Σάκης Ρουβάς: «Τα παιδιά δεν είναι μόνο ευτυχία. Είναι και ευθύνη και άγχος και προβληματισμός»!

By on April 27, 2015

 Σάκης Ρουβάς: «Τα παιδιά δεν είναι μόνο ευτυχία. Είναι και ευθύνη και άγχος και προβληματισμός»! 
Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε πρόσφατα για τον επικείμενο γάμο του με την Κάτια Ζυγούλη αλλά και για τα τρία του παιδιά.

– Ο μέγας Ξαρχάκος παντρεύτηκε. Εσύ τι περιμένεις;

«Εγώ της έχω κάνει πρόταση της Κάτιας πολλές φορές.Ο γάμος μέσα μου ήταν μια δύσκολη υπόθεση λόγω του φόβου του χωρισμού.Ο φόβος αυτός υπήρχε μέσα μου σε όλη την εφηβική και πρώιμη ανδρική ζωή μου…

Όμως, μετά από τόσα χρόνια που είμαι με την Κάτια και πριν αποκτήσουμε παιδιά ακόμα, αισθανόμουν ότι έχω βρει τον άνθρωπο με τον οποίο μπορώ να ζήσω. Μου δημιουργεί ένα αίσθημα ελευθερίας το ότι είμαι μαζί της. Της έχω κάνει πολλές φορές πρόταση γάμου.

Κάθε φορά που της κάνω… που της έκανα μάλλον γιατί έχει δεχθεί πλέον και θα γίνει κάποια στιγμή σύντομα, μου έλεγε όχι!

Αλλά θέλω να μου την ξανακάνεις την πρόταση. Πρακτικά δεν αλλάζει τίποτα. Ψυχικά και συναισθηματικά ίσως. Μένει να το δούμε.» είπε χαρακτηριστικά στη Real.

– Τα τρία “Α” (Αριάδνη, Αλέξανδρος,Αναστασία) έχουν κάποια σημασία ή είναι τυχαίο;

«Δε σημαίνουν κάτι. Μας άρεσε πάρα πολύ το άλφα σαν γράμμα, είναι στα ονόματά μας. Εγώ είμαι Αναστάσιος και η Κάτια είναι Αικατερίνη. Δεν έχουν κάποιον συμβολισμό, απλά είναι ωραίο το γράμμα άλφα.»

– Τα τρία παιδιά κάνουν την έννοια ευτυχία ποιοτικά διαφορετική;

«Είναι διαφορετική η ευτυχία τού να είσαι ένας άνθρωπος ερωτευμένος και να βρίσκεις ανταπόκριση. Είναι διαφορετική ευτυχία το να είσαι ένας άνθρωπος που ζεις ευτυχισμένα παιδικά χρόνια.

Και είναι διαφορετική η ευτυχία τού να είσαι ένας άνθρωπος που έχεις τρία παιδιά.
Η ευτυχία είναι σαν τον υδράργυρο: δεν μπορείς να τη βάλεις σε καλούπια. Είναι μια έννοια την οποία δεν μπορούμε να την προσδιορίσουμε ακριβώς. Με τα παιδιά είναι μια στιγμή στην οποία ο χώρος και ο χρόνος χάνονται.

Αισθάνεσαι μια αίσθηση πληρότητας και ενεργοποιούνται κι άλλες αισθήσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ψυχή. Να γενικεύσω την απάντησή μου; Τα παιδιά δεν είναι μόνο ευτυχία. Είναι και ευθύνη και άγχος και προβληματισμός. Κατ’ αρχάς, είναι δάσκαλοί μας!

Έρχονται και βγάζουν στην επιφάνεια όλα μας τα θέματα. Το ότι σου χαρίζουν τέτοιες στιγμές ευδαιμονίας είναι αλήθεια, αλλά όμως υπάρχουν και άλλες στιγμές ευδαιμονίας που έχουμε ζήσει με την Κάτια οι δυο μας.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *