Το σύνδρομο των «Κούγκαρς»

By on October 26, 2014

Γιατί οι γυναίκες άνω των 40 ετών πρέπει να επιλέγουν νεότερους άντρες (το λέει η επιστήμη)
Οι γυναίκες άνω των 40 ετών θα πρέπει να επιλέγουν νεότερους άντρες αν επιθυμούν να ενισχύσουν τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι γυναίκες που ελπίζουν να γίνουν μητέρες κατά την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, θα πρέπει να επιλέξουν νέους συντρόφους καθώς η επιδίωξη μιας πιθανής εγκυμοσύνης με άντρες της ίδιας ηλικίας μοιάζει αρκετά δύσκολη, σημειώνεται στην έρευνα που ονομάστηκε «το φαινόμενο των cougar».

Αν και δεν υπάρχει ανδρική εμμηνόπαυση, μια νέα μελέτη προειδοποιεί ότι το βιολογικό ρολόι χτυπάει και για τους άνδρες – και θα μπορούσε να σταματήσει εντελώς στα 43, περίπου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, διαπίστωσαν ότι η ηλικία των ανδρών είναι εξίσου σημαντική με την ηλικία των γυναικών αναφορικά με το θέμα της σύλληψης. Παλαιότερα πίστευαν ότι οι άνδρες θα μπορούσαν να βιώσουν την πατρότητα επ ‘αόριστον, επειδή συνεχίζουν να παράγουν νέα σπερματοζωάρια, σε αντίθεση με τα ωάρια των γυναικών.

Όμως, οι επιστήμονες πιστεύουν, όπως γράφει η Telegraph, ότι οι μεταλλάξεις μπορούν να μειώσουν την αναπαραγωγή του σπέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες στα 40 τους, θα πρέπει να κοιτάξουν για νεότερα ταίρια αν θέλουν να ενισχύσουν τις πιθανότητές να μείνουν έγκυες…

 

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *