Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΝΤΡΑΣ

Οι άντρες με ανοιχτές πλάτες είναι έρωτας!

Πολλάκις έχουμε ξαναπεί πως τα γούστα είναι γούστα και ουδέποτε μπορείς να είσαι
σίγουρος για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον ή το ανυποψίαστο μυαλό σου.

Επειδή λοιπόν τα γούστα είναι γούστα, ο καθείς έχει τα δικά του, το τι θεωρεί ο καθένας
σωστό, λάθος, όμορφο, άσχημο, ενδιαφέρον ή ασήμαντο ποικίλλει ανάλογα με το άτομο,
τη χρονική περίοδο και τον τόπο.

Αναλόγως λοιπόν, για μην πολυλογούμε, τις γεωγραφικές συντεταγμένες και το κέφια μας απ’
το πρωί, μας αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα, ενθουσιαζόμαστε με συγκεκριμένους ανθρώπους
και επιδιώκουμε να ζήσουμε συγκεκριμένες καταστάσεις, γιατί έτσι μας αρέσει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους άνδρες τα πράγματα γίνονται μερικές εκατοντάδες φορές δυσκολότερα, μιας κι αν πριν δυσκολευόμασταν να κατανοήσουμε το γούστο του καθενός, τώρα τούτη η διαδικασία κατανόησης έχει μετατραπεί στο δυσχερέστερο λειτούργημα. Είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να καταλάβεις τι ωραίο υπάρχει πάνω σ’ ένα πολύχρωμο τζιν καμουφλαρισμένο με ιριδίζουσες πούλιες παρά ν’ αποπειραθείς να εξηγήσεις με λογικά επιχειρήματα τι ελκυστικό βρήκε η φίλη σου στο Λάκη.

Για τη φίλη ο Λάκης είναι η γήινη ενσάρκωση του θεού Έρωτα, η γνήσια απόδειξη πως υπάρχει μια ανώτερη μορφή ζωής πλασμένη από ακτίνες φωτός κάπου στην άκρη του ουράνιου τόξου. Όσες φορές κι αν ρωτήσεις, όσες προσπάθειες κι αν κάνεις, ο Λάκης δε θα πάψει να φαίνεται εξίσου υπέροχος στη φίλη, όπως της φάνηκε και την πρώτη φορά που τον αντίκρισε κι ο έρωτας ήρθε και στρογγυλοκάθισε στην αγκαλιά της. Τι να την κάνεις; Λάκης; Λάκης, κι εγώ μαζί σου.

Όσο κι αν ψάξεις, όσο κι αν αναρωτηθείς, όσες κι αν ρωτήσεις -ή τουλάχιστον τη συντριπτική πλειονότητα- παρά τα εκάστοτε γούστα και τις διαφορετικές προτιμήσεις του καθενός, η αλήθεια είναι μία: Οι άνδρες με ανοιχτές πλάτες είναι έρωτας. Ναι, παραπάνω κι απ’ το Λάκη.

Το γιατί τούτοι οι άνδρες είναι άκρως ερωτεύσιμοι θαρρώ πως είναι ένα ερώτημα απαντημένο από παλιά. Ίσως είναι ο ίδιος λόγος που αρκετοί εντός του αρσενικού γένους γοητεύονται απ’ τις μικροκαμωμένες, τις λεπτεπίλεπτες, τις τσιλιβήθρες ή όπως λέει ο πατέρας μου τις «ένα φου να σε κάνω».

Τις αγκαλιάζουν με ευκολία, τις κλείνουν ανάμεσα στα χέρια τους σε ένδειξη τρυφερότητας και μιας άτυπης γλυκιάς προστασίας. Όχι, πως έχουν σώνει και ντε το χούι της αυτοπροβολής με ειδίκευση στις μεγάλες πλάτες και τους ανοιχτούς ώμους, μα λίγο το «κανείς δε θα σε πειράξει εσένα» όλοι το ‘χουνε περάσει.

Από πού να το πιάσεις και πού να τ’ αφήσεις; Ν’ αρχίσεις απ’ τον τρόπο που στρώνουν επάνω τους μπλούζες και πουκάμισα; Το χώρο που πιάνουν, όπου κι αν καθίσουν ή ξαπλώσουν, που εκτοπίζει οτιδήποτε σε ακτίνα μερικών μέτρων; Απ’ την πλήρη αδυναμία σου να τους αγκαλιάσεις με ευκολία; Πού να χωρέσει τέτοια πλάτη; Ή να μιλήσω για το φτερό που διαγράφεται κάτω απ’ το δέρμα στις περισσότερες απόπειρες κινήσεων; Εντάξει, δε σχολιάζω άλλο.

Όσο για την αγκαλιά που λέγαμε πριν; Μεταξύ μας κι εντελώς εμπιστευτικά, όταν αισθάνεσαι να χάνεσαι στο μεγαθήριο που ονομάζουμε «αγκαλιά» κι αδυνατείς ν’ αντισταθείς στον πειρασμό μιας όμορφης φυλακής σαν κι αυτή που σου προσφέρουν, έχεις ήδη λύσει πολλές απ’ τις απορίες σου. Θα μου πεις «κάθε αγκαλιά έχει τη χάρη της, τι σημασία έχουν οι πλάτες;» κι αν το πάρεις αντικειμενικά δεν έχεις κι άδικο. Μα σε κάτι τέτοιες αγκαλιές διέξοδο δε βρίσκεις κι ούτε ψάχνεις να τη βρεις. Αισθάνεσαι την ασφάλεια, την προστασία που απ’ τη φύση τους προσφέρουν.

Όσο κι αν μιλήσουμε για γούστα και κάθε είδους προτίμηση, όσο κι αν σχολιάσουμε τα υπέρ και τα κατά, εδώ δε μιλάμε για την άκαρπη σύγκριση μελαχρινών και ξανθών, ψηλών και κοντών, μακρυμάλληδων ή «μόλις μπήκα για το φανταρικό».

Η πλάτη η ανοιχτή ίσως είναι ο μπαλαντέρ που δίνει μπόνους σε μία ήδη ερωτεύσιμη κατάσταση, σ’ ένα ήδη ενεργό ενδιαφέρον. Άντρας με ανοιχτές πλάτες. Αυτός ο έρωτας!

Συντάκτης: Αλίκη Αμπατζή
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου
pillowfights.gr
Continue Reading
Advertisement