Τέλος το «τρολάρισμα» στο Twitter!

By on April 27, 2015

Τέλος το «τρολάρισμα» στο Twitter!
Οι ειδοποιήσεις που βλέπουν οι χρήστες θα φιλτράρονται, για πρώτη φορά, σε μία προσπάθεια να αποτρέπεται η εμφάνιση προσβλητικών σχολίων ή μηνυμάτων.

Στον περιορισμό των προσβλητικών μηνυμάτων που εμφανίζονται στους χρήστες του στοχεύει το Twitter, εισάγοντας ένα καινούριο φίλτρο, με σκοπό να προλαμβάνει αυτόματα την εμφάνιση τέτοιου είδους μηνυμάτων.

Οι ειδοποιήσεις που βλέπουν οι χρήστες θα φιλτράρονται, για πρώτη φορά, σε μία προσπάθεια να αποτρέπεται η εμφάνιση προσβλητικών σχολίων ή μηνυμάτων.

Επίσης, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην απαγόρευση έμμεσων μηνυμάτων με προσβλητικό περιεχόμενο. Αυτή η ανακοίνωση που αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της υπηρεσίας, έρχεται μετά από ένα υπόμνημα που διέρρευσε στο διαδίκτυο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντικ Κοστόλο, στο οποίο, χρησιμοποιώντας ειλικρινή γλώσσα, τόνισε την αποτυχία του Twitter να αποτρέψει τα περιστατικά παρενόχλησης στην ιστοσελίδα του.

to-twitter-stamataei-to-trolarisma.w_l

«Έχουμε αποτύχει στο θέμα αντιμετώπισης της παρενόχλησης και των trolls (χρήστες που εκφράζουν απειλητικές ή προσβλητικές θέσεις) στην πλατφόρμα μας και έχουμε αποτύχει σε αυτό πολλά χρόνια τώρα» ανέφερε στο υπόμνημά του ο κ. Κοστόλο.

«Ειλικρινά ντρέπομαι με το πόσο ελάχιστα έχουμε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνων σύμβουλος. Είναι παράλογο. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το γεγονός ότι δεν ήμουν περισσότερο κάθετος σε αυτό το θέμα. Το φταίξιμο είναι δικό μου και κανενός άλλου και είναι ντροπιαστικό» πρόσθεσε.

Με το νέο φίλτρο που πρόκειται να εισαγάγει στην υπηρεσία της η εταιρεία, τα tweets, τα οποία αποστέλλονται απευθείας σε κάποιο πρόσωπο και περιέχουν γλώσσα ή εκφράσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως απρεπή, δε θα εμφανίζονται αυτόματα στις ειδοποιήσεις του χρήστη. Τα φιλτραρισμένα tweets θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην υπηρεσία – και δεν θα σβήνονται- ωστόσο ο παραλήπτης δε θα βλέπει το προσβλητικού περιεχομένου μήνυμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *