Πεντανόστιμα Σπιτικά Ροξάκια
Connect with us

ΓΕΥΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμα Σπιτικά Ροξάκια

Published

on

Πεντανόστιμα Σπιτικά Ροξάκια

Στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία το φτιάχνουν με φύλλο σφολιάτας και ξεραμένα
παντεσπάνια αλεσμένα σε σκόνη με νερό και κακάο και κανέλα.

Έρχεται πιο φθηνά και τίποτα δεν πάει χαμένο. Ποιοτικά χάλια όμως. Δίνω μια υπέροχη
συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά ροξάκια που φτιάχνουν και σε κάποια καλά ζαχαροπλαστεία.

Υλικά

1 φλ. γάλα ( χλιαρό)
2 αυγά
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. καρυδόψυχα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
5 γρ. αλάτι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
χυμό απο μισό πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει
1 κ.σ. κακάο σκόνη

Σιρόπι:
500 γρ. νερό
625 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλουδίτσα λεμονιού
2 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το ξύσμα να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, την καρυδόψυχα το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μια κούπα αλεύρι με τη μαγιά το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διογκωθεί και έπειτα τη χωρίζουμε στη μέση.

Στη μισή προσθέτουμε το κακάο και αν θέλουμε λίγη κανέλα. Ζυμώνουμε λίγο να απορροφηθεί. Ανοίγουμε σε φύλλο την άσπρη ζύμη, πλάθουμε σε χοντρό φυτίλι την σοκολατένια ζύμη και την τυλίγουμε στο φύλλο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε στρόγγυλες φέτες (κύκλους) και βάζουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε βουτυρωμένο ταψάκι. Αφήνουμε τα ταψί σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο τα ροξάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30” περίπου ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι(εκτός το μέλι) σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2′. Αποσύρουμε απο τη φωτιά την κατσαρόλα και τότε προσθέτουμε το μέλι. Μόλις βγάλουμε απο το φούρνο τα ροξάκια, τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι να ποτίσουν καλά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε στο ψυγείο. Είναι πολύ πιο ωραία να τρώγονται κρύα από το ψυγείο. Τα φυλάμε όμως κλειστά αεροστεγώς. Αν τα θέλουμε λίγο τραγανά, τα βουτάμε καυτά σε κρύο σιρόπι.

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΑUTO-MOTO4 days ago

Γρήγορη και με «νέο φουτουριστικό ήχο» η πρώτη ηλεκτρική Harley-Davidson

Entertaiment3 months ago

Το σαρδάμ της Μπεκατώρου που λύγισε ακόμα και τους παίκτες

Entertaiment4 months ago

Λάκης Γαβαλάς: Θα τους λιντσάρει ο κόσμος αν με βάλουν φυλακή

ΕΛΛΑΔΑ4 months ago

Θύμα ληστείας δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ: Με έδεσαν και με χτύπησαν μπροστά στο παιδί μου

Entertaiment4 months ago

H Μαντώ Γαστεράτου απαντά on air στην Τζένη Μελιτά: Η απουσία από το γάμο και το καρφί για τη φιλία τους

Entertaiment4 months ago

Βαλάντης: Διαγνώστηκα με όγκο στο νεφρό όταν έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις για το Nomads

Entertaiment4 months ago

Ρεσιτάλ αγένειας στο GNTM: Το κράξιμο για τα φρύδια, το contouring και την αλαζονεία στην 24χρονη Ειρήνη

Entertaiment4 months ago

Χαμός στο Πρωινό για πρόσωπα που παίζουν στο θέατρο: «Η Τέτα η νυχού έπαιζε πέρυσι! Νυχού είναι ρε»!

Entertaiment4 months ago

H Τζούλια Νοβά μιλάει για τον «σκληρό» πατέρα της και λυγίζει

CELEBRITIES4 months ago

Η αδερφή της Μάιλι Σάιρους πουλάει τα δάκρυά της για 12.000 δολάρια

Advertisement
Advertisement