Ο Στέλιος Ρόκκος μιλάει “έξω από τα δόντια”: Οι gay, τα παιδιά του, ο Ρέμος και ο Σφακιανάκης

By on February 27, 2015

Στέλιος Ρόκκος : Οι gay, τα παιδιά του, ο Ρέμος και ο Σφακιανάκης 

-Αν υποστηρίζεις το δικαίωμα του καθενός να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, μάλλον θα εναντιώθηκες με τον συνεργάτη σου, Αντώνη Ρέμο, που έστειλε μέσω twitter στον Νότη Σφακιανάκη το μήνυμα: «μαζέψου Notis».

Έχω «τσακωθεί» με τον Αντώνη γι’ αυτό το μήνυμα γιατί, όπως σου είπα και προηγουμένως, θα υποστηρίξω μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, το δικαίωμα του οποιουδήποτε να λέει ελεύθερα τη γνώμη του, ακόμα και αν δεν συμφωνώ μαζί του. Αυτό είναι δημοκρατία. Από την άλλη όμως, χάρηκα που πήρε θέση ο Αντώνης κι αυτό που του είπα ήταν: «Eπιτέλους μίλησες!». Ο Αντώνης έχει περάσει πολλά και δεν έχει πει τίποτα μέχρι τώρα! Πιστεύω ότι αν πάρει φόρα και αρχίσει να μιλάει, δεν θα τον σταματά τίποτα! Καταλαβαίνω ότι οι κανόνες του μάρκετινγκ επιβάλλουν στους καλλιτέχνες να μιλούν μόνο για τη δουλειά τους, αλλά δεν συμφωνώ. Θυμάμαι, όταν συνεργαζόμουν με τον Σάκη Ρουβά, ο Ηλίας Ψινάκης μου έβαζε χοντρό χέρι επειδή μιλούσα, αλλά δεν άκουγα τίποτα.

-Γιατί επέλεξες στο τελευταίο σου album να δώσεις τον τίτλο «Η Γυναίκα Μέσα μου»;

Όλοι οι άντρες έχουμε μια γυναίκα μέσα μας – κι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά οι επιστήμονες. Δεν υπάρχει άντρας που να μην έχει θηλυκά στοιχεία, γιατί κουβαλά κομμάτια από τη μάνα του που τον βύζαξε και τον μεγάλωσε. Η σύντροφός μου, πολλές φορές, μου έχει πει, όταν πηγαίνουμε στα μαγαζιά, ότι ψωνίζω σαν γυναίκα. Λαίμαργα. Μου αρέσει να χαζεύω τις βιτρίνες, κουβαλάω ένα κομμάτι φιλαρέσκειας. Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετωπίζω τη φύση, είναι γυναικείος. Είχε έρθει τις προάλλες ο αδελφός μου στο σπίτι και του έδειχνα με υπερηφάνεια την πρώτη μαργαρίτα στον κήπο μου και μου έλεγε: «Έλα! Μαζέψου!». Πολλούς μπορεί να τους σοκάρει αυτή η άποψη, αλλά εγώ πιστεύω ότι οι άντρες έχουν γυναικείες ευαισθησίες κι αυτό ήθελα να πω μέσα από αυτό τον τίτλο. Δεν με νοιάζει αν θα με πουν gay ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και το παιδί μου, αν με έπιανε και μου έλεγε ότι είναι gay, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ απελευθερωτικό και για τους δύο να το παραδεχτεί πρώτα στον εαυτό του και μετά σε εμένα – θα μας άνοιγε άλλους δίαυλους επικοινωνίας.

-Ωστόσο, ο Νότης Σφακιανάκης, μιλώντας στο «Πρωινό mou» για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, είπε μεταξύ άλλων: «Είχα πάθει πραγματικά σοκ, φεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας, όταν σε ένα φανάρι είδα ανάμεσα σε κάτι πιτσιρικάδες δυο αγοράκια να κρατιούνται χέρι-χέρι. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση – αντιαισθητικό, εμετικό μού φάνηκε. Είναι άσχημο!». Ποια είναι η δική σου άποψη;

Μπορεί κι εμένα που είμαι straight, αυτή η εικόνα να με ξενίσει, αλλά δεν θα πάω και μπροστά τους να κάνω εμετό! Μήπως να πάρω και ένα πιστόλι και να τους φυτέψω μία σφαίρα στο κεφάλι; Λιγότερο θα τους προσβάλω! Εμένα η εικόνα δύο ανθρώπων που είναι ευτυχισμένοι και περπατούν χέρι-χέρι μου αρέσει. Η ζωή μας είναι πολύ σύντομη και πρέπει να την περάσουμε όμορφα, όχι μόνο οι «ανδρούτσες», αλλά και οι ομοφυλόφιλοι. Εγώ πάντως έχω γνωρίσει γυναίκες που έχουν κάτι αρ..δια από εδώ μέχρι τον Νότη και κάτι gays που έχουν κάτι αρ..δια από εδώ μέχρι την Κύπρο. Αλλά, είπαμε! Καλά κάνει και τα λέει αυτά ο Νότης, για να ακούγεται και ο αντίλογος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *