Connect with us

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει αυτισμό

Φυσικά κανείς δεν περιμένει από εσάς να κάνετε διάγνωση, παρά μόνο να μπορέσετε να αποκωδικοποιήσετε κάποιες πρώιμες ενδείξεις και να απευθυνθείτε σε ειδικό το συντομότερο…

Κατά το πρώτο τρίμηνο ζωής, οι ενδείξεις έχουν να κάνουν με τα μειωμένα αντανακλαστικά που δείχνει σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος το παιδί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν αντιδρά σε ήχους, σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος και δείχνει αδυναμία στην αλληλεπίδραση με τρίτα πρόσωπα.

Με τη συμπλήρωση επτά μηνών ζωής, το παιδί συνεχίζει όλα τα παραπάνω και επιπροσθέτως δείχνει μειωμένο ενδιαφέρον για πρόσωπα ή καταστάσεις, αποφεύγει τη βλεμματική επαφή και είναι πάρα πολύ ήσυχο.

Στον ένα χρόνο θα παρατηρήσετε ότι το λεξιλόγιό του είναι πολύ «φτωχό», όπως αντίστοιχα και στα δύο χρόνια ζωής. Επίσης, είναι γενικά πίσω σε αναπτυξιακό επίπεδο και δεν μπορεί να κατανοήσει απλές οδηγίες που του δίνετε.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι πρόκειται για ενδείξεις και δε σημαίνει απαραίτητα ότι το παιδί σας είναι αυτιστικό.

Απλά καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ειδικό το συντομότερο για να δει σε πραγματικό χρόνο αν και τι ισχύει.

govastileto.gr

Continue Reading
Advertisement

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Γιορτή της μητέρας 2018: Χρόνια Πολλά μαμά

Published

on

Η ημέρα της μητέρας ή όπως την λέμε «γιορτή της μητέρας» είναι η παγκόσμια
γιορτή που τιμούμε τις μανούλες όλου του κόσμου.

«Ο Θεός έφτιαξε τις μανάδες γιατί δεν μπορούσε να είναι παντού», λέει μία παροιμία
που ορίζει τη μητέρα με τον πιο όμορφο τρόπο… Τους γονείς μας τους τιμούμε και τους αγαπάμε
κάθε μέρα του χρόνου αλλά οι παγκόσμιες ημέρες  μας δίνουν τη ευκαιρία να τους πούμε
και να τους δείξουμε για ακόμα μια φορά.

Η γιορτή της μητέρας είναι κινητή εορτή και στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε
χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η γιορτή της μητέρας ξεκινάει από τους Έλληνες και την αρχαία Ελλάδα 

Στην ελληνική μυθολογία συναντάμε την μητέρα Γη, την πρώτη μητέρα, που λατρεύονταν
σαν θεότητα. Η μητέρα Γη ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φύσης
και μητέρα των πάντων.

Η μικρασιατική θεότητα Κυβέλη, γνωστή στους Έλληνες ως Ρέα λατρεύονταν ως θεά της
γης, της άγριας φύσης και της γονιμότητας. Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία ήταν η
πρώτη γυναίκα που γέννησε με τοκετό και μεγάλωσε με το μητρικό της γάλα τα παιδιά της.

Πώς καθιερώθηκε η Γιορτή της Μητέρας;

Ιστορικά προέρχεται από ένα αμερικανικό κίνημα των γυναικών-μητέρων με το όνομα Mothers Friendships Day που ιδρύθηκε το 1965 υπό την Άνν Τζάρβις (Ann Jarvis) κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου (1861-1865).

Το κίνημα των γυναικών δραστηριοποιήθηκε υπέρ της ειρήνης με διάφορες ακτιβιστές δραστηριότητες και συνέχισε τις δράσεις ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου όπως ο αγώνας για την επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Ann Jarvis, που είχε οργανώσει στο παρελθόν «Κλαμπ Εργασίας για την Ημέρα της Μητέρας» για να βελτιώσει την υγιεινή και την υγεία τόσο για στρατόπεδα Ένωσης όσο και για Ομοσπονδιακούς, που υπέστησαν έκρηξη τυφοειδούς, ήθελε να το επεκτείνει σε ετήσιο μνημόσυνο για τις μητέρες, αλλά πέθανε το 1905.

Η κόρη της, Άννα Τζάρβις (Anna Jarvis) θέλοντας να τιμήσει τη μητέρα της συνέχισε το έργο που ξεκίνησε για να αφήσει μια μέρα που θα τιμά όλες τις μητέρες.

Το σύνθημά της ήταν ότι «η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα για τον καθένα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο».

newsbomb.gr

Continue Reading

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

20 φράσεις που βοηθούν το παιδί να νιώσει πως το αγαπάμε

Published

on

Ως γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Θέλουμε να τονώσουμε την…
αυτοπεποίθησή τους, να τα κάνουμε να νιώθουν ασφάλεια, αποδοχή και ότι τα αγαπάμε.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που καθημερινά ψάχνουμε στο διαδίκτυο, διαβάζουμε βιβλία ή συζητάμε με άλλους γονείς διάφορους τρόπους για να είμαστε όσο καλύτεροι γονείς γίνεται.

Εκτός από τις πράξεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο μεγάλωμά τους, κι αυτά που λέμε στα παιδιά μας είναι πολύ σημαντικά για να νιώθουν αγαπητά. Άλλωστε τα λόγια μας καταγράφονται μέσα τους και με τη σειρά τους δημιουργούν βασικές πεποιθήσεις που τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Ακολουθούν 20 παραδείγματα που θα μας βοηθήσουν πολύ.

Ποια είναι αυτά τα 20 λόγια που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού μας και θα τα βοηθήσουν να νιώσουν την αποδοχή και την αγάπη μας

1. Σε αγαπώ! Σε αγαπώ απέραντα και ατελείωτα και δεν υπάρχει τίποτα που θα με κάνει να σταματήσω να σε αγαπάω!

2. Είσαι καταπληκτικό παιδί! Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, μοναδικός και δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν εσένα.

3. Δείξε τα συναισθήματά σου! Κλάψε, αν έτσι νιώθεις, γέλα αν το αισθάνεσαι. Όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα σημαντικά, αρκεί να ξέρουμε να τα εκδηλώσουμε σωστά και να μην διαλέξουμε συμπεριφορές που στεναχωρούν ή πονάνε τους άλλους.

4. Έκανες λάθος. Δεν πειράζει, όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Το σημαντικό είναι να μάθεις από το λάθος σου, να το διορθώσεις και να μην το επαναλάβεις. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα!

5. Τα κατάφερες! Μπράβο σου. Αν δεν ήταν εύκολο, ξέρω ότι προσπάθησες και τα κατάφερες. Είμαι περήφανη/ος για εσένα και πρέπει κι εσύ να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.

6. Συγγνώμη. Εγώ έκανα λάθος

7. Μπορείς να αλλάξεις γνώμη. Μερικές φορές μπορεί να πάρεις μια απόφαση αλλά μετά να αλλάξεις γνώμη. Μπορείς να το κάνεις με ωραίο τρόπο, χωρίς κλάματα ή θυμο.

8. Τι ωραία ιδέα! Χαίρομαι που το σκέφτηκες! Όταν βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει το αποτέλεσμα είναι σούπερ! Πες μου και άλλα πράγματα για αυτή την ιδέα σου!

9. Αυτό ήταν ευγενικό εκ μέρους σου. Τι ωραία επιλογή να βοηθήσεις και να πεις ωραία πράγματα σε κάποιον άλλο! Φαντάζομαι πόσο όμορφα νιώθεις μέσα σου! Είμαι περήφανη/ος για εσένα! Μπράβο!

10. Σου έχω μια μικρή έκπληξη! Έτσι, χωρίς λόγο, επειδή σε αγαπώ.

11. Δε βιάζομαι. Μπορώ να περιμένω. Έχουμε χρόνο, μη βιάζεσαι.

12. Τι θέλεις να κάνουμε; Είναι σειρά σου να διαλέξεις και πάντα έχεις ωραίες ιδέες!

13. Πες μου…. Θέλω να ακούσω τη γνώμη σου. Θέλω να ακούσω τι σκέφτεσαι και πώς νιώθεις, είναι σημαντικό. Είμαι όλο αυτιά!

14. Εδώ είμαι! Και δεν πρόκειται να φύγω χωρίς να σε χαιρετήσω. Μου αρέσει να είμαστε μαζί.

15. Ευχαριστώ και παρακαλώ. Είναι σημαντικές λέξεις που πρέπει να θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε. Και αν ξεχαστώ καμιά φορά και δε σου τις πω, να μου το υπενθυμίσεις!

16. Μου έλειψες! Να ξέρεις ότι σε σκέφτομαι όταν δεν είμαστε μαζί.

17. Προσπάθησε! Κάνε μια προσπάθεια, ένα βήμα τη φορά. Θα τα καταφέρεις! Τίποτα δε γίνεται χωρίς να προσπάθεια.

18. Θα σε βοηθήσω. Πρώτα κάνε μια προσπάθεια μόνος σου, αλλά αν δεις ότι χρειάζεσαι κάτι, εδώ είμαι για να σε βοηθήσω. Δεν θα το κάνω εγώ για εσένα, αλλά θα σου δείξω πώς να το κάνεις για να το μάθεις και να μη με χρειάζεσαι την επόμενη φορά.

19. Τι θα σου άρεσε; Τι ονειρεύεσαι; Τι θα ήθελες να έχεις ή να γίνει; Ας αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη να σκεφτούμε τι θα θέλαμε.

20. Πιστεύω σε εσένα!

Πιστεύω σε εσένα σαν άνθρωπο, πιστεύω στις δυνάμεις σου και σου έχω εμπιστοσύνη! Μπορείς!

Πηγή

Continue Reading

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

«Μέχρι τον ουρανό και πίσω»: Ενα βιβλίο για τη διαχείριση της απώλειας

Published

on

Παρουσίαση τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο ξενοδοχείο St George Lycabettus

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:00, οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στο ξενοδοχείο St George Lycabettus (Αίθουσα Le Grand Balcon), στην παρουσίαση του βιβλίου «Μέχρι τον ουρανό και πίσω», που θα πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας.

Η Αλεξία Βερνίκου, ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια, και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Σοφία Τουλιάτου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικά τρυφερό παραμύθι για την αγάπη και την απώλεια που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν.

Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία για το πώς οι αγαπημένοι μας παραμένουν στην καρδιά μας σαν ο πολυτιμότερος θησαυρός.


Η διαχείριση της απώλειας, απασχολεί όλους τους γονείς που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις απορίες και τις αντιδράσεις των μικρών παιδιών. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα», έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια -μεταξύ άλλων-, και στην υποστήριξη των παιδιών και των γονιών, που είτε ζουν με μία απειλητική για τη ζωή ασθένεια, είτε θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη, ψυχίατρος, αν. καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, η Δανάη Παπαδάτου, πρόεδρος της Μέριμνας, καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, τμ. Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, και η συγγραφέας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων την ημέρα της παρουσίασης θα διατεθούν στη «Μέριμνα». Σας προσκαλούμε να στηρίξετε κι εσείς το έργο της, πραγματοποιώντας επί τόπου μια δωρεά ή αγοράζοντας αντίτυπα του βιβλίου.

Ξενοδοχείο St George Lycabettus | Κλεομένους 2, Κολωνάκι 106 75 | Τ. 210 7416000

protothema.gr

Continue Reading

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Κάθε πότε πρέπει να τρώνε γλυκά τα παιδιά

Published

on

Κάθε πότε πρέπει να τρώνε γλυκά τα παιδιά

Τα γλυκά αποτελούν μέρος των διατροφικών συνηθειών των παιδιών και μάλιστα από τις αγαπημένες τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε στο συγκεκριμένο θέμα:

Τα πολλά γλυκά κάνουν κακό στην υγεία, όμως και το άλλο άκρο είναι εξίσου λάθος. Μη στερείτε στο παιδί την κατανάλωσή τους, αλλά βάλτε όρια στην ποσότητα και τη συχνότητα που το κάνει.

Οι κανόνες που θα θεσπίσετε θα πρέπει να τηρούνται από όλη την οικογένεια. Το παιδί πρέπει να σας βλέπει ότι είσαστε εγκρατείς στην κατανάλωση γλυκών για να βρει κίνητρο να κάνει το ίδιο.

Προσέξτε πολύ τις αντιδράσεις σας αν διαπιστώσετε ότι το παιδί παραβαίνει στα κρυφά τη συμφωνία που έχετε κάνει. Το ζητούμενο είναι να μην το κάνετε έντονα, γιατί το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσει αντιδραστικά και να τρώει γλυκά όλο και πιο συχνά χωρίς να το παίρνετε είδηση.

Μια βασική αρχή που πρέπει να εφαρμόσετε με συνέπεια είναι να μην επιτρέπετε στο παιδί να τρώει γλυκά πριν από το φαγητό γιατί θα του κόψουν την όρεξη. Αυτό φυσικά καλό είναι να το εξηγήσετε στο μικρό σας, γιατί στο δικό του μυαλό όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για λιχουδιές!

Τα γλυκά και τα σνακ που αρέσουν στο παιδί, εκτός από την κατάλληλη συχνότητα και ποσότητα, δεν πρέπει να συνδυαστούν στη συνείδησή του ως έπαθλα για τη σωστή συμπεριφορά του σε κάτι. Μπορεί να το κάνετε κάποιες φορές, όχι όμως τόσο συχνά που να το παρερμηνεύσει το παιδί και να φέρεται επί τούτου σωστά.

newsbeast.gr

Continue Reading

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Όταν το παιδί ζητάει δώρα και δεν έχουμε χρήματα

Published

on

Όταν το παιδί ζητάει δώρα και δεν έχουμε χρήματα

Αρκετές οικογένειες μεγαλώνουν παιδιά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα, με αποτέλεσμα η οικονομική κατάστασή τους να μην είναι αυτή που πρέπει. Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά θέλουν να τους αγοράσετε δωράκια και πρέπει να τους αρνηθείτε;

Μην επικοινωνήσετε ευθέως την οικονομική αδυναμία σας στο παιδί γιατί θα σοκαριστεί και θα νιώσει τεράστια ανασφάλεια, όχι μόνο στο κομμάτι των δώρων. Απλώς, αν είναι ένα παιδί που ζητάει συνεχώς νέες αγορές, θα του αρνείστε ευγενικά όταν αδυνατείτε ή δεν πρέπει να ανταποκριθείτε στα αιτήματά του.

Από εκεί και πέρα, η χρυσή τομή είναι το ιδανικό. Να του πάρετε μια στο τόσο δηλαδή ένα ακριβό δώρο και τις υπόλοιπες φορές κάτι πιο οικονομικό, το οποίο όμως δεν είναι εκτός ενδιαφερόντων του. Άλλωστε δε θα ξέρει και δε θα μάθει την τιμή για να επηρεαστεί και θα δείτε ότι θα χαρεί εξίσου το ακριβό με το πιο οικονομικό δώρο.

Σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών, είναι εξέχουσας σημασίας να επενδύσετε στον ποιοτικό, οικογενειακό χρόνο. Αφού δηλαδή το παιδί διαμαρτύρεται ότι έχει βαρεθεί τα παιχνίδια του και δεν έχετε τη δυνατότητα για νέες αγορές, βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες που θα κάνετε όλοι μαζί και τελικά θα περάσει και το μικρό σας καλύτερα.

Εκείνες τις φορές που θα νιώσετε τύψεις και ενοχές, αναλογιστείτε απλά ότι δεν είναι κάτι που το επιλέξατε εσείς, αλλά τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες. Δεν έχει λοιπόν νόημα να τα βάζετε με τον εαυτό σας και προσαρμοστείτε αποτελεσματικά στις δύσκολες συγκυρίες το συντομότερο. Άλλωστε και για το παιδί είναι καλό να ακούει και κανένα «όχι» πού και πού!

Περισσότερα θέματα για τους γονείς και τα παιδιά στο mother.gr

Continue Reading

ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Κάντε δωρεάν σεμινάρια θηλασμού, μητρότητας και προετοιμασίας τοκετού

Published

on

Κάντε δωρεάν σεμινάρια θηλασμού, μητρότητας και προετοιμασίας τοκετού

Δωρεάν σεμινάρια θηλασμού, μητρότητας και προετοιμασίας τοκετού σε περιμένουν για να ξεκινήσεις προετοιμασμένη το πιο ωραίο ταξίδι της ζωής σου.

Αν ετοιμάζεσαι να γίνεις μαμά, μην χάσεις τα δωρεάν σεμινάρια θηλασμού, μητρότητας και προετοιμασίας τοκετού που λαμβάνουν χώρα κυρίως στην Αττική.

Σεμινάρια για σούπερ μαμάδες

Η Νοσηλευτική Διεύθυνση του ΙΑΣΩ προσκαλεί τη μέλλουσα μητέρα με το σύντροφο της ή με αγαπημένα της πρόσωπα σε Ενημερωτικές Συναντήσεις με θέματα που αφορούν το Μητρικό Θηλασμό

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή στην αίθουσα σεμιναρίων, στον 1ο όροφο της Κλινικής ΙΑΣΩ. μετά από προκαθορισμένο ραντεβού. Mάθε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

Μαθήματα μητρικής τέχνης

Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, διοργανώνει εντελώς δωρεάν Μαθήματα Μητρικής Τέχνης! Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συμβουλές για τον μητρικό θηλασμό καθώς και τη φροντίδα και ασφάλεια του μωρού. Μάθε λεπτομέρειες εδώ.

Σεμινάρια Μητρικού θηλασμού

Το ΜΗΤΕΡΑ, παρέχει τη δυνατότητα σε εγκύους και λεχώνες να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού

Τα σεμινάρια προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για εσάς και το νεογέννητο βρέφος, αφού παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες πριν τον τοκετό, ώστε να επιλέξεις το καλύτερο για το νεογέννητο βρέφος. Μάθε λεπτομέρειες εδώ.

Δωρεάν σεμινάρια θηλασμού και τοκετού

Το mitrikosthilasmos.com, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο για εγκύους με θέμα: “Θα γίνω μαμά!” που αφορά στην προετοιμασία της μέλλουσας μητέρας για τον τοκετό και το θηλασμό. Μπορείς να επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα, να βλέπεις τις ημερομηνίες σεμιναρίων και να κλείνεις θέση, μιας και είναι περιορισμένες.

Κέντρο Μελετών Prenatal

Το Κέντρο Μελετών Prénatal εδώ και πάνω από 20 χρόνια παρακολουθεί με αγάπη, προσοχή και ευαισθησία τη μοναδική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στη μαμά, τον μπαμπά και το παιδί, παρέχοντας πληροφορίες και πρακτικά εργαλεία για να ζήσεις την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα με ηρεμία και επίγνωση. Ενημερώσου σχετικά με τις ημερομηνίες των επόμενων Συναντήσεων της Μαμάς στο πιο κοντινό σου κατάστημα Prénatal και κράτησε τη δική σου θέση στη Συνάντηση απευθείας στο κατάστημα. Λεπτομέρειες μάθε εδώ

 

Σεμινάρια θηλασμού στο Έλενα

Τα μαθήματα ενημέρωσης των εγκύων για τα πλεονεκτήματα και την τέχνη του μητρικού θηλασμού, τα οποία γίνονται 2 φορές το μήνα, χωρίς ραντεβού, και οι ημερομηνίες τους ανακοινώνονται τηλεφωνικά στο 2132051360 (Λεπτομέρειες για τα σεμινάρια θηλασμού και την τράπεζα γάλακτος εδω ).

Μαθήματα Προετοιμασίας Τοκετού

Το ΛΗΤΩ, έχοντας ανταποκριθεί για ακόμη μια φορά στην ανάγκη της μέλλουσας μητέρας, να γνωρίζει όσο το δυνατόν καλύτερα και πληρέστερα, οτιδήποτε συμβαίνει στην περίοδο της κύησης και του τοκετού, δημιούργησε τα μαθήματα προετοιμασίας τοκετού.

Τα μαθήματα αφορούν στις γυναίκες που διανύουν το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και ολοκληρώνονται σε 4 επισκέψεις. Μάθε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Τμήμα Προγεννητικής Αγωγής & Προετοιμασίας Νέων Γονέων στο Ιπποκράτειο

Το Τμήμα Προγεννητικής Αγωγής και Προετοιμασίας Νέων Γονέων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 2008, προσφέροντας ένα πρόγραμμα 8 μαθημάτων που αφορούν σε όσα πρέπει να γνωρίζει σχετικά με την εγκυμοσύνη και το φυσιολογικό τοκετό κάθε γυναίκα και κάθε νέο ζευγάρι, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία της τεκμηριωμένης φροντίδας. Ενημερώσου εδώ

Σεμινάρια θηλασμού για μαμάδες και μπαμπάδες (!) στα καταστήματα ΛΗΤΩ

Πιστεύοντας στον ενεργό σύγχρονο ρόλο του πατέρα και υποστηρίζοντας την πατρότητα, στα σεμινάρια για τον θηλασμό στα ΛΗΤΩ έχει θέση και ο μπαμπάς! Μέλλουσες μαμάδες, παρακαλούμε φέρτε μαζί σας και τον μέλλοντα πατέρα!!

Για τον επόμενο κύκλο σεμιναρίων θηλασμού μπορείτε να ενημερωνόσαστε κάθε φορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στα Νέα, από το Facebook ΛΗΤΩ και φυσικά στα καταστήματά μας που θα φιλοξενήσουν τα σεμινάρια. Μην αμελήσετε να δηλώσετε συμμετοχή!

Τα σεμινάρια θηλασμού στα ΛΗΤΩ είναι δωρεάν και χωρίς υποχρέωση αγοράς. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ελεύθερα, απλώς δηλώνοντας συμμετοχή. Κάθε συμμετέχουσα λαμβάνει δώρο από εμάς μία δωροεπιταγή την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε είδη που θα της χρησιμεύσουν στον θηλασμό, καθώς και έντυπο υλικό και δωρεάν δείγματα προϊόντων. Μάθε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και Βρεφική βιβλιοθήκη στο Ίλιον

Ο Δήμος Ιλίου συμβάλλει στην αλλαγή της στάσης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στο μητρικό θηλασμό. O Μητρικός Θηλασμός είναι ο μόνος φυσικός τρόπος διατροφής ενός βρέφους. Η υποστήριξη της μητέρας μετά την έξοδο από το μαιευτήριο είναι ο βασικός παράγοντας για την επιτυχή εδραίωση του μητρικού θηλασμού.

Ο Δήμος Ιλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας μητέρας-παιδιού, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ιατρείου «Μητρικού θηλασμού και Περιγεννητικής Φροντίδας».

Το Ιατρείο Μητρικου Θηλασμού στο Ίλιον εξυπηρετεί κατοίκους του δήμου καθώς και των γύρω δήμων.

Continue Reading

ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ