Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ναξιώτικος καλόγηρος με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα

Published

on

Μια πολύ νόστιμη εκδοχή του Ναξιώτικου καλόγηρου με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, πατάτες,
κολοκύθια και γραβιέρα Νάξου. Ιδανική και για το κυριακάτικο τραπέζι σας!

Υλικά

  • 800γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
  • 400γρ. γραβιέρα Νάξου, σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
  • 3 κολοκυθάκια, σε κύβους
  • 2 πατάτες, σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες στη μισή ποσότητα ελαιολάδου μέχρι να μαλακώσουν και τα κρατάτε στην άκρη.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τον κιμά ανακατεύοντας συχνά με
σπάτουλα ή σύρμα (κάνει πολύ καλή δουλειά) για να μην σβολιάσει.

Μόλις ο κιμάς πάρει χρώμα και πιει τα υγρά του σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε. Όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτετε την
ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, πιπέρι, κανέλα και αλάτι.

Σιγομαγειρεύετε για μισή ώρα μέχρι να γίνει ο κιμάς και 10 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε τα
σοταρισμένα λαχανικά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε τους κύβους της γραβιέρας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταμπουλέ: Η δροσερή σαλάτα από την Μέση Ανατολή! Αξίζει μία δοκιμή

Published

on

Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη να φτιαχτεί, αλλά είναι και γεμάτη
με γεύσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, και
να προσθέσετε ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και μέντα!

Μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμη!

Θα χρειαστείτε:

Μια κούπα πλιγούρι
Μια κούπα νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας κομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντομάτες σε κυβάκια
1 1/2 κούπα αγγούρια
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να
βράζει και ρίξτε μέσα το αλάτι. Χύστε το νερό πάνω στο πλιγούρι. Αφήστε το για
30 λεπτά, ή ωσότου απορροφηθεί όλο το νερό.

Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό
λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και
ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό και τη μέντα. Ανακατέψτε
ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες!

xrysessyntages

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με κοτόπουλο Χορταστικό και ζουμερό για το μεσημεριανό σας

Published

on

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπέργκερ

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • μισό κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρυγανιά (όση χρειαστεί)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμάκια για μπέργκερ
  • τυρί σε φέτες
  • ντομάτα σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Για τα μπέργκερ

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη και πολτοποιείτε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.

Για το σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
  2. Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Published

on

Ένα γλυκό ταψιού που αγαπάμε πολύ και πάντα συνδυάζουμε με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ

Υλικά

    • 500γρ. κανταΐφι
    • 300γρ. φύλλο κρούστας
    • 350γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
    • 150γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας κανέλα
    • 3 φρυγανιές τριμμένες
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 1.500γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία

Ανοίγετε το κανταΐφι και το ξαίνετε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσει και να γίνει αφράτο. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φρυγανιές.

Αλείφετε με βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί (περίπου 25×40εκ.) και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Σκεπάζετε το κανταΐφι με το μίγμα του καρυδιού και απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο και μετά στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.

Χαράζετε τον μπακλαβά σε λωρίδες και τον περιχύνετε με όσο βούτυρο έχει μείνει. Ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο νερό και ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Τον βγάζετε από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρός.

Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 6 λεπτά περίπου και περιχύνετε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν τον κόψετε σε κομμάτια.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

Published

on

Μια παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου φαγητού, στην οποία το αυγολέμονο
έχει αντικατασταθεί με κόκκινη σάλτσα. Είναι υπέροχο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες

Published

on

Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

  • 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
  • 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του
χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης

Published

on

Ένα πληθωρικό σουφλέ ζυμαρικών, που μπορείτε να σερβίρετε και στα γιορτινά σας τραπέζια.

Υλικά

  • 350γρ. πέννες
  • 250γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 750ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 αβγά
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 75γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες για πολύ λίγο σε αλατισμένο νερό να μαγειρευτούν ελαφρά και να κρατάνε.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε τότε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας με σύρμα. Κρατάτε λίγο τριμμένη γραβιέρα στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη στην μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο και το μισό άνηθο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν και, αφού στραγγίξετε τις πέννες, τις ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο άνηθο και τον ψιλοκομμένο σολομό.

Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα που κρατήσατε στην άκρη και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.

olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Entertaiment23 hours ago

Ελένη Φουρέιρα: Προκάλεσε τον απόλυτο χαμό στο μετρό, με την εμφάνισή της

CINEMA24 hours ago

Ταξίδι με τον πρώτο άνθρωπο στη σελήνη

Entertaiment1 day ago

GNTM: Η Bίκυ Καγιά απαντά στους επικριτές της: «Δεν έπαθε ΠΟΤΕ καμία κρίση πανικού η Σοφία»

Entertaiment2 days ago

Μύρωνας Στρατής: Η αλήθεια για τη φιλία του με τον Ματιάμπα και ο λόγος που δεν πήγε στο γάμο του

Entertaiment2 days ago

Είναι οριστικό! Τέλος η Μπάγια Αντωνοπούλου από το Καλημέρα Ελλάδα

Entertaiment2 days ago

New love in town! Ζευγάρι ο Παναγιώτης Μπουρδούμης με την Πένυ Αγοραστού

Entertaiment2 days ago

Φαίη Σκορδά και Δημήτρης Ουγγαρέζος «κρατούν» την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με μηνύματα: «Θα πάθετε σοκ»!

Entertaiment2 days ago

Έβαζα στην άκρη το νοίκι και τα υπόλοιπα τα ξόδευα. Τρώγαμε τσάμπα, στα clubs πηγαίναμε τσάμπα…

Entertaiment2 days ago

H Nτορέττα Παπαδημητρίου έκλεισε τα 39 και το γιόρτασε με τούρτα που έγραφε κάτι πολύ spicy

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

Στάσεις εργασίας στο μετρό την Παρασκευή

Entertaiment2 days ago

Έβαζα στην άκρη το νοίκι και τα υπόλοιπα τα ξόδευα. Τρώγαμε τσάμπα, στα clubs πηγαίναμε τσάμπα…

Entertaiment2 days ago

New love in town! Ζευγάρι ο Παναγιώτης Μπουρδούμης με την Πένυ Αγοραστού

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

Στάσεις εργασίας στο μετρό την Παρασκευή

Entertaiment2 days ago

Γιώργος Μουκίδης: Δεν θα έδινα ποτέ τραγούδι μου στον Πάνο Κιάμο

Entertaiment2 days ago

Είναι οριστικό! Τέλος η Μπάγια Αντωνοπούλου από το Καλημέρα Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ελληνικό και Σκουριές θα ξεμπλοκάρουν μέσα στο 2019

Entertaiment2 days ago

Μύρωνας Στρατής: Η αλήθεια για τη φιλία του με τον Ματιάμπα και ο λόγος που δεν πήγε στο γάμο του

Entertaiment2 days ago

Φαίη Σκορδά και Δημήτρης Ουγγαρέζος «κρατούν» την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με μηνύματα: «Θα πάθετε σοκ»!

Entertaiment1 day ago

GNTM: Η Bίκυ Καγιά απαντά στους επικριτές της: «Δεν έπαθε ΠΟΤΕ καμία κρίση πανικού η Σοφία»

Entertaiment23 hours ago

Ελένη Φουρέιρα: Προκάλεσε τον απόλυτο χαμό στο μετρό, με την εμφάνισή της

Entertaiment2 weeks ago

Λάκης Γαβαλάς: Θα τους λιντσάρει ο κόσμος αν με βάλουν φυλακή

ΕΛΛΑΔΑ2 weeks ago

Θύμα ληστείας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ: Με έδεσαν και με χτύπησαν μπροστά στο παιδί μου

Entertaiment3 weeks ago

H Μαντώ Γαστεράτου απαντά on air στην Τζένη Μελιτά: Η απουσία από το γάμο και το καρφί για τη φιλία τους

Entertaiment3 weeks ago

Βαλάντης: Διαγνώστηκα με όγκο στο νεφρό όταν έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις για το Nomads

Entertaiment3 weeks ago

Ρεσιτάλ αγένειας στο GNTM: Το κράξιμο για τα φρύδια, το contouring και την αλαζονεία στην 24χρονη Ειρήνη

Entertaiment3 weeks ago

Χαμός στο Πρωινό για πρόσωπα που παίζουν στο θέατρο: «Η Τέτα η νυχού έπαιζε πέρυσι! Νυχού είναι ρε»!

Entertaiment4 weeks ago

H Τζούλια Νοβά μιλάει για τον «σκληρό» πατέρα της και λυγίζει

CELEBRITIES4 weeks ago

Η αδερφή της Μάιλι Σάιρους πουλάει τα δάκρυά της για 12.000 δολάρια

oikonomakou-1
Entertaiment4 weeks ago

Πρόβα νυφικού για την Αθηνά Οικονομάκου

ΕΛΛΑΔΑ4 weeks ago

Φιάσκο: Το «Ασημένιο Βέλος» μετά τη ΔΕΘ… επιστρέφει Ιταλία!

Advertisement
Advertisement

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ