Τι λένε τα… ρούχα σου για σένα

By on January 12, 2015

Γνωρίζατε ότι κάθε πρωί που αποφασίζετε τι θα φορέσετε, χωρίς (ενδεχομένως) να το αντιλαμβάνεστε στέλνετε διάφορα μηνύματα στους γύρω σας;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bakadesuyo.com, τα παρακάτω στοιχεία βασίζονται σε έρευνες ψυχολόγων:

1. Τα διαφορετικά χρώματα στα ρούχα “λένε” διαφορετικά πράγματα γι’ αυτόν που τα φοράει. Το κόκκινο χρώμα έχει μερικές μοναδικές επιδράσεις. Ως επί το πλείστον, το κόκκινο φαίνεται να σχετίζεται με το σεξ. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει τους άντρες πιο ελκυστικούς στις γυναίκες. Ακόμη, βοηθά όσους κάνουν ωτοστόπ να βρουν μεταφορικό μέσο.

2. Όταν ντύνεται κανείς πιο νεανικά νιώθει πιο υγιής.

3. Τα γυαλιά μπορεί να κάνουν κάποιον να φαίνεται πιο έξυπνος, αλλά μοιάζει λιγότερο ελκυστικός.

4. Τα ρούχα γνωστών οίκων αρέσουν, γιατί δίνουν την εντύπωση σε όποιον τα φορά ότι έχει υψηλό κοινωνικό στάτους, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι οι άλλοι θα του φέρονται καλύτερα.

5. Τα σκούρα χρώματα στα ρούχα αποκαλύπτουν νευρικότητα.

6. Τα επίσημα ενδύματα αποκαλύπτουν ευσυνειδησία, ενώ τα ακατάστατα και αντισυμβατικά ρούχα σημαίνουν ότι κανείς είναι ανοιχτός σε νέα πράγματα.

7. Το ντεκολτέ και τα ακριβά ρούχα στις γυναίκες αποκαλύπτουν ναρκισισμό.

8. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται περισσότερο τους γιατρούς, όταν φοράνε άσπρη ρόμπα, ενώ τους αρέσει περισσότερο η μουσική των αγαπημένων τους καλλιτεχνών όταν αυτοί ντύνονται όπως θα περίμεναν να τους δουν στη σκηνή.

9. Το τι φορά κανείς επηρεάζει τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Όταν οι ερευνητές σε ένα εργαστήριο φορούν την άσπρη ρόμπα τους είναι πιο προσεκτικοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *