Το Facebook γίνεται και ψηφιακό πορτοφόλι

By on March 19, 2015
facebook

Το Facebook γίνεται και ψηφιακό πορτοφόλι. Οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον με ένα μήνυμα και χωρίς έξτρα χρέωση
Οπως ανακοίνωσε το Facebook, σύντομα οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον, απευθείας μέσω της εφαρμογής και χωρίς έξτρα χρέωση.

Η διαδικασία θα είναι απλή: Γράφοντας ένα μήνυμα προς κάποιον φίλο του, ο χρήστης θα αρκεί να αγγίξει το εικονίδιο με το σήμα του δολαρίου στη γραμμή με τις πρόσθετες λειτουργίες και τα emoticons -θα ενσωματωθεί σε κάποιες από τις επόμενες εκδόσεις, να εισάγει αριθμητικά το ποσό και να πατήσει «Pay» στην πάνω δεξιά γωνία.

Αν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί χρηματική συναλλαγή μέσω της υπηρεσίας άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, θα του ζητηθεί να εισάγει τον αριθμό κάποιας χρεωστικής κάρτας MasterCard ή Visa και να δημιουργήσει – αν το επιθυμεί – ένα έξτρα pin, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Στις iOS συσκευές, προς επιβεβαίωση της συναλλαγής, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση και του δακτυλικού αποτυπώματος, όπως συμβαίνει με το Apple Pay.

Αντίστοιχα, ο αποδέκτης του ποσού θα πρέπει την πρώτη φορά να εισάγει τον αριθμό μιας χρεωστικής κάρτας, στον λογαριασμό της οποίας θα γίνει η μεταφορά των χρημάτων. Διευκρινίζεται ότι θα απαιτούνται από μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες για την εκκαθάριση της συναλλαγής από την τράπεζα.

Η δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων μέσω του Messenger θα είναι αρχικά διαθέσιμη τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ, αφού θα απαιτείται η χρήση κάρτας που έχει εκδοθεί από αμερικανική τράπεζα. Η νέα λειτουργία θα ενσωματωθεί στην εφαρμογή τόσο για το Android και το iOS, όσο και για τους υπολογιστές.

 

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *