Connect with us

Συνταγές, που ετοιμάζονται καθημερινά σε όλα τα COFFEEHOUSE και το Kitchen44, το νέο “fresh and healthy business lunch” για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό γεύμα με υγιεινές επιλογές a la carte αλλά και μαγειρευτό καθημερινό φαγητό.

Avocado Smoothie

Η ομάδα της COFFEEHOUSE και ο καταξιωμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησαν τις νέες καλοκαιρινές συνταγές με βασικό συστατικό το Avocado. Μια υπερτροφή που μπορούμε να απολαμβάνουμε τόσο σε υγιεινά και δροσερά ροφήματα όσο και σε σαλάτες και σάντουιτς.

Για σήμερα ο σεφ μας προτείνει το Avocado Smoothie, το οποίο συνοδεύεται από ένα χορταστικό σάντουιτς avocado με κοτόπουλο και μία superfoods σαλάτα avocado που θα σας δώσει ενέργεια όλη τη ημέρα.

Τα υλικά

  • 80gr Αβοκάντο καθαρισμένο
  • 50gr Σπανάκι
  • 100gr Αγγούρι
  • 1 αχλάδι
  • 1 πράσινο μήλο

Η εκτέλεση

Βάζουμε στον αποχυμωτή τα παρακάτω υλικά με αυτή τη σειρά:

1. Σπανάκι

2. Αγγούρι

3 Αχλάδι

4. Πράσινο μήλο

Στη συνέχεια χτυπάμε σε μπλέντερ το καθαρισμένο αβοκάντο μαζί το υγρό που έχουμε στον αποχυμωτή και 100 gr παγάκια.

Σερβίρουμε σε γυάλινο βαζάκι.

thetoc.gr

Continue Reading
Advertisement

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένιο γλυκό με cookies και ζαχαρούχο γάλα!

Published

on

Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό με cookies,
ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας
ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
1/2 φλ. σταφίδες κομμένες στα 2
1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
κακάο σκόνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους
6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φυστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ
αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το
ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε [σε χαμηλή φωτιά] για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο
σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα
ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.

Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το
στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.

Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε
με σκόνη κακάου, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

athensmagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με μαρούλι, αβγά και αβοκάντο

Published

on

Υλικά

    • 2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
    • 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
    • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
    • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
    • 6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ταμπουλέ: Η δροσερή σαλάτα από την Μέση Ανατολή! Αξίζει μία δοκιμή

Published

on

Το ταμπουλέ είναι μια σαλάτα που είναι εύκολη να φτιαχτεί, αλλά είναι και γεμάτη
με γεύσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μουλιάσετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό, και
να προσθέσετε ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και μέντα!

Μπορείτε να προσθέσετε φυσικό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και είστε έτοιμη!

Θα χρειαστείτε:

Μια κούπα πλιγούρι
Μια κούπα νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουτάλια φρέσκο χυμό λεμονιού
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 της κούπας κομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντομάτες σε κυβάκια
1 1/2 κούπα αγγούρια
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
Μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να αρχίσει να
βράζει και ρίξτε μέσα το αλάτι. Χύστε το νερό πάνω στο πλιγούρι. Αφήστε το για
30 λεπτά, ή ωσότου απορροφηθεί όλο το νερό.

Όσο το πλιγούρι μουλιάζει, ανακατέψτε μαζί το χυμό
λεμονιού και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το σκόρδο και
ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε το μείγμα στο πλιγούρι, και ανακατέψτε.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το μαϊντανό και τη μέντα. Ανακατέψτε
ώσπου να γίνουν ομοιόμορφα. Προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη!

Μην ξεχνάτε ότι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές μέρες!

xrysessyntages

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Burger με κοτόπουλο Χορταστικό και ζουμερό για το μεσημεριανό σας

Published

on

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μπέργκερ

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • μισό κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι κέτσαπ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρυγανιά (όση χρειαστεί)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • ψωμάκια για μπέργκερ
  • τυρί σε φέτες
  • ντομάτα σε φέτες
  • φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Για τα μπέργκερ

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό στο μπολ του ηλεκτρικού πολυκόπτη και πολτοποιείτε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για το μπέργκερ. Φρυγανιά θα βάλετε όση χρειαστεί, έτσι ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι και ξεκινάτε να ψήνετε τα μπέργκερ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά όλες οι πλευρές.

Για το σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια πάνω στο αντικολλητικό ραβδωτό τηγάνι ή στο φούρνο.
  2. Στο μισό ψωμάκι βάζετε ένα κομμάτι φύλλο μαρουλιού, μια φέτα ντομάτα, το μπέργκερ και κλείνετε από πάνω με το άλλο μισό από το ψωμάκι.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Published

on

Ένα γλυκό ταψιού που αγαπάμε πολύ και πάντα συνδυάζουμε με ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ

Υλικά

    • 500γρ. κανταΐφι
    • 300γρ. φύλλο κρούστας
    • 350γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
    • 150γρ. ζάχαρη
    • 1 κουτ. σούπας κανέλα
    • 3 φρυγανιές τριμμένες
    • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 1.500γρ. ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία

Ανοίγετε το κανταΐφι και το ξαίνετε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσει και να γίνει αφράτο. Το σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί.

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τις φρυγανιές.

Αλείφετε με βούτυρο ένα στενόμακρο ταψί (περίπου 25×40εκ.) και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μισό κανταΐφι και το ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Σκεπάζετε το κανταΐφι με το μίγμα του καρυδιού και απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο και μετά στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από πάνω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.

Χαράζετε τον μπακλαβά σε λωρίδες και τον περιχύνετε με όσο βούτυρο έχει μείνει. Ραντίζετε το πάνω φύλλο με λίγο νερό και ψήνετε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα. Τον βγάζετε από το φούρνο και τον αφήνετε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρός.

Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 6 λεπτά περίπου και περιχύνετε τον μπακλαβά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να κρυώσει πριν τον κόψετε σε κομμάτια.

olivemagazine.gr

Continue Reading

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυρωδάτα γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

Published

on

Μια παραλλαγή του κλασσικού αγαπημένου φαγητού, στην οποία το αυγολέμονο
έχει αντικατασταθεί με κόκκινη σάλτσα. Είναι υπέροχο, χειμώνα- καλοκαίρι.

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ