Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Muffins διπλής σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

180 γρ. Σταγόνες σοκολάτας

120 γρ. Κουβερτούρα

115 γρ. (½ κούπα) Βούτυρο

115 γρ. (¾ κούπας) Ζάχαρη

80 γρ. (⅓ κούπα) Κρέμα γάλακτος

60 γρ. (½ κούπα) Αλεύρι

30 γρ. (⅓ κούπα) Κακάο

2 Αυγά, μεγάλα

1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. Σόδα

¼ κ.γ. Αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη φόρμα των muffins βάζοντας καραμελόχαρτα στις θήκες.

Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό πάνω από δυνατή φωτιά και από πάνω
βάζουμε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ σχηματίζοντας ένα μπεν μαρί. Τοποθετούμε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα και αφήνουμε να λιώσει.

Μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη και αφού ομογενοποιηθούν αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια
ενός κουταλιού και προσθέτουμε το μείγμα των υγρών υλικών από πριν. Ανακατεύουμε και αφού ομογενοποιηθούν προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Γεμίζουμε τα καραμελόχαρτα μέχρι να φτάσει τα ¾ του συνολικού ύψους και ψήνουμε
για 5 λεπτά στη θερμοκρασία που έχουμε ρυθμίσει από πριν. Έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα
15-17 ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό. Ο ανώτερος χρόνος παραμονής των muffins στο φούρνο είναι 20 λεπτά.

giorgostsoulis.com

Continue Reading
Advertisement