Τα «Σαγόνια» που θα κατασπάραζαν τον Τζορτζ Λούκας

By on October 26, 2014

Τα «Σαγόνια» που θα κατασπάραζαν τον Τζορτζ Λούκας
Η πλάκα με τον Σπίλμπεργκ που λίγο έλειψε να στοιχίσει στον σκηνοθέτη το κεφάλι του!
Ο άνθρωπος που μας χάρισε μια από τις θρυλικότερες μυθολογίες όλων των κινηματογραφικών εποχών, τα «Star Wars», λίγο έλειψε να μην το κάνει!

Ήταν λοιπόν στα γυρίσματα της ξακουστής ταινίας του κολλητού του, του άλλου περιβόητου αμερικανού σκηνοθέτη και μόνιμου συνεργάτη του Λούκας, Στίβεν Σπίλμπεργκ, όταν έλαβε χώρα το περιστατικό με τον μηχανικό καρχαρία που λίγο έλειψε να τον αφήσει χωρίς κεφάλι. Και στον κόσμο εκτός κινηματογραφικού πανιού, κανείς δεν ζει χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό του λαιμού!

Ο Λούκας επισκέφθηκε λοιπόν τον Σπίλμπεργκ πριν καν ξεκινήσουν το γυρίσματα, για να υποδεχτούν μαζί ένα χαρμόσυνο γεγονός: την ολοκλήρωση της κατασκευής του ρομποτικού καρχαρία. Δεν είχε δοκιμαστεί βέβαια μέχρι τότε ποτέ και δεν είχαν προλάβει να κυκλοφορήσουν όλες αυτές οι ιστορίες για την παροιμιώδη μη λειτουργικότητά του, που τόσα προβλήματα έφερε στην παραγωγή της επίσης θρυλικής ταινίας.

jwsrsfgegreght1

Ο Λούκας περιεργαζόταν λοιπόν το animatronic θηρίο και αστειευόμενος έβαλε το κεφάλι του μέσα στα ορθάνοιχτα σαγόνια του. Ο Σπίλμπεργκ θεώρησε πως θα ήταν ακόμα πιο αστείο το γεγονός αν ενεργοποιούσε τον καρχαρία, τον οποίο είχε ονομάσει «Μπρους» (από το όνομα του δικηγόρου του, μεγαλοκαρχαρία προφανώς).

jwsrsfgegreght2

Έτσι και έγινε δηλαδή με το πελώριο τέρας να εγκλωβίζει έτσι το κεφάλι του Λούκας στο τρομακτικό εσωτερικό του.

jwsrsfgegreght3

Μόνο που του το φυλάκισε λίγο πιο σφιχτά απ’ όσο θα ήθελε ο δημιουργός του Darth Vader και, σε αυτό που θα ήταν το πρώτο τρανό δείγμα της δυσλειτουργικότητάς του, δεν μπορούσαν να το ανοίξουν! Ω ναι, τα «Σαγόνια» λίγο έλειψε να κόψουν το κεφάλι του Λούκας…

jwsrsfgegreght4

Όπως φάνηκε, κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το κεφάλι του σκηνοθέτη κι εκείνος έζησε όχι μόνο για να διηγηθεί την ιστορία, αλλά και να ολοκληρώσει έξι επεισόδια του «Πολέμου των Άστρων».

jwsrsfgegreght5

Aν σκεφτούμε βέβαια ότι τα «Σαγόνια του Καρχαρία» κυκλοφόρησαν το 1975, δύο χρόνια δηλαδή πριν από το πρώτο «Star Wars» (1977), τότε χάνοντας ο Λούκας τη ζωή του στο συγκεκριμένο γεγονός τίποτα από το σύμπαν του «Πολέμου των Άστρων» δεν θα γεννιόταν ποτέ…

jwsrsfgegreght6

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *