Σουβλάκι κοτόπουλο σε αραβική με «τηγανητές» πατάτες φούρνου

By on January 31, 2017
souvlakia-me-kotopoulo

Σουβλάκι κοτόπουλο σε αραβική με «τηγανητές» πατάτες φούρνου

Το μυστικό για να μη γίνει το στήθος κοτόπουλου στεγνό είναι να μαριναριστεί για λίγες ώρες σε γιαούρτι και ντομάτα.

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι με τον ντοματοπελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τους κύβους του κοτόπουλου και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και τοποθετείτε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή κάνετε την ετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ.

Ετοιμάζετε τα λαχανικά για τη γαρνιτούρα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αναμιγνύετε μαζί όλα τα υλικά και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουσκεύετε τα καλαμάκια σε νερό για 15 λεπτά όσο ετοιμάζετε τις πατάτες. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τις πατάτες με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και το ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν καλά. Τις στρώνετε ομοιόμορφα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις κρατάτε ζεστές μέσα στο χαρτί ψησίματος.

Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και χωρίζετε τους κύβους στα έξι. Περνάτε τους κύβους στα έξι καλαμάκια και τα αλείφετε με λίγο λάδι. Τα ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές. Όταν ψηθούν, τα τοποθετείτε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε τα σουβλάκια: Παίρνετε μια αραβική πίτα και τοποθετείτε στο κέντρο της το ψημένο σουβλάκι. Διπλώνετε τη μια άκρη της πίτας πάνω στο σουβλάκι, το πιέζετε λίγο με το ένα χέρι και τραβάτε το καλαμάκι με το άλλο χέρι για να βγει το σουβλάκι. Ανοίγετε πάλι την πίτα και την αλείφετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Σκορπάτε λίγο από το μίγμα της γαρνιτούρας πάνω στο κοτόπουλο και το τυλίγετε με την πίτα. Αν θέλετε, τυλίγετε την άκρη της πίτας σε λαδόκολλα για να τρώγεται το σουβλάκι πιο εύκολα. Σερβίρετε τα σουβλάκια και τα συνοδεύετε με τις πατάτες.

Το μυστικό για να μη γίνει το στήθος κοτόπουλου στεγνό είναι να μαριναριστεί για λίγες ώρες σε γιαούρτι και ντομάτα.

Υλικά

Για τα σουβλάκια

    • 6 φιλέτα μικρά από στήθος κοτόπουλου (περίπου 120γρ. το ένα), σε κύβους
    • 220γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
    • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
    • αλάτι, πιπέρι
    • λίγη πάπρικα γλυκιά
    • λίγο λάδι για το άλειμμα
    • 6 καλαμάκια μεγάλα, για σουβλάκια
    • 6 αραβικές πίτες μέτριες, λεπτές

Για τη γαρνιτούρα

    • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, στραγγισμένες καλά
    • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

    • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
    • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
    • ½ κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
    • αλάτι, πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 5 πατάτες μέτριες ξεφλουδισμένες, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

olivemagazine.gr

<

You must be logged in to post a comment Login