Παραδοσιακό σπεντζοφάι

By on November 17, 2017

Παραδοσιακή σπεσιαλιτέ με λουκάνικα και πιπεριές που σερβίρουν κατ’ εξοχήν στο Πήλιο. Στην τοπική διάλεκτο, σπέντζες λένε τις πιπεριές.

Υλικά

  • 3 παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 300γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 700γρ. σπέντζες (πράσινες μακριές πιπεριές)
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες μικρές, ή 1 φλάσκα μικρή
  • 2 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σπέντζες κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Κόβετε και τις μελιτζάνες σε μέτριες φέτες αν χρησιμοποιήσετε τσακώνικες, ή σε κύβους, αν χρησιμοποιήσετε φλάσκα. Προετοιμάζετε και τις ντομάτες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, λίγη από την ξυσμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο. Αφήνετε τα λαχανικά να μαγειρευτούν μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους και να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λουκάνικο, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ετοιμαστούν και τα λουκάνικα.

Σερβίρετε το σπεντζοφάι ζεστό εναλλακτικά στο τηγάνι, συνοδευόμενο από ούζο ή τσιπουράκι.

olivemagazine.gr

You must be logged in to post a comment Login