Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νηστίσιμες καριόκες πεντανόστιμες

-ΚΑΡΙΟΚΕΣ

Συνταγή για τέλειες καριόκες.
Το Νο1 γλυκό κέρασμα για όλες τις γιορτές!

Υλικά

220 γρ φρυγανιά
50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι και ο χυμός του
2 κ.σ κακάο
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια

300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Βράζουμε 2 λεπτά το σιρόπι,με την ζάχαρη το νερό,το ξύσμα και τον χυμό
πορτοκαλιού,το κακάο,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια

Προσθέτουμε την φρυγανιά με την άχνη ζάχαρη και τα καρύδια
Και πλάθουμε να γίνει ένα συμπαγές μείγμα,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και φρυγανιά
Πλάθουμε σε κορμό,τυλίγουμε με λαδόκολλα και βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο η στην κατάψυξη να παγώσει

Κόβουμε σε φέτες,κόβουμε κάθε φέτα στην μέση και βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Διατηρούμε εκτός ψυγείου

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ νουτέλας με δύο υλικά

Κέικ νουτέλας με δύο υλικά

Υλικά

4 αβγά
240 γρ. νουτέλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα τσέρκι.
Τοποθετήστε τα αβγά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 5- 7 λεπτά.

Βάλτε τη νουτέλα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15- 20 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το 1/3 του μείγματος των αβγών στη νουτέλα και ανακατέψτε.
Επαναλάβετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα αβγά, προσθέτοντας κάθε φορά το 1/3 του μείγματος.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα τσέρκι και ψήστε για 25- 30 λεπτά.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με μαύρη μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο με μαύρη μπίρα στον φούρνο

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά
κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο θυμάρι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις πατάτες με την φλούδα αφού τις έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση.

Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουμε 500 γρ. μαύρη μπίρα, το ξίδι, το μέλι, 1 κ.σ. νοστιμιά και ανακατεύουμε. Το κουτάκι με την υπόλοιπη μπίρα το αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με τις πατάτες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.

Κάνουμε ένα κενό στη μέση του ταψιού όπου τοποθετούμε το κουτάκι με τη μισή μαύρη μπίρα.

Μέσα στο κουτάκι προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Βάζουμε στο κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. νοστιμιά και απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε όρθιο το κοτόπουλο στο ταψί, επάνω στο κουτάκι της μπίρας ώστε να μείνει όρθιο και να ψηθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το κουτάκι της μπίρας από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το ταψί και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αραιώνουμε με το νερό.

Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πατάτες, τη σάλτσα και προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο.

akispetretzikis.com

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με γαρίδες

Πένες με γαρίδες

Συστατικά

300 γρ. πένες

αλάτι

πιπέρι

1 κιλό γαρίδες, Νο1

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πιπεριές τσίλι

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. ούζο

1/4 ματσάκι βασιλικό

100 γρ. ταχίνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

πιπέρι

βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τις
και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι ολόκληρες τσίλι πιπεριές μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το ούζο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε σε ένα μίξερ τις πιπεριές τσίλι και τα σκόρδο, προσθέτουμε
2 κ.σ. ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον
βασιλικό, το ταχίνι και χτυπάμε καλά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλα της σούπας νερό από τις πένες και ανακατεύουμε. Βάζουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

akispetretzikis.com

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Συνταγή για σπιτικό μπέργκερ με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μία πεντανόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου σου junk food που πρέπει να δοκιμάσεις – και να ετοιμάσεις – .

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1/2 του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρος
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμός από lime
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για burger
  • Μία ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • λίγη μαγιονέζα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις ανακατεύεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το αβοκάντο και τον χυμό από lime.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις το ξύσμα από ένα lime, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα και μαρινάρεις με τον τρόπο αυτό το φιλέτο σου.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, ψήνοντας το για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα, φρυγανίζεις τα ψωμάκια σου σε μία τοστιέρα για δύο λεπτά.
  • Απλώνεις τη μαγιονέζα, τοποθετείς το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο, στη μέση το φιλέτο κοτόπουλο και στη συνέχεια τα υλικά της βάσης με την αντίστροφη σειρά.
  • Απολαμβάνεις, όσο είναι ζεστό!

tlife.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Σπαγγέτι με γαρίδες και «τριλογία» ντομάτας

Μια ωραία γαριδομακαρονάδα για να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Τα ζυμαρικά ΟΜΙΚΡΟΝ και το σωστό μαγείρεμα θα κάνουν τη διαφορά.

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 6 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 25 γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Τομάτα Στον Τρίφτη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1½ φλιτζάνι Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις γαρίδες: Καθαρίζετε προσεκτικά τις ωμές γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζετε κατά μήκος της πλάτης και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις πλένετε και τις φυλάτε στο ψυγείο. Βράζετε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 2 λίτρα νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον βασιλικό και προσθέτετε την Τομάτα Στον Τρίφτη και τα Τοματάκια. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ.

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε το ζωμό που κρατήσατε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ρίχνετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε μέχρι να γίνουν «al dente». Τα σουρώνετε και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν αδειάζετε τη μισή σάλτσα. Ρίχνετε από πάνω τα σπαγγέτι και ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι σε μεγάλη πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα και το τριμμένο Σαν Μιχάλη.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Μαραθοπιτάκια τηγανητά με γλυκιά σάλτσα τσίλι

Συνδυάζουμε τα παραδοσιακά μαραθοπιτάκια με μία γλυκιά και καυτερή σάλτσα τσίλι και το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Για τη ζύμη: Βάζετε σε ένα μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ούζο (ή το τσίπουρο), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά-σιγά 350γρ. αλεύρι, δουλεύοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αν δείτε ότι χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνετε δυνατά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια, πασπαλίζετε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών. Με ένα κουπ πατ διαμέτρου 12εκ. κόβετε μικρούς κύκλους ζύμης και γεμίζετε τον κάθε κύκλο με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Βρέχετε λίγο τις άκρες της ζύμης και φέρνετε τη μισή πλευρά πάνω από την άλλη κλείνοντας τα πιτάκια. Τα κολλάτε καλά πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε τα μαραθοπιτάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με τη σάλτσα τσίλι.

Για τη σάλτσα τσίλι: Πλένετε και κόβετε μόνο τα κοτσανάκια (αφήνετε τα σπόρια) από τις πιπεριές. Τις χοντροκόβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Entertaiment12 hours ago

YFSF: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που «κλείδωσαν» για το show

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

“Πράσινο φως” από το Eurogroup στην Ελλάδα: Ξεκλειδώνει η δόση των 767 εκατ. ευρώ – Διθύραμβοι Ντόναχιου για τη χώρα

Entertaiment2 days ago

Νότης Σφακιανάκης: Ο Ηλίας Κασιδιάρης τον στηρίζει από την φυλακή με προκλητική ανάρτηση

ΚΟΣΜΟΣ2 days ago

Μαραντόνα : Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του

Entertaiment2 days ago

Νατάσα Θεοδωρίδου : Ετοιμάζει MEGΑλο ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Entertaiment2 days ago

Νότης Σφακιανάκης: Με ληγμένη άδεια εδώ και 5 χρόνια – Αποκάλυψη για το όπλο που είχε επάνω του

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΝΤΡΑΣ2 days ago

Μήπως είστε κουρασμένη ψυχικά και όχι σωματικά;

ΕΛΛΑΔΑ2 days ago

Κοροναϊός : Νοέμβριος ο πιο φονικός μήνας της πανδημίας – Πάνω από 1.700 θάνατοι

sfakianakis1-e1525032331234
Entertaiment3 days ago

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης με κοκαϊνη!

ΖΩΔΙΑ3 days ago

Μπορεί μια έκλειψη να φέρει μια καινούργια σχέση;

Entertaiment12 hours ago

YFSF: Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα που «κλείδωσαν» για το show

Entertaiment4 days ago

Απίστευτος διάλογος Γεωργούλη με παρουσιαστή: «Αν δεν βγάζω 25.000 ευρώ να χάσεις τη δουλειά σου»

Entertaiment4 days ago

Ποια είναι η Super Κική: Η ζωή της, βίντεο, φωτογραφίες και τα «μπράβο» που είχε το θάρρος να μιλήσει

Entertaiment7 days ago

Τάκης Χατζής σε Δημήτρη Σταρόβα: Πώς μια γυναίκα σαν αυτή ερωτεύεται εσένα;

Entertaiment7 days ago

“Λύγισε” η Μελίνα Μακρή μιλώντας για το bullying που έχει δεχθεί!

ΕΛΛΑΔΑ1 week ago

Κορωνοϊός – Μαγιορκίνης στο CNN Greece: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά

Entertaiment1 week ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για Γιώργο Καράβα: «Τον σεβασμό τον κερδίζεις»

Entertaiment1 week ago

Θρήνος – Πέθανε ο “θεός” της μπάλας Ντιέγκο Μαραντόνα

Entertaiment1 week ago

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: “Έχω δουλέψει σκληρά για να συγχωρήσω

samiou-1-6357
Entertaiment1 week ago

Η Άντζυ Σαμίου υποστηρίζει: «Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση από ιερωμένο»

Advertisement
Advertisement

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ