Τεχνικές που καταστρέφουν τα μαλλιά

By on March 18, 2015

Τεχνικές που καταστρέφουν τα μαλλιά..Ποιες συνήθειες κάνουν ζημιά στα μαλλιά σου;
Μπορεί να λατρεύεις να ισιώνεις τα μαλλιά σου όμως έχεις σκεφτεί ποτέ πως δεν κάνεις καλό στην τρίχα σου;

Παρακάτω θα βρεις τι μπορεί να κάνεις και να προκαλείς ζημιά στα μαλλιά σου!

Η περμανάντ και τα άλλα: είμαστε γυναίκες και ξέρουμε πολύ καλά πως όταν μιλάμε για μαλλιά, ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένες. όταν έχουμε ίσια θέλουμε σγουρά και όταν έχουμε σγουρά θέλουμε …ίσια! Με διάφορες χημικές διεργασίες λοιπόν καταφέρνουμε να έχουμε τα μαλλιά των ονείρων μας αλλά όλα έχουν το τίμημα τους.

Η ισιωτική και η περμανάντ είναι και οι δυο τεχνικές που γίνονται με χημικά συστατικά, που δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την τρίχα σου. Φυσικά και η βαφή περιέχει χημικά συστατικά αλλά ο τρόπος με τον οποία επιδρά στην τρίχα είναι σχετικά πιο ήπιος. Η περμανάντ και η ισιωτική αλλάζουν το σχήμα των μαλλιών και έτσι τα μαλλιά παίρνουν το νέο σχήμα τους.

Η βαφή των μαλλιών, που επίσης μπορεί να τους προκαλέσει φθορά της τρίχας σου, αλλάζει την τρίχα διαπερνώντας την επιφάνεια της. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις το να κάνεις πολύ συχνά βαφή στα μαλλιά και να αποφύγεις όσο γίνεται την περμανάντ και την ισιωτική πράγμα που σημαίνει πως θα αποδεχθείς το στιλ των μαλλιών σου!

Εξτένσιον: φυσικά και δεν υπάρχει πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μακρύνεις τα μαλλιά σου από τα εξτένσιον έχεις όμως σκεφτεί πως μπορεί να κάνουν κακό στην τρίχα σου.

Το κακό είναι πως κολλάνε επάνω στην δική σου τρίχα και δεν αποκλείεται όταν τα βγάλεις να δεις τα μαλλιά σου όπως δεν τα έχεις ξαναδεί.

Τι να προσέξεις: η κόλλα που συνδέει τις τρίχες με τα extension καταστρέφει τις άκρες των μαλλιών καίγοντας και σπάζοντάς τες δημιουργώντας ψαλίδα, οπότε μην την προτιμήσεις. Επίσης οι ενώσεις σιλικόνης και οι ενώσεις κερατίνης διαφέρουν. Καλό είναι να κάνεις την έρευνα σου πριν αποφασίσεις να κάνεις το βήμα.

Χτενίσματα: ακόμη κι η πιο απλή αλογοουρά ή η κοτσίδα μπορεί να καταστρέψει την τρίχα σου. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνεις λάθος; Για αρχή μην αρχίζεις το πλέξιμο αν τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα ή μην τα πλέκεις πολύ σφιχτά.

Τα πολύ σφιχτά χτενίσματα πιέζουν τα μαλλιά σου όπως και τα εξτένσιον και ειδικά αν πιάνεις καθημερινά τα μαλλιά σου αλογοουρά για παράδειγμα δεν αποκλείεται να κάνεις κακό στην τρίχα σου. Θυμήσου να αλλάζεις στιλ στα μαλλιά και να χρησιμοποιείς μια όσο γίνεται απαλή κορδέλα ή πιαστράκι για να σφραγίσεις το αποτέλεσμα.

Με το ισιωτικό και την βούρτσα στο χέρι: αν καθημερινά ισιώνεις τα μαλλιά σου με το ισιωτικό ή την βούρτσα σου τότε σίγουρα μακροπρόθεσμα θα έχεις θέμα. Το ίδιο ισχύει και με το πιστολάκι σου που όσο μπορείς καλά θα κάνεις να το αποφεύγεις και να στεγνώνεις φυσικά τα μαλλιά σου.

Επίσης μπορείς να βρεις κάποια πιστολάκια μαλλιών που είναι κεραμικά και θεωρούνται καλύτερα αφού είναι πολύ σημαντικό τα υλικό το οποίο θερμαίνεται και παράγει την ζέστη για να στεγνώσουν τα μαλλιά να είναι καλής ποιότητος.

Τα πιο οικονομικά σεσουάρ έχουν πλαστικά ή μεταλλικά μέρη τα οποία όταν ζεσταίνονται εκμπέμπουν θερμότητα που «βράζει» και αφαιρεί την φυσική υγρασία που διατηρείται στην τρίχα. Οπότε καλά θα κάνεις να το υπολογίσεις και αυτό!

Πηγή: womenonly.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *