Ριγκατόνι με μανιτάρια, φινόκιο και δενδρολίβανο!

By on September 27, 2014
rigatoni

Ριγκατόνι με μανιτάρια, φινόκιο και δενδρολίβανο!
Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

Για 4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

350 γρ. ριγκατόνι
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φινόκιο
½ σκελίδα σκόρδο
150 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν
150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
80 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κλωνάρι δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι

 

riggatoni2_b_b2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα πλατύ τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αρχικά το φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια το σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο. Προσθέτουμε τα 2 είδη μανιταριών, κομμένα σε λεπτές φέτες, και το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το φινόκιο. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε για 8-10 λεπτά τα ριγκατόνι.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε κατ’ ευθείαν μέσα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και 70-80 ml από το νερό, που βράζαμε τα ριγκατόνι, ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλες οι γεύσεις, τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου.

 

Πηγή: news.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *