώνουμε σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι, το στυμμένο ψωμί, το αυγό, λίγη ρίγανη, λίγο μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί (αν το χρησιμοποιήσουμε). Πρέπει να γίνει μελάτο το μείγμα, για να μην είναι σκληρά τα μπιφτέκια. Αν είναι πηχτό, ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια σε ένα μπολ με νερό. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε γρήγορα τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για λίγα λεπτά, χωρίς να τα ψήσουμε καλά μέχρι το εσωτερικό τους. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Λαχανικά: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό, τα ανακατεύουμε ελαφρώς και στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Από πάνω αραδιάζουμε τα μπιφτέκια, σε μονή στρώση, και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Καθώς ζεσταίνονται, τα λαχανικά αρχίζουν να βγάζουν υγρά που θα κοχλάσουν.

Τότε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν τα λαχανικά.  Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό στο φαγητό, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά. το παρακολουθούμε ωστόσο και, αν χρειαστεί, ρίχνουμε 100 – 200 ml, για να μη στεγνώσουν.

Πάντως το φαγητό δεν πρέπει να έχει περιττά υγρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος και νοστιμίζουμε, αν χρειάζεται.

Προετοιμασία: 25΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄
Πηγή

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αβγά μάτια με ντομάτα

Published

on

Υλικά
2 αβγά
2 ντομάτες μικρές, ώριμες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
βασιλικό
θυμάρι
τυρί τριμμένο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνετε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά
στο τηγάνι. Τα αφήνετε 4-5 λεπτά να βράσουν και να “σφίξει” λίγο το μίγμα.

Σπάστε τα αβγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε τα σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.

Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μηλόπιτα σκεπαστή

Published

on

Λαχταριστή μηλόπιτα, με πλούσια γέμιση και τριφτή ζύμη που φτιάχνετε εύκολα με αλεύρι
για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Συνοδεύετε ιδανικά με δροσερή λεμονάδα ή τσάι.

Υλικά

Για τη ζύμη

    • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κομμένο σε κυβάκια
    • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 100γρ. ζάχαρη άχνη
    • 2 αβγά + 1 κρόκος

Για τη γέμιση

  • 3-4 μήλα καλά πλυμένα
  • 75γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
Διαδικασία
Κρατάτε λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ στην άκρη και βάζετε στον κάδο του
μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Προσαρμόζετε το φτερό στο μίξερ και
χτυπάτε τα υλικά στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που έχετε κρατήσει και όταν ενσωματωθεί σταματάτε τη
λειτουργία του μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μία ελαφρώς
μεγαλύτερη από την άλλη.

Τοποθετείτε τη μεγαλύτερη μπάλα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας, την πατάτε με
την παλάμη σας να ανοίξει λίγο και με τον πλάστη την ανοίγετε σε λεπτή ζύμη σε διάμετρο
1-2 δάχτυλα μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας σας.

Αφαιρείτε τη μια λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα και
αφαιρείτε προσεκτικά τη δεύτερη λαδόκολλα. Ντύνετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά
της ταρτιέρας με τη ζύμη και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μήλα.

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μεγάλους κύβους. Τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι
με το βούτυρο ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα
και ανακατεύετε. Αφήνετε 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά και κατεβάζετε το τηγάνι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα. Βγάζετε την ταρτιέρα από το ψυγείο
και τη γεμίζετε με τα μήλα. Ανοίγετε σε φύλλο και τη μικρότερη μπάλα ζύμης που φτιάξατε
και σκεπάζετε με αυτό τα μήλα στην ταρτιέρα.

Αφού ενώσετε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντας με τα δάχτυλά σας, παίρνετε ένα μαχαίρι και τρυπάτε το πάνω φύλλο σε διάφορα σημεία.

Ψήνετε τη μηλόπιτα για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.

olivemagazine.gr
Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίνουμε τέλος στις μαύρες μπανάνες με τον πιο απλό τρόπο

Published

on

Η συντάκτρια του Olivemagazine.gr Βίκυ Χριστοπούλου μάς δίνει μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Εδώ μάς δείχνει το κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας κίτρινες και χωρίς μαύρα σημάδια όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι οι πολύ ώριμες μπανάνες, δηλαδή εκείνες που έχουν πολλές μαύρες
πιτσίλες πάνω τους, είναι πολύ καλύτερες για την υγεία σου από τις κίτρινες ή τις
ελαφρώς πράσινες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει η πέψη τους από τον οργανισμό,
ενώ έχει αποδειχθεί πως μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.

Μια και τρώμε όμως πρώτα με τα μάτια, έχουμε την τάση να τις αποφεύγουμε, καθώς,
όπως και να το κάνουμε, η μαυρισμένη όψη τους είναι κάπως… αποκρουστική.

Εμείς βρήκαμε ωστόσο το κόλπο για να διατηρούνται οι μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σου κίτρινες, και χωρίς μαύρα σημάδια, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το μόνο που έχεις να κάνεις
είναι να τις ξεχωρίσεις μία μία από το τσαμπί και στη συνέχεια να τυλίξεις το κοτσάνι
καθεμιάς με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.

Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που απαιτείται για την ωρίμαση της μπανάνας, δεν μπορεί
να δράσει και έτσι το κίτρινο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Published

on

Διάσημη κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ με κόκορα και χοντρό μακαρόνι, που ταιριάζει πολύ στα
κυριακάτικα τραπέζια.

Υλικά

    • 6 μπούτια κόκορα Νιτσιάκος
    • ½ κιλό μακαρόνια χοντρά Νο 5
    • 100ml ελαιόλαδο (στην Κέρκυρα χρησιμοποιούν βούτυρο)
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
    • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
    • 600γρ. ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και τριμμένη στον τρίφτη
    • 500ml κρασί λευκό
    • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
    • σπετσιερικό (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μπαχάρι, κύμινο)*
    • ½ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    • 50ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε τον κόκορα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για να
ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Αλατίζετε, απομακρύνετε το κρέας από την κατσαρόλα
και το μεταφέρετε σε μία πιατέλα.

Πετάτε το ½ ελαιόλαδο που είναι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι και
το σκόρδο. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτετε τον πελτέ και την πάπρικα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε το φαγητό με το ξίδι και μόλις αυτό σχεδόν εξατμισθεί προσθέτετε το κρασί,
τη ζάχαρη, τη ντομάτα, το σπετσιερικό, τη δάφνη και το πορτοκάλι.Βράζετε για 5 λεπτά
και προσθέτετε τον κόκορα. Ξαφρίζετε. Κλείνετε την κατσαρόλα και
σιγοβράζετε για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Όταν ο
κόκορας είναι έτοιμος η σάλτσα πρέπει να είναι σχεδόν πηχτή.Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια.

Βγάζετε τον κόκορα σε πιατέλα και μεταφέρετε τα μακαρόνια μισοβρασμένα στη σάλτσα της κατσαρόλας. Βράζετε για 4 λεπτά ακόμη. Πετάτε το τουλπανάκι με τα μπαχαρικά (αν δεν χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά σε σκόνη) και τη φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτετε
στα μακαρόνια το ελαιόλαδο και το σχινοπράσο.

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα. Πασπαλίζετε από πάνω με το
τριμμένο τυρί και προσθέτετε από ένα μπούτι κόκορα.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι-μαστίχα και σοκολάτα

Published

on

Ένα παγωτό στη λογική του εκμέκ κανταΐφι, έχει βάση από σιροπιασμένο κανταΐφι με
αμυγδαλάκι και από πάνω δύο γεύσεις παγωτό γιαούρτι. Το βύσσινο να μη λείπει…

Υλικά

Για τη βάση και το σιρόπι

    • 500γρ. κανταΐφι
    • 100γρ. βούτυρο
    • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
    • 1½ φλιτζάνι νερό
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για το παγωτό

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια, λιωμένη στα μικροκύματα
  • 100γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165οC. Παίρνετε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο
διαμέτρου 28εκ. και μαγκώνετε από κάτω του ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος.

Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και με ένα ψαλίδι ψιλοκόβετε το μισό και καλύπτετε
με τα κομματάκια του τον πάτο του ταψιού.

Πασπαλίζετε από πάνω το ψιλοκομμένο αμύγδαλο (αφού κρατήσετε
λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα), ρίχνετε κουταλιά κουταλιά λίγο βούτυρο, σκεπάζετε με λίγο
από το υπόλοιπο κανταΐφι το οποίο ψιλοκόβετε επίσης και περιχύνετε με λίγο βούτυρο ακόμη.

Το κανταΐφι που θα σας περισσέψει το απλώνετε ψιλοκομμένο σε ξεχωριστό ταψάκι
και το βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάζετε τα ταψιά στο φούρνο και τα ψήνετε για
35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κανταΐφι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη
και την κανέλα για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι κι αφού το
ανακατέψετε λίγο στην αρχή για να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Στο τέλος προσθέτετε
το χυμό του λεμονιού και τραβάτε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε και το παγωτό: Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει
και να αφρατέψει. Προσθέτετε το λικέρ μαστίχας, το ζαχαρούχο γάλα και την κοπανισμένη
μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά επιπλέον να φουσκώσει καλά το μίγμα.

Ρίχνετε το γιαούρτι, χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί και στο τέλος το χωρίζετε το
παγωτό σε δύο μπολ και ανακατεύετε στο μισό τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνετε
τα δύο παγωτά στην κατάψυξη.

Ξεφουρνίζετε τα δύο ταψάκια με το κανταΐφι και τα σιροπιάζετε μοιράζοντας με
ένα κουτάλι το σιρόπι λίγο λίγο. Αφού κρυώσουν τα κανταΐφια, ντύνετε την περιφέρεια
του ταψιού με τον αποσπώμενο πάτο με λωρίδες λαδόκολλας.

Πάνω από το κανταΐφι στρώνετε πρώτα το σοκολατένιο παγωτό και από πάνω το λευκό.
Αφήνετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε και τοποθετείτε την τούρτα σε πιατέλα και
αφαιρείτε τις λαδόκολλες.

Από πάνω σπάζετε σε κομμάτια το δεύτερο κανταΐφι και διακοσμείτε με λίγο ψημένο
και ψιλοκομμένο αμύγδαλο, γλυκό και σιρόπι βύσσινο. Κόβετε κομμάτια
και μοιράζετε την τούρτα σε πιάτα.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα με μήλα

Published

on

Μια εξαιρετική αφράτη και πεντανόστιμη καρυδόπιτα καλυμμένη με καραμελωμένα
μήλα, γαρνιρισμένη με σαντιγί ή κρέμα τυριού.

Μια απλή, γρήγορη και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο
γλύκισμα που θα ξετρελάνει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τα καραμελωμένα μήλα
2 μεγάλα μήλα, κομμένα σε λεπτά φετάκια
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη
Για τη καρυδόπιτα
4 αυγά
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
1 γεμάτο φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Για την επικάλυψη
300 γρ. σαντιγί
χοντροκομμένα καρύδια για το πασπάλισμα
Εναλλακτικά αντί για σαντιγί “frosting μαλακού τυριού και ζάχαρης άχνης” [*]

Εκτέλεση συνταγής

Για τα καραμελωμένα μήλα: Σε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί με διάμετρο βάσης 25 εκ. ρίχνετε το
λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
Το Το βάζετε σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο για 10 λ να λιώσει η ζάχαρη.

Το βγάζετε από το φούρνο και από πάνω στρώνετε τα φετάκια μήλου, το ένα δίπλα
στο άλλο, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει ελαφρώς το προηγούμενο για
να μην υπάρχουν κενά, σε όλη τη βάση του ταψιού. Το αφήνετε στην άκρη.

Για τη καρυδόπιτα: Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε στη
δυνατή ταχύτητα για 15 λ περίπου για να πήξει το μείγμα και “πάρει” το χρώμα του λεμονιού.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ και τα
μπαχαρικά και τα ανακατεύετε καλά.

Αφαιρείτε το κάδο από το μίξερ και προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το μείγμα
φρυγανιάς ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις με μια μαρίζ φροντίζοντας να
ενσωματώνεται μετά από κάθε προσθήκη.

Μετά ρίχνετε και τα καρύδια σταδιακά και συνεχίζετε να ανακατεύετε να ενσωματωθούν
με πολύ απαλές κινήσεις προσέχοντας να μην “ξεφουσκώσει” το μείγμα αυγών.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τα μήλα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ. Βγάζετε τη καρυδόπιτά σας από
το φούρνο την αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα
σερβιρίσματος και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για το γαρνίρισμα: Τη γαρνίρετε με τη σαντιγί, απλώνοντάς τη σε μαρίζ σε όλη την επιφάνεια ή κάνοντας ροζέτες με κορνέ ζαχαροπλαστικής, τη μια ροζέτα δίπλα στην άλλη ώστε να
καλύπτετε η επιφάνεια. Πάνω από τη σαντιγί πασπαλίζετε χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρετε.
Διατηρείτε στο ψυγείο.

[*] Tip: Αντί για σαντιγί μπορείτε να καλύψετε τη καρυδόπιτά σας ένα υπέροχο
frosting μαλακού τυριού και ζάχαρης άχνης. Θα χρειαστείτε:
90 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
3 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ χτυπάτε το μαλακό τυρί κρέμα, το μαλακωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα
βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν.

Προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά και τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα
μέχρι να έχετε την επιθυμητή υφή. Το αλείφετε πάνω στη κρύα καρυδόπιτα.

newsone.gr

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ